31 Mayıs 2011 Salı

Android 3.1 Ortaya Çıktı

Asus, Android 3.1 işletim sistemine resmengeçiş yapmamış olabilir, ancak Eee Pad Transformer pek bekleyememiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde internete sızan bir görsel, Android 3.1'in çoktan hazır olduğunu ortaya çıkardı. 3.1 sürümü aktif ve görünüşe göre son derece stabil çalışıyor.

26 Mayıs 2011 Perşembe

Hidrojen Yakıt Pili

Hidrojen Yakıt Pili teknolojisi son yıllarda dünyada yaygınlaşan bir teknoloji genellikle temiz yenilenebilir teknoloji olarak tanımlanıyor ayrıca çevreyi de kirletmiyor. Bizim anlatacağımız cihaz ise bu teknolojiyi kullanarak artık evlerimizde de daha çevreci, daha uzun ömürlü ve daha ekonomik olarak pil kullanabileceğiz. Hidrojen yakıt pili cihazı ayrıca pilleri ile birlikte 99 dolardan satışa sunulmuş durumda en kısa zamanda ülkemizde de kullanılmasını umuyoruz.

Dirt 3

Codemasters dün itibariyle DiRT 3’ü dünyanın dört bir yanındaki mağazalara dağıtmaya başladı. 2009’un milyonlar satan oyununun merakla beklenen devamı olan DiRT 3 bugüne kadar Codemasters stüdyolarından çıkan en büyük ve en yoğun içerikli oyun olmaya aday. DiRT 3 bugünden itibaren Microsoft Xbox 360 video oyun ve eğlence sistemi, PLAYSTATION 3 bilgisayar eğlence sistemi ve PC Games for Windows LIVE için piyasada olacak. Oyun ile ilgili ayrıntılı bilgi ve oyunun videosu için yazının devamına tıklayınız.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

İlk E-İnsan

Yaklaşık iki yıl önce Rusya’da, kendilerini “Ölümsüzlük şirketi” olarak tanıtan bir grup Rus bilim adamı ‘Russia-2045’ projesiyle ortaya çıktı. Bu çalışma grubu en geç 2045 yılına kadar insan ruhunun yerini tam olarak tespit edeceklerini ve bu ruhu kopyalayarak yapay bedene taşıyacakları iddia ediyor.

22 Mayıs 2011 Pazar

Kadınlara Özel Program

Advanced Woman Calendar v3.4 isimli bu program sadece kadınlara özel. Bu programın şu an için sadece ingilizce versiyonu bulunsada yakında Türkçe Dil desteğinin sunulacağını sanıyoruz. Bu özel program ile kadınlar adet günlerini takip edebilir. Bunun yanında istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için sizlere yardımcı olur. Ayrıca hamile kalmak isteyen kadınlar içinde en önemli günlerin bilgisini verir. İndirme bağlantısı için yazının devamına tıklayınız.

Need For Speed RUN

Need For Speed serisinin son yapımı The Run’dan ilk görüntüler geldi. Klasik Arcade türünde geliştirilen bu oyunun hangi platformlar için çıkarılacağı henüz belli değil ama çıkış tarihi olarak 15 Kasım 2011 belirlenmiş. Fiyatı hakkında ise bir bilgi yok. Oyunun ilk videosunu yazının devamından izleyebilirsiniz.

Test Drive Unlimited 2 için DLC Yayınlandı

Şubat ayında piyasaya sürülen Test Drive Unlimited 2 için kısa süre önce yeni bir DLC yayınlandı. İşin ilginci, bu eklenti sadece PC platformu için yayında! DLC'nin içeriğine baktığımızda, iki adet yeni araba görüyoruz. Bunlar, Lancia Stratos'un ralli versiyonu ile 1969 Dodge Charger.

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Burnout Crash

Araba yarışı deyince Dünyada ilk akla gelen seri Need For Speed serisi ve Test Drive serileri gelir; ancak onların tahtlarını sallamaya çalışan oyun Burnout Crash. Oyunda yolcu uçaklarını, polis arabalarını, helikopterleri, binaları ve daha nicesini paramparça edip, birinci olmaya çalışacaksınız. Gamespot'tan sızan söylentilere bakılırsa, UFO kullanıp şehirde taş taş üstünde bırakmama olasılığınız bile mevcut. Yapımın, X360 ve PS3 için 2011 sonbahar aylarında satışa sunulması bekleniyor.

12 Mayıs 2011 Perşembe

Sharp Aquos Phone SH12C

Sharp yepyeni bir modelle akıllı telefon piyasasına giriyor. Japonya dışında telefon anlamında pek görünmeyen Sharp özellikle akıllı telefon piyasasının hareketliliğini görünce üst düzey bu modelini duyurdu.Aquos Phone SH-12C modeli hakkında bildiklerimizi sıralayalım. Öncelikle bu telefon 3D görüntüler oynatabilecek. Android 2.3 işletim sistemine sahip. 4.3 inç ekran boyutu var ve 540x 960 piksel çözünürlüğe sahip.

HTC İncredible S

Akıllı telefon piyasasında son dönemde adını en çok duyduğumuz markalardan biri de HTC. Tayvan merkezli firma özellikle, Android işletim sistemini kullanan modelleri ile tüm dünyada büyük beğeni topluyor. HTC'nin piyasaya sürdüğü son modellerden biri daha test merkezimizdeydi. Incredible S adlı model de firmanın son dönemde yakaladığı başarı trendini devam ettiriyor. Telefonun özellikleri için yazının devamına tıklayınız.


11 Mayıs 2011 Çarşamba

Ferrai World Abu Dhabi

Ferrari'nin Abu Dhabi'deki inşaa ettiği Ferrari Dünyasının videosu bile izleyenleri heyecanlandırıyor. Gerçekten içinde olmak neler hissettirir acaba.

10 Mayıs 2011 Salı

iPhone 5'den ilk Video

Vietnam’lı tinhte.vn sitesinin geçen yıl yayınladığı iPhone 4 görüntülerini hatırlıyoruz.Sitenin yayınladığı görüntülerden kısa bir süre sonra iPhone 4 Apple CEO’su Steve Jobs’ın elinde karşımıza çıkmıştı.Tinhte.vn şimdide yeni görüntüler yayınladı.Vietnamlıların elinde bu seferde beyaz renkli bir iPhone modeli gözükmekte.Bu uzun süredir beklenen beyaz renkli iPhone 4 olabilir.Ancak site yetkilileri cihazın iPhone 5 olduğunu iddia etmekte.

Diablo III

Activision Blizzard, merakla beklenen oyunu Diablo III’ün beta versiyonunun bu yılın üçüncü çeyreğinde halk tarafından test edileceğini duyurdu. Blizzard’ın patronu Mike Morhaime’in yaptığı açıklamaya göre, Diablo III’ün testlerine şirket içerisinde başlandı ve 2011 yılının üçüncü çeyreğinde halkın gerçekleştireceği beta testi başlayacak.

eXtreme Movie Manager 7.1.2.2 Deluxe Edition

Filmlerinizi arşivlemekte kullanabileceğiniz bir program olan eXtreme Movie Manager kullanışlı özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Here film için 70'den fazla ayrıntı girebilirsiniz. Ayrıca film bilgilerini İMDB gibi birçok film bilgilendirme sitesinde çekebilirsiniz. Bunların yanında bir media player gibi kullanarak filmlerinizi oynatabilirsiniz. Diğer Özellikleri ve indirme bağlantısı için yazının devamına tıklayınız.

Ashampoo Burning Studio 10

Nero gibi bilgisayarın kanını emmeyen sadece görevlerini yerine getiren cd dvd ve bluray yazma programıdır. Şu anki paylaşılan sürüm 2010 sürümüdür yazdığım tarih itibari ile son sürümdür ve tam sürümdür. Ashampoo Burning Studio ihtiyacınız olabilecek tüm araçları içeren komple bir CD/DVD yazma aracıdır. Artık istediğiniz video dosyalarından hemen Video DVD'ler yapabileceksiniz. CD veya DVD hazırlama işlemlerinde elinizin altında olmasını isteyeceğiniz veya ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bu programda bulabileceksiniz. Yepyeni özellikleriyle, basit arayüz ve yakma hızıyla alternatif olarak kullanabileceğiniz programların başında gelen bu profesyonel yazılım birçok gelişmiş seçeneğe ve özelliğe sahip. Diğer Özellikleri için yazının devamına taıklayınız.

9 Mayıs 2011 Pazartesi

SPARK Bilim Öğrenme Sistemi (Science Learning System)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl dağıtılan ve eğitimleri verilen BT Fen Lab diye adlandırılan küçük PC'leri bilenler vardır. Spark'ta aynı işlevleri gerçekleştirebilen bir aygıt. Spark ile deney verilerinin sensorler aracılığıyla alınması ve deney grafiklerinin çizilmesi, analizlerin gerçekleştirilmesi ve laboratuvar çalışmaları yapılabiliyor. Daha ayrıntılı bilgi ve video yazının devamında.

6 Mayıs 2011 Cuma

Katlanabilir iPhone (PaperPhone)

Kanada ve ABD'deki bilim insanları, katlanabilir kâğıt inceliğinde akıllı mobil cihaz geliştirdi. Devrim niteliğindeki nanoteknoloji araştırmaları, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların gelecekte esnek yapıda olabileceklerini haber veriyor. Kanada ve ABD'deki bilim insanları, katlanabilir kâğıt inceliğinde mini mobil bilgisayar geliştirdi. Kanada'nın Ontario kentindeki Queen's Üniversitesi ile ABD'deki Arizona Eyalet Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla imal edilen kağıt bilgisayar, 'PaperPhone' adı verilen bir prototip akıllı telefon ve 'Snaplet' ismindeki esnek bileklik cihazında kullanıldı.

3 Mayıs 2011 Salı

Transformers 3 Dark of the Moon Teaser (Fragman)

Transformers 3 Temmuz Ayında Gösterime Girecek Yayınlanan Fragman 25 milyon defa izlenmiş izlemeyenler için tekrar yayınlıyoruz.


BlackBerry Bold 9900 ve 9300 Çıktı

BlackBerry’nin üreticisi RIM, beklendiği üzere yeni işletim sistemini taşıyan Bold 9900/9300 modellerini tanıttı. Qwerty klavye de dahil tasarımı önceki modellerden çok da farklı olmayan yeni ürünlerde 2.8 inçlik dokunmatik ekran ve 1.2 GHz hızlı işlemciler dikkat çekiyor.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Eğitimde En Çok Kullanılan 25 Web Sitesi

Eğitimde uluslararası yapılan bir araştırmaya göre en çok kullanılan 25 web sitesi yazımızın devamındadır.

Google Health Uygulaması

Google'un farklı sektörlere el attığını herkes biliyor. Goole Health ise çok önceden duyurduğu bir hizmet ancak yine de duyurmakta fayda var diye düşünüyorum. Google Health yani Sağlık hizmeti bireylerin kişisel sağlık bilgilerini tek bir merkezde toplanmasına yardımcı oluyor. Reçeteler, raporlar, test sonuçları kullanılan ilaçlar gibi bir çok hizmeti birarada bulabilirsiniz. Yalnız site şuan için Türkiye'ye hizmet vermiyor ama isterseniz ingilizce olarak kendiniz bu hizmeti manuel olarak kullanabilirsiniz. Microsoft'unda böyle bir sağlık hizmeti uygulaması başlattığını hatırlatalım. Uygulamanın web sitesi ve daha ayrıntılı bilgi yazının devamında...