27 Haziran 2011 Pazartesi

Fatih Projesi 3'lü Tahta Sistemi

Fatih Projesi kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanmış olan 3'lü tahtayı sizlere tanıtmak istiyoruz. Bu tahta sistemi içerisinde kara tahta dediğimiz tebeşir kullanılan tahta sistemini dahi içerisinde barındırmaktadır. İçerisinde barındırdığı bir diğer tahta ise board dediğimiz beyaz tahta ve tabiki en son teknoloji LCD tahta. Neden kara tahta halen kullanılıyor sorularını duyar gibi oluyorum; ancak öğretmenler üzerinde yapılan araştırmalar doğrultusunda halen bu tahtanın yaygın kullanılmak istenmesi LCD tahtanın yanında kara tahtanın da yer almasını sağlamıştır. Yazımızın devamında Fatih Projesinin Amacı ve Kapsamını da okuyabilirsiniz, ayrıca bir arkadaşımız tarafından çekilen 3'lü tahta videosunu da izleyebilirsiniz.

16 Haziran 2011 Perşembe

Ve Karne Günü

180 Günlük Eğitim - Öğretim yılını bitiren tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz. Çizgi film sevenler artık buraya TIKLAYARAK stres atmaya başlayabilirler.

Online Labaratuvar Sitesi-LabSim

Bilgisayar destekli eğitimle birlikte birçok eğitsel içeriğe sahip site ortaya çıktı. Bu sitelerden birçoğu gerçek anlamıyla Eğitim-Öğretime faydalı oldu ancak bir çoğuda maddi kazanç düşünülerek hazırlandığı için içerik olarak çok zayıftı. İngilizce yayın yapan LabSim sitesi bir çok deney ve uygulamayı online olarak yapma imkanı veren sitelerden birtanesi verilen senaryoyu gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Daha Ayrıntılı bilgi için

6 Haziran 2011 Pazartesi

İnteraktif Gezegenler

Okulların kapanmasına az bir süre kalmış olsa da öğretmenler ve öğrenciler için faydalı paylaşımlar yapmaya devam ediyoruz. Gezegenleri interaktif olarak incelemek isteyen herkes yazının devamındaki adresten çok hoş olan bu uygulamayı inceleyebilirsiniz.

3 Haziran 2011 Cuma

Uzaktan Bilgisayar Kontrolü

Özellikle sizden bilgisayar konusunda yardım isteyenlerin sayısı çoğaldıysa ve bu kişilere telefonla anlattığınız halde anlamıyorlarsa geriye yapacak tel şey kalıyor TEAM VİEWER kullanmak bu küçük ücretsiz program ile karşınızdaki bilgisayara bağlanıp istediğinizi yapabilirsiniz. Program şu şekilde kullanılıyor kısaca anlatıyım. Programı buradan indirdikten sonra isterseniz arkadaşınıza da ya maille programı gönderin yada buradan indirmesini isteyin daha sonra programı ikinizde açıyorsunuz ardından açılan programdaki kodu arkadaşınız size söylüyor ve sizde kendi bilgisayarınızdaki TEAM VİEWER programına giriyorsunuz bu kadar artık arkadaşınızın bilgisayarının kontrolü sizde. 

Yeni Facebook Oyunu Empires & Allies

FarmVille, CityVille ve Texas Hold’em Poker gibi Facebook’daki en popüler oyunların yaratıcısı Zynga yeni bir oyun daha yayınladı. Empires & Allies, FarmVille ile başlayan CityVille’de daha da geliştirilen şehir kurma simülasyonunun içine bu sefer orduyu da katıyor. Oyunda belirlenen hedefleri tamamladıkça rütbeniz yükselirken, kestiğiniz ağaçlar bile değerli. Oyunla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve oyun videosu için tıklayınız.

2 Haziran 2011 Perşembe

Assassins Creed Revelations


Osmanlı'nın yükselme dönemini anlatan yapım aynı zamanda taht kavgalarının üst üste geldiği üç nesli konu alacak. 2.Beyazıt döneminde başlayan oyun, Yavuz Sultan Selim'in tahta geçiş hadisesini de işleyecek. Bir yanda Tapınak Şövalyeleri'ne karşı savaş veren Ezio, öteki yanda ise Osmanlı'ya halifeliği getiren Yavuz Sultan Selim'in emriyle bazı suikastlar yapacak. Büyük çoğunluğu Yavuz döneminde geçecek olan oyun sırasında ise bir yandan Revelations adlı Altair'in bıraktığı özel notlar sayesinde onun geçmişini kontrol edeceğiz. Oyun bu şekilde Osmanlıyı konu edecek bizde bir an önce çıkmasını bekliyoruz.

PES 2012

Özellikle son yıllarda Fifa ile büyük bir rekabet içine giren Pro Evolution Soccer oyununun yeni çıkacak olan Pes 2012 versiyonu ne zaman çıkacağını ve oyun ile ilgili  yenilikler henüz Konamı tarafından açıklanmadı. Fakat Pro Evolution Soccer ın diğer serilerine baktığımızda oyunun kasım 2011′in sonlarına doğru piyasaya çıkacağıdır. Pes 2012 ile oyuna gelecek yenilikler henüz resmi olarak açıklanmasada konamı forumlarında pes 2012 hakkında öneml iddialar yer almakta.

DNA Haritanızı Görmek İster misiniz

Time dergisinde yılın en iyi icadı olan ve Sergey Brin ve Yale Ünivesitesi tarafından tasarlanan "23andMe" ürünü perakende DNA testi olarak kullanılmaktadır. Bu test ile kendi DNA haritanızı çıkarttırmanız mümkün ayrıca Prostat ve Prostat kanseri ile ilgili tahlil yaptırmak isteyenler için $399 paket olarak satılacak ürün, tıpta mükemmel buluş olarak düşünenler ile eleştirmenler arasında kalmış bir ürün. Tahlil için haznesine tükürerek bekliyorsunuz ve kendi tahlil sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz. Ürünle ilgili habere bakmak için. Ayrıca uygulamaya ulaşmak içinde www.23andme.com sitesine gidebilirsiniz.