18 Ağustos 2011 Perşembe

USB Girişli Pil

Bu yeni tasarım pil ile artık pilinizi istediğiniz yerde şarz edebilirsniz. Yolda giderken telefonunuzun şarzı bittiğinde USB girişi sayesinde telefonunuza pili bağlayıp konuşmaya başlayabilirsiniz. Haimo Bao, Hailong Piao, Yuancheng Liu ve Xiameng tarafından tasarlanan AA pili artık her zaman yanınızda taşımak isteyeceksiniz.

Assassin's Creed: Revelations'tan Yeni Video

Ubisoft firması, Assassin's Creed: Revelations ile ilgili yeni bir video daha yayınladı. Oyun ise 15 Kasım tarihinde PS3, Xbox 360 ve PC için raflardaki yerini alacak. Videoyu izlemek İçin yazımızın devamına tıklayınız.

16 Ağustos 2011 Salı

USB'den Serinleyin

Bilgisayar başından kalkmayanlar  yaz günlerinde serinlemek için USB'den çalışan bu aygıtla serinleyebilirler. Usb'den çalışmasının yanında şarjda olan bu taşınabilir soğutucu gerçekten çok kullanışlı. Bütün bilişimcilere duyurulur.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Siparişlerinize Dokunun

Tayvanda bir restorant müşterilerini yeni bir teknolojik deneyimle buluşturuyor. Siparişlerinizi dokunmatik masanızdan görebilir ve hemen sipariş verebilirsiniz. Ayrıca hesabınızı masadan görüp ödemelerinizide dokunmatik masa üzerinden yapabilirsiniz. Çok eğlenceli bence garsonlarla muhatap olmaya gerek yok.:) Diğer resimler yazının devamında.....

Güvenli Bilgisayar Projesi

Tübitak tarafından hayata geçirilen "Bilgimi Koruyorum" e-öğrenme projesi ile herkesin erişebileceği temel bilgi güvenliği bilinçlendirme eğitimi sunuyor. Bu eğitim, kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir çözümler üretmek amacı ileri düzey bir başlangıç noktası olarak tasarlandı. Bilgimi koruyorum İnternet sitesi sayesinde aşağıdaki belirtilen alanlarda bilgi edinebilirsiniz.

11 Ağustos 2011 Perşembe

Taşınabilir Yazıcı

Taşınabilir yazıcılar genellikle hareket halinde yazıcıya ihtiyaç duyan kişiler için geliştirilmiştir. Örneğin servisler evleri ziyaret ettiğinde elle gerekli evrakları doldurmak yerine zamandan tasarruf amaçlı bu taşınabilir yazıcıları kullanmaktadırlar. Sizlere tanıtığımız model ise LK-P21 2" Taşınabilir Fiş Yazıcısı bu modelin teknik özelliklerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Mondopad Konferans Seti

Görsel işbirliği ve iletişim için dev tablet. Bu dev Full-HD duvar tablet ile görsel iletişim engellerini yıkın. INFOCUS Mondopad tek yönlü sunular için tasarlanmış dinamik görsel işbirliği için çalışma alanlarını konferans salonlarına dönüştürür.

DM-4 Ses Kaydedici

DM-4 Olympus ses kaydedici beklediğiniz her şeyi sunuyor. Dahili hafıza inanılmaz 8GB, 2.000 saat boyunca kayıt destekler ve en sevdiğiniz şarkıları için bol miktarda depolama alanı sağlar. Özel yazılımı sayesinde kayıtları dijital kitaplara dönüştürür. DM-4 teknik özellikleri ise yazımızın devamındadır.

Endüstriyel Akıllı Telefon

Yeni H21 El Terminali, Auto Fokus Mekanizmalı 3.2 megapiksel renkli kamera ve flaş ışığına sahiptir. 2.8″ dokunmatik ekran sayesinde dijital imza ve veri girişlerinde kullanın. Kolay kullanıcı erişimli hafıza genişleme yuvaları ile microSD ve HC kullanarak hafıza artırımı sağlar. 1,5 Metreden beton zemine düşmelere karşı dayanıklıdır ve IP64 Seviyesinde su ve toz koruma standardına sahiptir. Sadece 235 Gr. ve Ergonomik olarak tasarlandı. Standart olarak sunulan 3060 mAh batarya ile uzun kullanım ömrü sunar. Yeni H21 numerik veya Alfa-numerik klavye ile sunulabiliyor. Windows Mobile 6.5 İşletim Sistemi yanısıra, H21 , assisted GPS, 3G and 3.5G iletişim, Bluetooth ve WiFi teknolojilerine sahiptir. Yeni nesil Autofocus 2D Barkod Okuyucusu veya 1D Laser Barkod Okuyucusu ile her türlü 1D ve 2D barkodları rahatça okur.

Casio XJ-A235 Lambasız Projeksiyon Cihazı

Basınçlı civalı lamba kullanmadan yüksek parlaklık üretebilen yeni nesil Casio Projeksiyon , mavi ışığı mavi lazerden, yeşil ışığı mavi lazer ışığını fosfor ile yeşile çevirerek, kırmızı ışığı ise yüksek lümenli led üzerinden elde ederek, DLP çipi üzerine yansıtır. Casio tarafından geliştirilen hibrid ışık kaynağı sayesinde çevreye duyarlı uzun ömürlü ve yüksek parlaklıklı projeksiyon görüntü elde edilebiliyor. Işık gücü 2500 Ansilümene kadar çıkabiliyor



Teknik Özellikler


  • Lazer & Led Hibrid Işık Kaynağı Teknolojisi

  • 20.000 Saate Varan Işık Kaynağı Ömrü

  • XJ-A235 (2.000 ANSI Lümen) Işık Gücü

  • XJ-A245 (2.500 ANSI Lümen) Işık Gücü

  • XJ-A255 (3.000 ANSI Lümen) Işık Gücü

  • WXGA 1280x800 Gerçek Çözünürlük

  • UXGA 1600x1200 Sıkıştırılmış Çözünürlük

  • Civasız %100 Çevre Dostu Teknoloji

  • 2X Optik Yakınlaştırma

  • Motorlu Zoom ve Focus

  • 1800:1 Kontrast Oranı

  • DLP Teknolojisi ( 0.55” )

  • %40 Genişletilmiş Renk Paleti

  • Otomatik Dikey Yamuk Düzeltme (Keystone)

  • HDMI Dijital Video-Ses Girişi

  • RGB, Analog Video, Ses Girişleri

  • Ekran Genişliği Min. 38cm, Maks. 7.62m

  • 8 Saniyede Açılma, Hemen Kapanabilme

  • Cihaz Boyutları 297x43x210mm,

  • 2.3 kg Ağırlık, Taşınabilir Gövde

  • USB Port, Flaş Bellekten Sunum

  • Wi-Fi Kablosuz Bağlantı

Olympus BX63 Mikroskop

BX63 otomatik mikroskopi araştırma uygulamaları için yüksek performans sunar. Ihtiyaçlarınızı karşılayacak bileşenleri seçerek BX63 sistemini kişiselleştirebilirsiniz. Uzaktan kumandası ve dokunmatik paneli ile de çok kolay bir kullanım sunar. Sistem özellikleri yazımızın devamındadır.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Yazı Dilini İşaret Diline Çeviren Sistem

İşitme engelliler,  işitme engellilerle iletişim kurmak isteyenler ve işaret dilini öğrenmek isteyenler için yapılmış olan yazılım Ahmet Erbiş ve Gökhan Koç tarafından hazırlanmış. Yazılımkelime kelime veya cümle cümle olarak yazılanları işaret diline çeviriyor.

Dijital Ressam Paleti

Dijital ortamda resim yapan çoğu ressamın eskiye yönelik özlemini gidermek için hazırlanmış olan dijital palet ile artık eskiye yönelik özlem ortamdan kalkacaktır. Bu palet bilgisayar ile etkileşimli olarak çalışmakta ve paletten sanal olarak aldığınız boyaları bilgisayar ekranın da kullanabiliyorsunuz.

5 Ağustos 2011 Cuma

First Lego Ligi - Robot Şampiyonası

Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve bu alandaki yaratıcılıklarını geliştirme amacıyla 13 yıldır düzenlenen FLL First Lego Ligi Bu yıl 7. kez Türkiye'de uluslararası turnuvalarla gerçekleştirildi. Çocukların robotlarını kullanarak yarıştıkları Dünyanın en prestijli organizasyonda 9-16 yaş arasındaki çocuklardan belirlenen global problemlere yönelik çözüm önerileri üretmeleri bekleniyor. Daha ayrıntılı bilgi için www.firstlegoleague.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.