29 Eylül 2011 Perşembe

IBM THINK 100. Yılı İnteraktif Sergisi

IBM 100. yılı şerefine hazırlamış olduğu ineraktif sergi “dünyayı daha iyi bir bir yer yapmak için” sinema ve sanat verilerini görselleştirmeyi içeriyor. Sergi, New York Lincoln Center’da 23 Ekim tarihine kadar açık. Upper West Side trafik ve hava kirliliği gibi verilerin yanı sıra, çağımızın en önemli bilimsel buluşları da farklı bir bakışla görselleştirilmiş. İlgili serginin videosunu izlemek yazımızın devamına bakınız.

28 Eylül 2011 Çarşamba

Çocukları Subliminal Mesajlardan Koruyalım

Subliminal mesajlar ve 25 kare tekniği çok uzun zamandır reklamcılık ve propaganda alanlarında kullanılmaktadır. Özellikle çocuklara küçük yaşlardan itibaren çeşitli mesajları bilinçaltlarına yerleştirmek isteyen çeşitli gruplar bu mesajları çizgi filmler aracılığıyla çocuklara empoze etmeye çalışmaktadırlar. Kısaca tanımını yapmak gerekirse Subliminal mesaj başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmış mesajlardır. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri görülmüştür. Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

22 Eylül 2011 Perşembe

Milli İşletim Sistemi Pardus 2011'in Yeni Güncellemesi

Ulusal işletim sistemimiz Pardus, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. İlk sürümlerden beri süren geleneğin bir parçası olarak her ara sürüm Anadolu'da yaşamı tehdit altına girmiş bir memeliye adanıyor.


Dama dama'nın ardından ikinci güncelleme sürümü Cervus elaphus ya da Türkçe adıyla Kızıl Geyik sunucularda yerini aldı. Pardus 2011.2 ile birlikte aşağıdaki güncellemeler de kurulumun bir parçası haline gelmiş oluyor:

13 Eylül 2011 Salı

35 Dolarlık Tablet

Tüm öğrencilerin ve isteyen herkesin bir tablet bilgisayara sahip olması amacıyla Hindistan'da ortaya çıkmış bir proje vardı. Sakshat kod adıyla anılan "35 dolarlık tablet" projesinde artık sona ulaşıldı.


Times of India'nın haberine göre Sakshat tabletler bu ay sonunda satışa sunulacak. Massachusetts Institute of Technology'nin 100 dolarlık tablet projesine cevap olarak 35 dolara tablet yapabilme amacıyla ortaya çıkan bu proje, geçen yıllar ve birçok sorunla başa çıktıktan sonra satışa sunulmaya hazır hale geldi.

Bilgisayarlı Eğitim Öyle Olmaz

Hindistanlı Bharat Electronics firması, aslında son derece ilginç bir firma. Bu firmanın Hindistan'da 12 bin çalışanı var ve geçen yıl 1,2 milyar dolarlık iş cirosu gerçekleştirmiş. "Hindistan'ın ASELSAN"ı diyebileceğimiz Bharat Electronics'in Bhrat adıyla çıkarttığı tablet bilgisayar, 7 inçlik bir ekrana sahip. 70 dolarlık bu tabletin en ilgi çekici özelliğiyse, güneş enerjisiyle şarj olması!


12 Eylül 2011 Pazartesi

Öğrenci Tableti ve Pardus

Öğrencilere dağıtılması planlanan tabletlerde hangi işletim sistemi kullanılacağı henüz netlik kazanmamışken bizler bu tabletlerde Pardus, Android veya başka bir özgür yazılım kullanılmasını umuyoruz. Böylece Devlet ve Milletimize hem maddi ve manevi açıdan ( Kendi işletim sistemimizi kullanarak) destek olabiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı btablet alımında bu durumu umarım dikkate alır.


Bu konu ile ilgili olarak Pardus Proje yöneticisi Erkan TEKMAN'ın konu ile ilgili düşüncelerini aşağıda aktarıyoruz.

Öğrenci Tableti ve Pardus

Öğrencilere dağıtılması planlanan tabletlerde hangi işletim sistemi kullanılacağı henüz netlik kazanmamışken bizler bu tabletlerde Pardus, Android veya başka bir özgür yazılım kullanılmasını umuyoruz. Böylece Devlet ve Milletimize hem maddi ve manevi açıdan ( Kendi işletim sistemimizi kullanarak) destek olabiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı btablet alımında bu durumu umarım dikkate alır.


Bu konu ile ilgili olarak Pardus Proje yöneticisi Erkan TEKMAN'ın konu ile ilgili düşüncelerini aşağıda aktarıyoruz.

8 Eylül 2011 Perşembe

Çay Demleme Kolaylığı

Özellikle bürolarda çay içenler sallama çayları demlemek ve onları bardaktan çıkarmak gibi işlemleri yapmayı pek sevmezler. Bu duruma çare arayanlar güzel bir ürün ortaya çıkarmışlar.

7 Eylül 2011 Çarşamba

Gelmiş Geçmiş En İyi iPhone Uygulaması

Yazımızın devamındaki uygulamayı izlediğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız...

6 Eylül 2011 Salı

Hitachi Ultimate Akıllı Tahta

Hitachi Ultimate Kısa Serisi, IPJ-AW250N interaktif LCD projektör Throw yeni bir model sunuyor. Bu madol 53 cm uzaklıktan 80 inç görüntü elde edilebiliyor. Hitachi IPJ-AW250N WXGA çözünürlük, 2500 ansilümen ışık gücü sunabiliyor.

Dijital Tarih Şeridi-Tarihi Birde Bu Açıdan Görün

Sitemizde daha önce yer alan dünya tarihindeki tüm savaşları gösteren web sitesi ilgili haberi yaparken, bir öğretmen arkadaş tarafından yapılan interaktif tarih şeridini de tanıtmakta fayda var. Arkadaşımızın özverili çalışmaları sonucu oluşrurulan tarih şeridi öğretmen ve öğrenciler için gerçekten bulunmaz bir kaynak. Sınıfta Büyük ekran dokunmatik lcd Tv olsa öğrencilere zamanı anlatmak daha eğlenceli olabilir kanısındayım. Siteyi İncelemek isteyenler burdan buyrun

Bir örneği ise aşağıda bulunmaktadır inceleyebilirsiniz.

[SWF]http://www.tutaysalgir.com/wp-content/flash/01.swf, 500, 480[/SWF]

Eğitimde uluslararası yapılan bir araştırmaya göre en çok kullanılan 25 web sitesi yazımızın devamındadır.

Dünyada Öğrencilerin Kullandığı Tabletleri Topladık

Derslerinde tablet kullanan okullarda öğrencilerin hangi tabletleri kullandığını araştırdık. Bu araştırmamızı yazımızın devamında bulabilirsiniz. Aynı zamanda bu tabletlerin bir çoğunu daha önceki yazılarmızda sizlere tanıtmıştık.

ZOOM Profesyonel Ses Kayıt Cihazı

Yüksek kalitede ses kaydı yapmak isteyenler için Geliştirilen 2OOM ses kayıt cihazı profesyoneller tarafından kullanılıyor. 32 GB Kart desteği, 2.7 inç büyüklüğündeki dijital ekranı ve çoklu girişleri ile gerçek profesyonellere..Diğer resimler için yazımızın devamını okuyunuz.

Lightweight Öğretmen Mikrofonu ve Hoparlörü

Lightspeedden REDMIKE Öğretmen mikrofonu kolye tarzıyla aynı zamanda hafif, kablosuz ve kullanımı kolay. İsteyenler boyna asmak yerine elde de kullanabilirler. Lightspeed Mikrofonlarını kısaca inceledik şimdi ise bu mikrofonların bağlı olduğu hoparlör sistemine bir göz atalım

AVerVision SPB350+ Doküman Kamera

Avervision'un yeni kamerası SPB350+ birçok doküman kamerada bulunmayan özelliklerle piyasaya çıktı. HD Kalitesinde çıkş, 160x zum, çoklu giriş-çıkş birimleri ve kullanımı kolay yazılımı ile doküman kamera alacaklara çok cazip özellikler sunuyor. Diğer Teknik Özellikler yazımızın devamında...