29 Nisan 2011 Cuma

Sınıflar İçin Tahta Yerine Dokunmatik TV'ler

Kara tahtalı sınıflardan kalem kullanılan beyaz tahtalara geçişin üzerinden çok zaman geçmeden şimdi direk tahta olarak kullanılabilen çoklu dokunmatik ekranlı Tv'ler sınıflarda kullanılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi olan LG'nin 60 inçlik modeli kalem ve el ile kontrol edilebiliyor ve aynı zamanda yazılabiliyor. Bir bilgisayar monitörü, bir TV, bir akıllı tahta ve bir projeksiyon... hepsi bir arada. Resimler ve video yazının devamında.

Yeni Nesil Sınıflar İçin Öğrenci Yanıt Sistemi ve TabletPC

Öğrencilerin kullanımı için geliştirilen Mobi view daha önceki yazımızda anlatılan öğrenci yanıt sistemini de içerisinde barındıran bir sistemdir. Öğretmen mobi view kullanıyor, öğrencilerde ise öğrenci yanıt sistemi bulunuyor. Mobi view ayrıca akıllı tahta ile de bağlantılı böylece öğretmen mobi view yazdığı herhangi bir şeyi öğrenciler anında tahta da görebiliyor. Öğrencilerin sorulara verdiği yanıtları öğretmen mobi view'in küçük ekranından istatistiklsel olrak rahtalıkla görebiliyor. Videoyu izlediğinizde durumu daha rahat anlayacaksınız. Çok kullanışlı bir sistem olduğunu düşünüyorum. Video için yazının devamını tıklayınız.

28 Nisan 2011 Perşembe

Öğretmenler İçin MimioPad

Öğretmenler için mimio firması tarafından geliştirilen mimioPad öğretmenin hareket halinde iken kablosuz bir şekilde tahtayı kontrol edebilmesine yardımcı oluyor. Böylece tahtaya yazmak istediklerini tahtaya gidip yazmak yerine elindeki mimioPad'a yazıyor ve yazdıkları anında tahtada. Tabletin diğer özellikleri yazının devamında.

27 Nisan 2011 Çarşamba

21. Yüzyılın Camisi

Bir cami düşünün. İçinde bir kütüphane ve konferans salonu var, şadırvanda duvara kağıt havlular asılı. Kokteyl salonu da artısı. İşte Yeşilvadi Camii…İstanbul Ümraniye’deki Yeşilvadi Camii, gerek mimari yapısı gerek benzersiz özellikleriyle modern bir külliye. Kütüphane, konferans ve kokteyl salonu olan caminin Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçisi var. Bir cami düşünün… İçinde bir kütüphane ve konferans salonu var, şadırvanda duvara kağıt havlular asılı, camiye sensörlü kapıdan giriliyor, içi yerden ısıtmalı, namazı beklemek için bekleme bölümü mevcut, kokteyl salonu da artısı. Kısaca eski bir külliye modern bir şekilde yorumlanmış.

26 Nisan 2011 Salı

İlk 4 Çekirdekli Mobil Telefon

Bilgisayarlardan sonra telefonlar içinde ilk 4 çekirdekli işlemcilerden söz edilmeye başlandı. 4 çekirdekli ilk işlemciye kullanacak telefonda belli olmaya başladı. Bu tekenolojiye ilk kullanacak olan firma Motorola olacak. Motorola Jet ve Bullet modelleri ile bu teknolojiyi kullanacak. Telefonları özellikleri ise yazının devamında.

22 Nisan 2011 Cuma

Windows Phone'lu İlk Nokia 2011 de Aramızda

Akıllı telefon pazarında birlikte hareket etmeye karar veren Nokia ile Microsoft, ön çalışmayı beklenenden erken bitirerek bugün anlaşmaya imzayı bastı. Özetle Nokia akıllı telefonlarda Windows Phone 7 işletim sisteminin, Windows ürünlerinde de Ovi Maps gibi Nokia servislerinin kullanılmasını öngören anlaşmanın ilk ürünü 2011 sonunda ortaya çıkabilir. Özellikle Türkiye gibi Nokia ve Windows kullanma hastalığı olan ülkelerde bence patlama yapacak. Ancak Eski telefonlarımıza da bilgisayarlarda olduğu gibi kaçak windows kurmaya çalışırsak bu durum biraz tehlikeli olabilir :)

iPhone Bizi Gözetliyor

İngiliz araştırmacılar, iPhone'ların kullanıcıların hareketlerini gizlice kaydettiğini duyurdu. Dijital güvenlik uzmanları Alasdair Allan ve Pete Warden'ın araştırmasına göre, kullanıcının bulunduğu yer şifresiz bir dosyaya kaydediliyor. Uygun yazılımla, bu veri kişinin nerede olduğunu saptamak için kullanılabiliyor. Guardian gazetesi, telefon üzerinde verilerin kaydedildiğini gösteren bir uyarı olmaması nedeniyle, bu gelişmenin milyonlarca iPhone kullanıcısını şaşırttacağını belirtti.

21 Nisan 2011 Perşembe

Blackberry Playbook Satışta

Apple’ın tablet bilgisayarı iPad’e bir rakip daha geldi; Blackberry Playbook. Cep telefonu pazarında iPhone’un en iddialı rakibi olan Blackberry’nin tablet bilgisayarı “Playbook”un satışına,  Amerika Birleşik Devletleri’nde başlandı. iPad’e çok benzeyen Playbook, rakip üründen daha küçük ve sadece  400 gram ağırlığında. 7 inç’lik dokunmatik ekrana sahip cihaz, 16 GB depolama alanı ve multi-task desteğiyle geliyor.

19 Nisan 2011 Salı

Samsung Galaxy S 2

Apple’ın iPhone’u karşısına yüksek ekran çözünürlüğü ile çıkan Galaxy S telefonun ardından, Samsung yaklaşık iki hafta içerisinde ikinci modelini piyasa sürecek. YouTube üzerinden tanıtımlarına başlanan Galaxy S II’nin yine yüksek ekran çözünürlüğüne vurgu yapılıyor.


Samsung’un çift çekirdekli işlemcisini kullanan Galaxy S II’nin arka yüzünde 8 megapiksel, ön tarafındaysa 2 megapiksel kamera bulunuyor. Android OS 2.3 üzerinde çalışan cihaz, akıllı telefon pazarındaki rekabeti kızıştıracak gibi görünüyor.

14 Nisan 2011 Perşembe

İçerik Gönder

tutaysalgir.com içerik ekleme formuna hoşgeldiniz. Sizde yazılarınızı sitemizde paylaşabilir hatta tutaysalgir.com yazarı bile olabilirsiniz.

12 Nisan 2011 Salı

Cep Telefonlarının Evrimi

İlk çıkan cep telefonlarından günümüze oluşan potreleri anlatan vodafone tarafından hazırlanan videoyu izlemenizi tavsiye ederim, geröekten eğlenceli.

7 Nisan 2011 Perşembe

Dünya Çocuk Spor Oyunları Ankara'da

Dünya çocuk spor oyunları adı altında düzenlenen organizasyon Ankara Büyükşehir belediyesi taarfından bu yıl ilk defa düzenlenecek. 24 Nisan günü başlayacak olan organizasyona yaklaşık 90 ülkeden 4200 katılımcının gelmesi bekleniyor. Bu organizasyonla birlikte nisan ayı tamamen çocukları ayı olacak Türkiye'de.

5 Nisan 2011 Salı

Kayıp Cennet Sergisi

Sanat, doğa ve teknoloji ilişkisini ele alan Kayıp Cennet sergisi açıldı. 25 Mart – 24 Temmuz 2011 tarihleri arasında yer alacak olan sergi, dijital medya ve videolardan oluşuyor. Sergide doğayla ilgili konular üzerinde duran, endüstrinin ve teknolojinin çevreye olan etkilerini inceleyen 21 sanatçı ve bir ortak proje bulunuyor. Kayıp Cennet sergisi çağdaş sanatçıların teknolojiyi kullanma biçimlerini ve doğaya, hayvanlar dünyasına ve son yıllarda dünyayı etkileyen önemli ekolojik değişimlere dair bir dizi güncel konuya yaklaşımlarını mercek altına alıyor.

2 Nisan 2011 Cumartesi

İnsan Vücudu için Arama Motoru

Microsoft tarafından geliştirilen yazılım insan vücudunu daha yakından tanımak isteyenler ve doktorlar için bulunmaz bir nimet niteliğinde. X ışınlar ile vücudu tarayan cihaz vücudun 3 boyutlu modellemesini çıkarıyor. (bu teknolojiyi CSİ NY dizisini izleyenler hatırlayacaktır) Modellemenin çıkmasından sonra organlar, damarlar daha yakından incelenebiliyor.