26 Aralık 2011 Pazartesi

Çok Amaçlı Sandalye

Oturma alanınız az, oturacak kişinin fazla olduğu yerlerde bu problemin önüne geçmek için geliştirilmiş bir sandalye tasarımı. Oturma alanının altındaki aparatın çekilerek içindeki çıkan yüzeye ek bir kişinin daha oturtulması hedeflenmiştir. Aynı zamanda gerekli durumlarda sehpa olarakta kullanılabilmektedir.

Güneş Enerjili Kalorifer Peteği Fanı

Enerjisini güneşten alan bir kalorifer fanı tasarımı. Gün ışığında şarj olabilen fan istenilen yer ve zamanda kalorifer peteğine monte edilerek çıkan ısının ortama yayılmasını sağlamaktadır. Düşük maliyetli bir tasarım olan fan taşınabilir olma özelliği ile de tercih sebebidir.

Counting Ring-Kolay Para Sayma Makinesi

Sürekli para sayanlar için mükemmel düşünülmüş bir fikir. Led gösterge, güç anahtarı, yaprak ayırıcı venler, pil yuvası ve kızılötesi ışın tarama gibi özelliklere sahip olan Counting Ringi parmağınıza takın ve para saymaya hazırsınız.

Online Grafik Oluşturun

Özellikle matematik ve fizik dersleri için faydalı olabileceğini düşündüğümüz online grafik sitesi http://www.livephysics.com sitesini kullanarak grafiklerinizi oluşturabilirsiniz. Bir örneğini ise aşağıda inceleyebilirsiniz. Değerleri girerek deneme yapabilirsiniz.

Online Grafik Oluşturun

Özellikle matematik ve fizik dersleri için faydalı olabileceğini düşündüğümüz online grafik sitesi http://www.livephysics.com sitesini kullanarak grafiklerinizi oluşturabilirsiniz. Bir örneğini ise aşağıda inceleyebilirsiniz. Değerleri girerek deneme yapabilirsiniz.

Fatih Projesi Tablet İhalesini General Mobile Aldı (Resmi Olmayan Sonuçlar)

Eğitim alanındaki en büyük proje olan ve yaklaşık 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmasını öngören  Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi - Fatih Projesi'nin ikinci ayağı olan ve 13 ilde pilot olarak denenecek 8500 tabletin dağıtımını içeren ihalede 8.9 inçlik modelin ihalesini General Mobile firması kazandı. Tabiki bu resmi olmayan sonuçlar. İhalenin resmi açıklaması 26 Aralık Pazartesi günü yapılacak.


General Mobile'ın kazandığı ilk ihale tablet 3 ihalesi oldu. İhale sürecinin nasıl işleyeceği hakkında net bilgilere sahip değiliz. Tek bir ihaleyle mi pilot süreç başlayacak yoksa 3 tablet modelinin ihalesi de yapılacak mı belirsiz. Olursa da görüldüğü kadarıyla en düşük modelden en yüksek modele doğru bir ihale süreci yaşanacak. General Mobile'ın satışa sunduğu e-tab adlı model bu tablet 3 şartlarına da tam anlamıyla uyum gösteriyor.


General Mobile e-tab'ın genel özellikleri; Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemi, 1GHz hızında Cortex A8 işlemci, 8.9 inç 1280 x 768 5 noktadan dokunmatik IPS LCD ekran, 380 nit parlaklık, 32GB depolama, 32GB'a kadar microSD desteği, 6000mAh batarya, Bluetooth, WiFi, 10.8mm incelik ve 550gr ağırlık şeklindeydi. Bu bakımdan şartları karşılıyor.

23 Aralık 2011 Cuma

Dünyanın En Küçük 3 Boyutlu Yazıcısı

Normal yazıcıların yanında 3 boyutlu yazıcılarda mühendislik uygulamalarında yayılmaya başladı.  Dünyanın en küçük 3 boyutlu yazıcısı ile ilgili videoyu sizlerle paylaşıyoruz.

Dünyanın En Küçük 3 Boyutlu Yazıcısı

Normal yazıcıların yanında 3 boyutlu yazıcılarda mühendislik uygulamalarında yayılmaya başladı.  Dünyanın en küçük 3 boyutlu yazıcısı ile ilgili videoyu sizlerle paylaşıyoruz.

Eğitsel Videolar İçin SchoolTube

Özellikle ülkemizde Youtube tarzı video kanallarının MEB filtrelemesine takılması sebebiyle Eğitimde farklı video kanallarına olan ilgi daha da artıyor. School Tube da bu kanllardan bir tanesi Türkçe video çok olmasa da genelde birçok ders uygulaması için Türkçe olması önemli değil. Bir çok eğitsel kategori de yayın yapan school tube ulaşmak için tıklayınız.

Twist Shout-Kapı Kolu Kilidi

Numlock handle olarak adlandırılan bu kapı sayesinde anahtarınızı hiç kaybetmeyeceksiniz. Da vinci kod tarzı bu kilit sistemi her başarılı giriş ardından kilit kodunu karıştırarak yeniden kilitleniyor.

Dünyayı Googledan Göreceğiz

İnternet arama devi Google, yeni hazırladığı elektronik gözlük ile devrim yaratmaya hazırlanıyor.Gizli laboratuvarların bulunduğu Google X'te üretildiği iddia edilen gözlükler sayesinde, kullanıcıların internette arama yapabileceği ve Android teknolojisiyle yakınlarında bulunan restoran ve iş yerlerini bulabileceği belirtildi.APPLE'A GÜÇLÜ RAKİP Şu anda savaş uçaklarındaki pilotlar tarafından kullanılan bu teknolojisayesinde Google'ın rakibi Apple'ın sesli komut sistemi Siri'ye alternatif bulduğu söyleniyor.Gözlüğün saplarında bulunan tuşlar vasıtasıyla yönlendirileceği tahmin ediliyor. Google mühendisleri mesailerinin yüzde 20'sini bu gözlük gibi yeni fikirler aramak için harcıyor.


kynk: http://googleblog.blogspot.com/

22 Aralık 2011 Perşembe

Portatif Suluboya

Sulu boya kullanan öğrencilerin boyayı ve suyu ayrı ayrı taşıma zahmetinden kurtaran bir portatif sulu boya tasarımı. Kapaklı bir kutu içerisinde 12 adet boya ve boyaları birbirine bağlayan silindir yapı içerisinde depolanan fırçalardan oluşmaktadır. Boya yapılacağı zaman kendi ekseni etrafında 360 derece dönen boyalar üzerinden çalışmasını yapabilen kullanıcı, tasarım içerisindeki ikinci silindirik hazneyi su kabı olarak kullanabilmektedir.Taşıması ve kullanımı açısından mevcut sulu boyalardan daha kullanışlıdır.


21 Aralık 2011 Çarşamba

Süreli Ambalaj

Gıda zehirlenmelerinin önüne geçmeyi planlayan ambalaj tasarımı. Üretim tarihinden itibaren geçen her gün için etiket basımında kullanılan mürekkebin kaybolup siyah beyaza dönmesini sağlayan, bu yolla kullanıcı algısında tarihinin geçtiği fikrini oluşturmayı hedefleyen duyarlı bir ürün.


Sinyalli Yelek

Bisiklet ve motor sürücülerinin trafikte yaşadıkları sorunlardan biri olan dönüş yapacağı yönü diğer sürücülere belirtememesi problemine çözüm öneren bir tasarım. Rüzgara karşı duyarlı bir yeleğin sırtına monte edilen LED aydınlatıcıların yeleğin göğüs kısmının sağ ve solunda bulunan dokunmatik anahtarlar aracılığıyla aktif hale getirilmesi prensibi ile çalışan sistem diğer sürücülere yön hakkında bilgi veriyor.

19 Aralık 2011 Pazartesi

Flash Programının Tarihçesi

Flash programının babası bir mimar ve grafiker olan Jonathan Gay`dir.  Jonathan, 1995 yılında programını geliştirerek Future Splash Animator isimli bir software hazırladı. 1996 yılında Macromedia tarafından satın alındıktan sonra hiç değiştirilmeden Flash1 adı altında piyasaya sürülmüştür. Flash, bir mimar olan Jonathan `in ev tasarımı yapan bir program oluşturma rüyası olarak başladı. Flash programına gelene kadar Jonathan bir çok aşamaları geçmek, zorluklarla başetmek durumunda kaldı.İlk programı basic ile hazırlanmış uzay istilacıları ile ilgili bir oyundu. Daha sonra ikinci oyununu hazırlamaya başladı.Profesyonel bir sanatçı ile anlaşarak Dark Castle isimli oyununu hazırladı.Bu oyun Jonathan`in programcılık konusunda atılım yapmasını sağladı.Digital ses ile kombine edilmiş animasyon oluşturma konusunda büyük deneyim kazandı.


 

Girişimcilere 100 Bin TL

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ekim ayında yaşamını yitiren Apple kurucusu Steve Jobsveya Bill Gates gibi teknoloji alanında başarılı girişimciler ortaya çıkartmak için üç yıl önce senede 100 kişi diye başlattıkları teknogirişim sermayesi destek programını gelecek yıl için 500 kişiye çıkarttıklarını açıkladı. Bakanlığın “batarsa batsın” diyerek 100’er bin lira destek verdiği kişi sayısı üç yılda 452 oldu. Bunların çoğu teknoloji alanında yeni ürünler ortaya çıkarırken, kimisi yurtdışına dahi ihracat yapmaya başladı.

SİLİKON VADİSİ’NE GİDECEKLER
Bakan Ergün ‘Yenilikçi Ankara Proje Pazarı’ konulu toplantıdaki konuşmasında, Türkiye’nin istihdam sorununun çözümünde girişimciliğin önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Ergün, programı üniversitelerden mezun, bilgili, donanımlı ve bir hayali olan gençler için hazırladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu projeyi, 'önemli bir firmada, yüksek maaşla çalışmak dahi beni tatmin etmiyor. Benim ülkem için yapacak çok önemli projelerim var' diyen gençler için hazırladık. Teknolojik fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençlere 100 bin lira hibe desteği verdik ve teknoparklarda yer tahsis ettik. Bugüne kadar proje kapsamında 452 gencimize hibe sağladık. Bunların önemli bir bölümü enformasyon, yazılım, elektronik ve makine gibi sektörlerde faaliyet göstermeye başladı.” Gelecek yıldan itibaren teknogirişim sermayesinden yararlananlardan bazılarını 10’arlı gruplar halinde ve 3’er aylık periyotlarla ABD’ye göndereceklerini bildiren Ergün, bu kimselerin 3 ay boyunca Silikon Vadisi’nde kalacaklarını ve diğer ülkelerden gelen teknogirişimcilerle buluşacaklarını anlattı.

‘MELEĞİNİZ AZRAİL OLMASIN’
Dünyada genç girişimcilerin girişimlerine ortak olan, onlara öncülük eden, destek veren iş melekleri bulunduğunu ifade eden Bakan Nihat Ergün, “Bizde de yavaş yavaş iş melekleri konusu gelişiyor. Daha işin başında arkadaşlara söyleyeyim: Gerçekten iş meleği olsun. O gençlerin girişimlerini aynı zamanda geliştirme amacında iş meleği olsun. Biliyorsunuz Azrail de bir melek. Azrail gibi olmasın yani. Bazen oluyor çünkü. Hemen şirketi elime geçireyim, benim bünyemde eriteyim, benim olsun, ben kâr edeyim, olmaz. Bunun adı o zaman meleklik olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE 2 YIL İÇİNDE İHRACATÇI OLANLAR
Kazım Yıldırım (2010): İklimlendirme sistemlerinde yüksek oranda enerji tasarrufu sağlayan hava kanalının imalatı için kanal makinesi prototipi geliştirdi. Yurtdışına 225 bin liralık satış gerçekleştirdi.
Ebru Arslan (2009): Milli Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi projesi kapsamında bilgisayar sistemi geliştirdi. 465 bin dolarlık ihracata imza attı.
Bener Karadeniz (2009): Preslerde hızlı kalıp değiştirme sistemleri geliştirerek Toyota, Arçelik gibi firmalarla çalışmaya başladı. Bu yıl toplam 391 bin 613 liralık satış yaptı.

Girişimcilere 100 Bin TL

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ekim ayında yaşamını yitiren Apple kurucusu Steve Jobsveya Bill Gates gibi teknoloji alanında başarılı girişimciler ortaya çıkartmak için üç yıl önce senede 100 kişi diye başlattıkları teknogirişim sermayesi destek programını gelecek yıl için 500 kişiye çıkarttıklarını açıkladı. Bakanlığın “batarsa batsın” diyerek 100’er bin lira destek verdiği kişi sayısı üç yılda 452 oldu. Bunların çoğu teknoloji alanında yeni ürünler ortaya çıkarırken, kimisi yurtdışına dahi ihracat yapmaya başladı.

SİLİKON VADİSİ’NE GİDECEKLER
Bakan Ergün ‘Yenilikçi Ankara Proje Pazarı’ konulu toplantıdaki konuşmasında, Türkiye’nin istihdam sorununun çözümünde girişimciliğin önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Ergün, programı üniversitelerden mezun, bilgili, donanımlı ve bir hayali olan gençler için hazırladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu projeyi, 'önemli bir firmada, yüksek maaşla çalışmak dahi beni tatmin etmiyor. Benim ülkem için yapacak çok önemli projelerim var' diyen gençler için hazırladık. Teknolojik fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençlere 100 bin lira hibe desteği verdik ve teknoparklarda yer tahsis ettik. Bugüne kadar proje kapsamında 452 gencimize hibe sağladık. Bunların önemli bir bölümü enformasyon, yazılım, elektronik ve makine gibi sektörlerde faaliyet göstermeye başladı.” Gelecek yıldan itibaren teknogirişim sermayesinden yararlananlardan bazılarını 10’arlı gruplar halinde ve 3’er aylık periyotlarla ABD’ye göndereceklerini bildiren Ergün, bu kimselerin 3 ay boyunca Silikon Vadisi’nde kalacaklarını ve diğer ülkelerden gelen teknogirişimcilerle buluşacaklarını anlattı.

‘MELEĞİNİZ AZRAİL OLMASIN’
Dünyada genç girişimcilerin girişimlerine ortak olan, onlara öncülük eden, destek veren iş melekleri bulunduğunu ifade eden Bakan Nihat Ergün, “Bizde de yavaş yavaş iş melekleri konusu gelişiyor. Daha işin başında arkadaşlara söyleyeyim: Gerçekten iş meleği olsun. O gençlerin girişimlerini aynı zamanda geliştirme amacında iş meleği olsun. Biliyorsunuz Azrail de bir melek. Azrail gibi olmasın yani. Bazen oluyor çünkü. Hemen şirketi elime geçireyim, benim bünyemde eriteyim, benim olsun, ben kâr edeyim, olmaz. Bunun adı o zaman meleklik olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE 2 YIL İÇİNDE İHRACATÇI OLANLAR
Kazım Yıldırım (2010): İklimlendirme sistemlerinde yüksek oranda enerji tasarrufu sağlayan hava kanalının imalatı için kanal makinesi prototipi geliştirdi. Yurtdışına 225 bin liralık satış gerçekleştirdi.
Ebru Arslan (2009): Milli Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi projesi kapsamında bilgisayar sistemi geliştirdi. 465 bin dolarlık ihracata imza attı.
Bener Karadeniz (2009): Preslerde hızlı kalıp değiştirme sistemleri geliştirerek Toyota, Arçelik gibi firmalarla çalışmaya başladı. Bu yıl toplam 391 bin 613 liralık satış yaptı.

16 Aralık 2011 Cuma

Microsoft Office ve Matematik İşlemleri

Birçok öğretmen office programlarını kullanırken matematiksel işlemleri yapmakta zorlanır. Bu yazımızda matematiksel işlemlerle uğraşanlar ve uğraşırken office kullanmak zorunda kalanlar için birkaç ipucu vermey çalışacağız.

1 - Öncelikle windows 7 içerisinde bulunan Matematiksel Giriş Paneli, bu panel donatılar menüsü altında bulunan bu panele fare ile yazdıklarımızı kendisi word yazı biçimine kendisi çeviriyor. Örnek resmi aşağıda görebilirsiniz.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2- Microsoft Office 2007'den sonra gelişen ve Office 2010'dan itibaren daha yeni özelliklerin eklendiği Office Matematiksel işlemler Menüsü. Bu menülerden önceden yapamadığınız birçok matematiksel işlevi yapabilirsiniz.



 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

Sanal Matematik Labaratuvarı

İlk etapta Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Biriminin desteği ile “8. sınıf geometri kavramlarına yönelik etkileşimli bir sanal ortam tasarımı” isimli proje kapsamında hayata geçirilmiştir. Kompakt bir hedefle yola çıkılan projede dinamik bir yazılım olan GeoGebra ile konu anlatımlarına destek olacak sanal bir ortamın altyapısını hazırlamak hedeflenmiştir. Resmi olarak 2010 Kasım ayında tamamlanacak proje aslında hiç bitmeyecek, yaşayan bir organizma olarak hayatiyetini sürdürecektir. SaMaLa ismi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “EVLM - European Virtual Laboratory of Mathematics” isimli Slovak Akademisyen Daniela Velichová tarafından yürütülen projenin adından esinlenerek belirlenmiştir. Sanal Matematik Laboratuarı kelimelerinin ilk hecelerinden oluşturulmuştur. SAMALA'yı ziyaret etmek isteyenler tıklayınız.

GeoGebra Matematik Yazılımı

Geogebra İndirmek İçin Tıklayınız.
Dr Yılmaz AKSOY tarafından Erciyes Üniversitesi bünyesinde yürütülen proje kapsamında hazırlanan online GeoGebra kitabı için tıklayınız.
Dr. Muharrem AKTÜMEN tarafından Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yürütülen proje kapsamında hazırlanan GeoGebra etkinlikler kitabı için tıklayınız.
GeoGebra eğitimin her seviyesi için geometri, cebir, tablo, grafik, istatistik ve calculusu kullanımı kolay bir arayüzde birleştiren çok platformlu dinamik bir matematik yazılımıdır. Avrupa'da ve ABD'de birçok eğitim yazılımı ödülü almıştır. Genel özellikleri

  • Kullanımı kolay arayüz ve birçok kuvvetli özellikler

  • Web sayfası olarak etkileşimli öğrenme materyeli oluşturan araç

  • Dünya çapında milyonlarca kullanıcının kullanması için birçok dil desteği

  • Bedava açık kodlu yazılım


Tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

14 Aralık 2011 Çarşamba

Kingston Ürün Doğrulama

Kingston ürünü alanlar ( bellek-flash bellek ) Kingstonun sitesinden ürünlerini doğrulayabiliyorlar. Ortalıkta çok fazla sahte ürün dolaşırken böyle bir hizmetin sunulmuş olması müşteriler için memnun edici. Ürün doğrulama sayfsasına ulaşmak için tıklayınız.

Kingston Ürün Doğrulama

Kingston ürünü alanlar ( bellek-flash bellek ) Kingstonun sitesinden ürünlerini doğrulayabiliyorlar. Ortalıkta çok fazla sahte ürün dolaşırken böyle bir hizmetin sunulmuş olması müşteriler için memnun edici. Ürün doğrulama sayfsasına ulaşmak için tıklayınız.

13 Aralık 2011 Salı

Fatih Projesi Etkileşimli Tahta İhalesi Vestelin

15 milyon öğrencinin yanı sıra ekonomik büyüklüğü ile teknoloji şirketlerini de yakından ilgilendiren FATİH Projesi'nin ihalesi yapıldı. "Etkileşimli Tahta" ihalesinde en düşük teklifi Vestel verdi. 4 firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 339 milyon 595 TL ile Vestel'in oldu. Yazıcı, tarayıcı ve doküman kamera sistemleri ile ilgili ihaleye en düşük teklif ise Servus'tan geldi. Servus'un teklifi 11 milyon 114 bin TL oldu. İhale, KİK mevzuatına göre değerlendirmelerin ardından netleşecek. Bu ihale kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 3 bin 657 adet orta öğretim okuluna, her okula bir adet olmak üzere 3 bin 657 adet çok fonksiyonlu yazıcı, döküman kamera ve her sınıfta bir adet olmak üzere 84 bin 921 adet etkileşimli tahta satın alınacak.

Fatih Projesi Tablet Özellikleri

İlk olarak 8500 adetlik alımın yapılacağı projede, pilot uygulama olarak 13 ilde başlayacak. Bu iller arasında, Diyarbakır, Erzurum, Yozgat, Ankara, Balıkesir, Erzincan, Bingöl, Kayseri, İstanbul, Rize, Karaman, Samsunve Uşak bulunuyor. Tabletlerde olması istenen özellikler ise belli oldu. Bu özelliklere göre Apple'ın iPad ile projeyi kazanma ihtimali bulunmuyor. Devlet Malzeme Ofisi tarafından yayınlanan şartnamede belirtilen özelliklere göre FATİH projesindeki tabletlerin Android işletim sistemli olması ve Adobe Flash desteği sunmasını şart koşuyor. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ihtiyacı olarak Devlet Malzeme Ofisi'nin yayımladığı ihalede şirketler tarafından yapılan değişiklik önerileri de değerlendirildi. Buna göre Apple'ın, dağıtılacak tabletlerde Android'in yanında Apple'ın iOS işletim sisteminin de yer alması, flash desteği şartının şartnameden çıkarılması, USB desteği yerine konnektör bağlantı seçeneğinin de kabul edilmesi, ekran boyunun 9.7 inç (iPad'in büyüklüğü) olabilmesi yönündeki değişiklik önerilerinin tümü reddedildi.

Diğer istenen özellikler ise şunlar :

-USB portu

-Android 3.0 ve 2.3.4 işletim sistemi

-1280 x 800 ve 1280 x 768 px ekran çözünürlüğü

-10.1, 8.9, 9.5 inç ekran boyutları

-1 GHz tek çekirdekli işlemci veya 800 MHz çift çekirdekli işlemci

-1GB - 512 MB RAM

-16GB dahili hafıza

-8600, 6000, 3250 mAh batarya

İhale şartnamesinde 3 farklı sınıfta tablet tanıtılıyor. Yukarıdaki istekler ise sınıflara göre ayrılıyor. Bakalım ihaleyi hangi tablet üreticisi kazanacak ? Merakla bekliyoruz.

12 Aralık 2011 Pazartesi

Yaratıcı Logo Tasarım ve Örnekleri

Kendinize özel veya firma/kurumlarınız için çeşitli logolar yapmak isteyenler daha önce yapılmış logolardan ilham almayı her zaman yapmışlardır. Daha önce yapılmış olan logo tasarım ve örneklerini yazımızın devamında sunuyoruz. Ayrıca logo yapımında AAA LOGO  programını da denemenizi tavsiye ediyoruz.

[gallery]

Yaratıcı Logo Tasarım ve Örnekleri

Kendinize özel veya firma/kurumlarınız için çeşitli logolar yapmak isteyenler daha önce yapılmış logolardan ilham almayı her zaman yapmışlardır. Daha önce yapılmış olan logo tasarım ve örneklerini yazımızın devamında sunuyoruz. Ayrıca logo yapımında AAA LOGO  programını da denemenizi tavsiye ediyoruz.

[gallery]

Honda Civic Browser Oyunu

W+K London’ın Honda Civic için yaptığı “The Experiment Game” HTLM5 browser oyunuyla Civic’in yeni arka süspansiyonları için sizi doğru kombinasyonları bulmaya davet ediyor. Her pencere bir video elementi ve sürükleyip yerleştirdiğinizde zincirleme reaksiyon tamamlanmış oluyor. Her yerleştirmenin oluşturduğu farklı zincirleme reaksiyonlar ise binlerce permütasyon yaratıyor. İlginç bir deneyim. Altı aşamayı atlattıktan sonra da kullanıcılar kendi zincirlerini yaratıp arkadaşlarına meydan okuyabiliyor.

kynk:elmaaltshift

Nokia Lumia 800 4D Tanıtımı

Nokia Lumia 800 için 28 Kasım günü Londra’daki Millbank Tower’da dünyanın en gelişmiş 4D teknolojisi ve Deadmau5 ile bir projeksiyon gösterisi yapılmış. 120 metrelik binanın 800 adet penceresine yerleştirilen vinillere 300 metre uzaklıktan 16 güçlü projektörle 3D görseller yansıtılmış. Gösterinin müziğini ise canlı olarak DJ Joel Zimmerman (aka Deadmau5) yapmış.

Yeni Nesil Arttırılmış Gerçeklik

PlayStation@Store’un yeni hizmeti VideoStore‘un tanıtımı için reklam ajansı Studio Output üç tane harika viral film hazırlamış. Herhangi bir post prodüksiyonu olmayan ve tek plan çekilen filmlerde Sony’nin “Immersive Imaging” adını verdiği gelecek nesil Artırılmış Gerçeklik teknolojisini oturma odasında nasıl olabileceği uygulanarak filmler hazırlanmış. Filmleri izlediğimizde geleceğin sinema deneyiminin nasıl olacağına dair çeşitli izlenimlerde elde ediyoruz. Sinemalar artık 3 boyutlu değilde videolarda olduğu 5 boyutlu olacak bizler sinemayı izlemeyeceğiz bizzat içerisinde olacağız.




Yeni Nesil Arttırılmış Gerçeklik

PlayStation@Store’un yeni hizmeti VideoStore‘un tanıtımı için reklam ajansı Studio Output üç tane harika viral film hazırlamış. Herhangi bir post prodüksiyonu olmayan ve tek plan çekilen filmlerde Sony’nin “Immersive Imaging” adını verdiği gelecek nesil Artırılmış Gerçeklik teknolojisini oturma odasında nasıl olabileceği uygulanarak filmler hazırlanmış. Filmleri izlediğimizde geleceğin sinema deneyiminin nasıl olacağına dair çeşitli izlenimlerde elde ediyoruz. Sinemalar artık 3 boyutlu değilde videolarda olduğu 5 boyutlu olacak bizler sinemayı izlemeyeceğiz bizzat içerisinde olacağız.




8 Aralık 2011 Perşembe

Format Sonrası Tüm Programlar Tek Yerde

http://ninite.com/ adresinde ikamet eden bir çeşit çok kullanışlı program yükleme ve güncelleme uygulaması. şöyle ki, mesela bilgisayarımıza format attıktan sonra, yükleyeceğimiz programların en son sürümlerini teker teker aramaya çalışmak yerine, buraya girerek, yüklemek istediğimiz programları işaretliyoruz ve kendisi bize hoş bir süpriz yaparak teker teker hepsini kuruyor bilgisayarımıza. üstelik herhangi bir üyelik vs. de gerek duymadan. kenarda bulunması gereken adreslerden.

7 Aralık 2011 Çarşamba

Fatih Projesi Örnek Ders Videosu-Coğrafya

Fatih projesi kapsamında dağıtılacak donanım ve yazılım birçok öğretmenini gözünü korkutmaktadır. Bu durumun farkında olan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğün çektiği örnek ders videosunu yazımızın devamında izleyebilirsiniz. Böylece dağıtılıcak olan materyallerin kullanımının ne kadar rahat olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bu videodaki akıllı tahta yerine Bakanlık Etkileşimli tahta dediğimiz 3'lü LCD tahtaları okullara gönderecektir.



6 Aralık 2011 Salı

Bio Digital Human

Eğitsel amaçlı kullanılabilecek kaliteli web sitelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Daha önce Visible Body uygulamasını size aktarmıştık.Özellikle tıp fakültesi öğrencileri, sağlık meslek lisesi öğrencileri tarafından kullanılabilcek site insan vücudu hakkında hazırlanmış dünyada yaygın olarak kullanılan bir site. 3 boyutlu olarak insan vücudu incelenebiliyor ve çeşitli bilgilere ulaşılabiliyor. Video yazının devamında... Bio Digital Human sitesine gitmek için ise tıklayınız.

Bio Digital Human

Eğitsel amaçlı kullanılabilecek kaliteli web sitelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Daha önce Visible Body uygulamasını size aktarmıştık.Özellikle tıp fakültesi öğrencileri, sağlık meslek lisesi öğrencileri tarafından kullanılabilcek site insan vücudu hakkında hazırlanmış dünyada yaygın olarak kullanılan bir site. 3 boyutlu olarak insan vücudu incelenebiliyor ve çeşitli bilgilere ulaşılabiliyor. Video yazının devamında... Bio Digital Human sitesine gitmek için ise tıklayınız.

1 Aralık 2011 Perşembe

Dünyanın En Hafif Maddesi

Bilimadamları, strafordan 100 kat daha hafif bir metal olan dünyanın en hafif maddesini geliştirdi. Science Daily’nin internet sitesinde yer alan habere göre, geliştirilen madde, eşsiz “mikro-kafes” gözenekli mimariye sahip. Bilimadamlarının, gözeneksiz, katı ya da sert maddeyi düzenleyerek, nanometre, mikron ve milimetre ölçeklerde yüzde 99.99 oranında hava içeren bir madde yapmayı başardığı belirtildi. UC Irvine, HRL Laboratuvarları ve California Teknoloji Enstitüsü’nden bilimadamlarının geliştirdiği maddenin yoğunluğunun yüzde 0.9 miligram, yani strafordan yaklaşık yüz kat daha hafif olduğu belirtildi. Gelişmiş Savunma Araştırma Projeleri Ajansı için geliştirilen yeni maddenin, pil elektrotları ve akustik, titreşim veya darbe enerji emilimi için kullanılabileceği ifade edildi. Maddenin mimarisinin, bir metalin emsalsiz mekanik hareketine izin verdiği vurgulandı. Madde, olağanüstü yüksek enerji emilimi ve yüzde 50′yi geçen basınç sonrası tamamiyle toparlanma özelliğine sahip.


fizikist.com

Sihirbaz Fizikçiler Grubu




Sihirbaz Fizikçiler Grubu (sifigu) Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümü Doktora öğrencisi Ali ÇETİNKAYA öncülüğünde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan (2007) bir guruptur. Gurup, deneysel araçları kullanarak ortaöğretim ve ilköğretim öğrencilerine fiziğin eğlenceli yüzünü sunmaktadır. Grup 4 yıldır çeşitli devlet okulu, özel okul ve STK‘larda ilk ve ortaöğretim kurumlarında bilimsel deney etkinlikleri yapmaktadır. 2011 yılında Mehmet DOĞAN’ında katılmasıyla deney araçlarını, etkinlik türlerini ve hedef kitlesini büyüten grup özellikle Çukurova bölgesinde öğrencilerin bilime ve teknolojiye bakış açısını değiştirme yolunda büyük adımlar atmıştır.

Detaylı bilgi ve faaliyetler için www.sifigu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlik Türleri:

Şu anda yapılanlar:

v  Sifigu Gösterisi

v  Masa Deneyleri Etkinliği

v  Fizik Laboratuvarı Düzenlemesi ve Eğitimi

Yapılması planlananlar:

v  Bilim ve Teknoloji Konferansları

v  Bilim Şenlikleri Düzenlemesi

v  Öğrenci Fizik Projesi Danışmanlığı

v  Genç ve Çocuk Bilim Kulübü