29 Şubat 2012 Çarşamba

PS Vita'dan Yepyeni Bir Rekor

PS Vita'yı uzun süredir bekliyorsanız, artık bekleyişin sonuna gelmek üzeresiniz demektir. Zira Sony, tüm dünyada PS Vita'yı iki gün sonra piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yepyeni bir konsol olan PS Vita'yı satın almak isteyenler ise en çok hangi oyunlara sahip olabileceklerini merak ediyorlar. Sonuçta yeni bir oyuncağı satın alıp, oynayacak bir oyuna sahip olmamaktan daha kötü bir şey olamaz.

Fakat bu konuda Sony oldukça rahat. Çünkü PS Vita, bir konsolun çıkış tarihinde sahip olduğu oyun sayılarına bakıldığında, 29 oyuna sahip olan PlayStation 2'nin rekorunu 31 oyun ile kırmayı başardı.

Bir konsolun çıkış tarihinde bu kadar çok oyuna sahip olması çok önemli bir konu. Sahip olduğu oyun skalasının gösterdiği rakamlar direkt olarak konsolun satış rakamlarını etkileyecektir.

Hangi oyunlar satışa sunulacak?

İkinci sayfada göreceğiniz liste, PS Vita'nın satışa sunulduğu gün satın alınabilecek oyunların listesi. Tabii bu oyunların bazılarının ülkemize gelmeyeceğini de hesaba katmamız gerekiyor.

Büyük yapımların ise kesin olarak ülkemizde de satışa sunulacağı biliniyor. Ayrıca bu oyunları yeterli bulmadıysanız, SEN üzerinden yaklaşık 300 PSP oyununa da ücretini ödeyerek sahip olabileceksiniz.

PS Vita'nın çıkışında satın alabileceğiniz oyunlara göz atmak için ikinci sayfaya geçebilirsiniz. (Özellikle Avrupa'da satışa sunulacakları baz aldık)

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

iOS'da Büyük GTA 3 İndirimini Kaçırmayın

Rockstar'ın efsane oyunu Grand Theft Auto 3, geçtiğimiz aylarda iOS ve Android sürümüyle tekrar yayınlanarak mobil oyun gündemine bomba gibi düşmüştü. Binlerce oyuncu tarafından indirilip oynanan oyunda ilk büyük indirim yapıldı.

Normal fiyatı 4.99 dolar olan GTA 3, şu an App Store 0.99 dolar fiyat etiketiyle satılıyor. Toplamda 4 dolarlık bu indirimin yarına yani 20 Şubat gününe kadar süreceğini hatırlatalım. Eğer oyunu oynamak isteyenlerden ancak fiyatı yüzünden yanaşmayanlardansanız bu inidirm fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Oyunun boyutunun 463 mb olduğunu bu yüzden Wi-Fi ağı dışındayken oyunu indiremeyeceğini belirtelim.

:: Siz de bu indirimi bekliyor muydunuz?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

iPhone 4 Sahiplerine 15'er Dolar Ödenecek

Apple'ın iPhone 4 ile birlikte kullanmaya başladığı anten sistemi oldukça şık görünse de, pratikte hiç de kullanışlı olmamıştı. Kullanıcıların sürekli olarak dokundukları antenler sinyal alamamaya ve bu yüzden iPhone 4 sahipleri telefon görüşmeleri yapamamaya başlamıştı.

Gelen şikayetler üzerine hemen bir kampanya düzenleyen Apple, Amerikalı iPhone 4 sahiplerine koruma kılıfları hediye etmiş ve sorunun çözümü için bir girişimde bulunmamıştı.

Kullanıcılardan bazıları da bu konuda firmayı dava ederek haklarını aramaya başlamıştı. Açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve mahkeme AppleiPhone 4 sahiplerine ya 15 dolar geri ödeme yapmakla ya da her birine birer koruma kılıfı hediye etmekle cezalandırdı.

Eğer Amerika'da yaşıyorsanız ve iPhone 4 sahibiyseniz, yakında hizmete girecek olan iPhone4Settlement adlı internet sitesinden detaylı bilgi alarak, paranızı nasıl geri alacağınızı öğrenebilirsiniz.

Fakat Amerika dışındaysanız yapabileceğiniz tek şey kendiniz bir koruma kılıfı satın alarak anten ile olan temasınızı minimum seviyeye indirmek.

Hatırlarsanız Apple, iPhone 4S ile birlikte bu anten sistemini yeniden düzenlemiş ve donanımsal problemi tamamen ortadan kaldırmayı başarmıştı.

:: iPhone 4 ile sinyal alamama problemi yaşadınız mı?

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Bir Dergi Kaç MB Olmalı?

Dijital yayıncılık konusunda rakipsiz olan SDN Teknosa Magzin okurlarından son zamanlarda çok sık eleştiriler alıyoruz.

15 günde bir yayınlanan dijital dergi, başka hiçbir yerde bulamayacağınız videolar, köşe yazıları, fotoğraflar, inceleme ve testler multimedya destekli olarak okurların beğenisine sunuluyor.

Her sayısı on binlere kişi tarafından indirilen dergimiz hakkında en çok gelen soru şu oldu;

"1 sayı, neden 200 MB?"

Doğrudan yanıt vermeden önce bazı konularda bilgileri paylaşmakta fayda var.

En çok ilgi gören sayfalar arasında ürün incelemelerinin olduğu donanım bölümü ile beraber, müthiş video ve fotoğraf galerileri barındıran oyun bölümü var.

2 seçenekten biri

Bu sayfaları mobil cihazlarda (iPhone, iPad, Android) izlemek istediğiniz zaman biz yayıncıların karar vermesi gereken 2 seçenek bulunuyor.

Birincisi

Bbu sayfalarda, videoları internet üzerinden izlettirmek. Bu seçenek hayata geçirildiğinde dergi boyutu 50 MB'a kadar inebiliyor. Ancak, videoları izlemek için gereken internet, sorun teşkil edebiliyor.

Herkesin, bu videoları izleyecek kadar data paketi olamayabiliyor. Olsa bile 3G gibi yüksek hızlarda erişim bulmak gerekiyor. Türkiye'de satılan iPad'lerin çoğunda 3G yok, sadece Wi-Fi var. Her yerde Wi-Fi bulmak da pek mümkün değil.

Tüm bu olumsuzluklar, yeni nesil teknolojilerle hazırlanan modern bir dergiyi keyifle okumak isteyen okurlarımızın canını sıkabiliyor.

İkincisi

Dergide izlenecek olan tüm multimedya dosyalarını, sayıyla birlikte vermek. Bu durumda tek olumsuzluk, sayının boyutunun 200 MB civarında olması.

Faydaları ise, internetin olmadığı uçak ve metro gibi ortamlarda sorunsuz bir şekilde videolarımızı izleyebileceksiniz, galeriler arasında dolaşacaksınız.

Kişisel olarak okurların yerine kendimi koyduğumda ikinci seçenek bana daha cazip geliyor. SDN Teknosa Magazin için oluşturduğumuz özel yazı işleri ekibinde yaptığımız oylamada da benim gibi düşünenler çoğunlukta oldu.

200 MB'ta neler var?

50 sayfaya yaklaşan her sayısıyla SDN Teknosa Magazin'de yaklaşık 10 yeni ürün inceleme videosu bulunuyor. Dosya konusunda ise sizi karşılayan bir interaktif sayfa bulunuyor. Bu sayfada dokunarak öğrenme imkanı buluyorsunuz.

Oyun sayfasında ise bu sefer HD fragmanlar mevcut. Oyun içinden özel videolarla ilginizi çeken oyunlar hakkında en net bilgileri edinebiliyorsunuz.

Tanıttığımız 10 web sitesine ait yüksek çözünürlüklü ekran görüntüsü ile siteye gitmek veya gitmemek için en kısa zamanda karar verebiliyorsunuz.

Yurt dışında benzer teknoloji dergilerinin 300 MB'tan fazla olduğunu belirtelim.

Editörün tavsiyesi

Bizim önerimiz, sayıyı indirirken videoların ve diğer içeriklerin de da birlikte yüklenmesi. Sayıyı 3G üzerinden değil, indirme hızı yüksek bir kablosuz ağ (Wi-Fi) üzerinden bağlanarak ücretsiz olarak edinmeniz.

Sizler de fikirlerinizi belirleyin

Şimdi bu konuyu sizlere de açmak istiyoruz. Fikirlerinizi almak ve çoğunluğun kararını hayata geçirmek niyetindeyiz.

Tartışma başlığını, günde 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği SDN Forum'da açarak işe başladık. Lütfen siz de katılın ve görüşlerinizi bildirin.

Tartışmaya katılmak için buraya tıklayın.

SDN Teknosa Magazin'in geleceğine birlikte karar verelim.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - ShiftDelete.Net

Yazılım inceleme ve internet uygulamalarıyla pek bir haşır neşir olan yazar, şu sıralar iPhone uygulamalarına kaptırmış durumda.

Mountain Lion OS X'te Siri Neden Yok?

Apple'ın yeni işletim sistemi Mountain Lion OS X'in tanıtılmasının ardından biz de sizlere detaylı bir inceleme sunmuştuk. Eğer gözünüzden kaçtıysa, bu linki kullanarak dosya konumuza göz atabilirsiniz.

Yeni işletim sistemi ile birlikte farkedeceğiniz üzere birçok özellik iOS 5'ten Mac bilgisayarlara da aktarılmış oldu. Fakat Apple'ın en çok beğenilen yeniliği olan kişisel asistan Siri'nin yer almaması dikkat çekiciydi.

Aslında Siri'nin Mountain Lion OS X ile birlikte kullanıcılara sunulmamasının iki nedeni var. Bunlardan ilki, Siri'nin iOS 5 ile birlikte gelen bir özellik değil, iPhone 4S'e özel olarak hazırlanmış olması.

İkincisi ve daha teknik olan sebep ise aslında Siri'nin yeni işletim sisteminde yer almamasının Apple'ın donanım konusunda bazı problemler yaşanabileceğini düşünmesi yüzünden olduğunu ortaya koyuyor.

Neden Apple neden?

iPhone 4S ile birlikte kullanıcılara sunulan asistan Siri'nin iPhone 4S'te bu denli iyi çalışmasının tek sebebi, telefonlarda kullanılan mikrofonların arkaplan seslerini yok edebilen, gürültü tutucu özelliğe sahip tek yönlü mikrofonlar olması.

Aslına bakarsanız iPhone 4S'te telefon görüşmelerinde ya da Siri ile konuşurken arkaplanda bağırıp çağıran bir başkasının seslerinin karışmamasını sağlayan çok basit bir sistem var.

Telefonun üzerinde düşündüğünüzün aksine bir değil, iki mikrofon kullanarak bu sorunun üstesinden kolayca gelinebiliyor. İlk mikrofon bildiğimiz ve konuşmak için kullandığımız, telefonun alt kısmında yer alan mikrofon.

İkinci mikrofon ise kulaklık girişinin hemen yan tarafında yer alıyor ve tüm çevre - arkaplan seslerini ayırarak yok ediyor.

Peki bu konunun Mountain Lion OS X ile ilgisi nedir? Hemen açıklayalım. MacBook ya da Mac'lerde kullanılan mikrofonların gürültü tutucu özelliği oldukça yetersiz.

Çok yönlü mikrofon kullanılıyor ve bu mikrofonlar FaceTime ya da Skype gibi özellikler için yeterli fakat asla iPhone 4S'in çift mikrofon sisteminin önüne geçemiyor.

Hal böyle olunca, Apple'ın Siri'yi neden yeni işletim sistemi ile birlikte Mac bilgisayarların hizmetine de sunmadığı anlaşılmış oluyor.

:: Mountain Lion OS X'te Siri'nin olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

28 Şubat 2012 Salı

GTA 5'e Hayranlarından Yeni Video

Rockstar Games'in Grand Theft Auto 5'in ilk tanıtım videosunu yayımlamasının üzerinden birkaç ay geçti ve firmadan yapımla ilgili henüz yeni bir detay gelmedi.

Fakat boş durmayan GTA hayranları, ilk tanıtım videosunu inceleyerek yeni yapımda olması muhtemel yenilikleri ortaya çıkardı.

Üstü açılan araçlardan, geliştirilen yapay zekaya kadar birçok yenilikten bahsedilen bu videoyu mutlaka izlemenizi tavisye ediyoruz.

İyi seyirler.

:: Grand Theft Auto 5'te yer almasını istediğiniz yenilikler neler?

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Teknoloji Danışmanlık Merkezi Kuruluyor

İstanbul Kalkınma Ajansı ve Türk Telekom’un verdiği destekle hayata geçecek olan Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi ile sektör çalışanlarının bilgi seviyesinin yükseltilerek niteliklerinin artırılması, ara eleman kalitesinin yükselmesi sonucu istihdam olanaklarının genişletilmesi ve sektörün bölgesel ve ulusal rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Dün İstanbul'da düzenlenen ve aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve BTK Başkanı Tayfun Acarer'in de bulunduğu katılımcılarla bulunduğu bir basın toplantısı ile başlayan proje kapsamındaki merkez temmuz ayında kapılarını açacak.

Toplantıa konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer, gelişen teknoloji sayesinde 'gece alim yatan sabaha cahil kalkabiliyor' dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise teknolojide ara eleman ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek, merkezin bu ihtiyacı karşılayacağının altını çizdi.

Neler Yapılacak?

Proje kapsamındaki merkez Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Fakültesi Davutpaşa Kampüsü’nde kurulacak. Merkezde üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Fakülteleri ile Meslek Teknik Yüksek Okulu öğrencilerinin en güncel telekomünikasyon teknolojileri konusunda ek eğitim alabilmeleri hedefleniyor.

Ayrıca sektör kuruluşlarının istihdam ettikleri elemanların da merkezde eğitilmesi amaçlanıyor. Merkezden telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar, üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Fakültelerinde eğitim alan öğrenciler, ilgili konularda çalışanlar, Meslek ve Teknik Liselerin ilgili bölüm öğrencileri, TÜTED ve diğer Telekomünikasyon Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri yararlanabilecek. Telekomünikasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitimler Türk Telekom Akademi tarafından verilecek.

:: Teknolojiye yapılan yatırımları yeterli buluyor musunuz?

Yazan: Özgür Çetin
SDN - ShiftDelete.Net 

Yaklaşık 10 yıldır teknoloji ve internet sektörüne yazılarıyla katkıda bulunan Özgür Çetin, mobil cihazlara ve dijital fotoğraf dünyasına özel bir ilgi duymaktadır.

LG Optimus Vu Resmi Olarak Duyuruldu

LG'nin daha önce kısa bir video yayımlayarak ipuçlarını verdiği Optimus Vu adlı modeli resmi olarak duyuruldu. Telefon ile ilgili detaylara geçmeden daha önce yayımlanan tanıtım videosuna bir göz atalım.

Gördüğünüz üzere LG, 4:3 orana sahip bir ekranla satışa sunulacak olan Optimus Vu'yu bu video ile tanıtmıştı. Şimdi ise resmi duyuru geldi ve Optimus Vu'nun tüm teknik özellikleri de ortaya çıkmış oldu.

4:3 oranlı 5 inçlik ekran, 1024x768 çözünürlükle çalışıyor. 256 PPI olması 285 PPI'lık Samsung Galaxy Note'tan biraz geride kalmasına yol açıyor.

Fakat bu ekranın 4:3 orana sahip olması Optimus Vu'nun enini de oldukça genişletiyor. Hatta bazılarımızın ellerine sığması bile zor görünüyor.

Bunların haricinde 1.5GHz Qualcomm Snapdragon MSM8660 işlemci, Adreno 220 GPU, 32GB dahili hafıza, LED flash ve otomatik netleme özelliği ile birlikte 8 MP arka kamera ve 1.3 MP ön kamera ile birlikte satışa sunulacak.

Optimus Vu'nun Android 2.3 Gingerbread ile birlikte satışa sunulacağı fakat bir süre sonra Android 4.0 Ice Cream Sandwich yükseltmesinin de yayımlanacağı gelen haberler arasında.

:: LG Optimus Vu, Samsung Galaxy Note'u geride bırakabilir mi? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Messages Uygulaması Beta Olarak Kalacak

Başlık biraz üstü kapalı oldu, o yüzden hemen başlığı açıklamak gerek. Apple'ın, Mountain Lion'ın duyurusuyla birlikte beta versiyonunu yayınladığı Messages uygulaması, şu an Mac OS X Lion sahipleri tarafından indirilik kullanılabiliyor. Fakat Apple, Lion sahiplerini düşünüyor gibi gözükse de aslında bu ağıza bal çalmaktan ibaret bir hareket. Çünkü Messages'ın beta süresi dolduktan sonra tam sürümü Lion sahiplerine sunulmayacak.

Bu durumda hemen kafalara soru işareti geliyor. Eğer bir uygulamanın betası bir işletim sisteminde çalışıyorsa neden tam sürümü de o işletim sistemi için yayınlanmıyor. Burada mevzu edilen firma Apple olunca da akla ilk cevap pazarlama stratejisi geliyor. 

Mountain Lion bu yazın sonlarına doğru piyasaya çıktıktan sonra Lion'da yüklü olan Messages Beta uygulamasında "Beta'ya katıldığınız için teşekkür ederiz, beta programı sona erdi. Uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorsanız Mac App Store'a girip Mountain Lion'ı indirin" şeklinde bir yazı belirecek.

:: Sizce Apple'ın bu hareketi doğru mu?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

Kodak'a Son Darbe Apple'dan

Bir dönem fotoğraf makinası denildiğinde ilk akla gelen isim olan ve teknoloji dünyasının köklü firmalarından Kodak, bir hayli sıkıntılı günler geçiriyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda iflas koruma başvurusu yapan şirket, şimdi bir de patent davası ile karşı karşıya.

 

"Patent davası" denildiğinde ilk akla gelen firma olan Apple, tarihinin en zor dönemindeki Kodak'a son darbeyi indirmeye niyetli gibi görünüyor. Kodak'ın yazıcı, kamera ve fotoğraf çerçevelerinde kendisine ait olan patentleri kullandığını iddia eden Apple, bu davayı kazanabilirse Kodak'ın ürünlerinin satışını durdurabilecek.

Patent davaları ile sık sık gündeme gelen Apple, bu yönüyle birçok kişinin de tepkisini çekmişti. Bu sefer iflasın eşiğindeki Kodak'a son darbeyi indirmek için yaptığı bu hamle de tahminimizce teknoloji severler tarafından pek de hoş karşılanmayacaktır.

:: Kodak'ın içinde bulunduğu durumla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Asya Ülkeleri Tablet PC’yi Çok Sevdi

Avrupa’nın en büyük tablet PC üreticilerinden Archos, 2001 yılı pazar sonuçlarını açıkladı. 2010 yılı cirosu 83.3 milyon Euro olan Archos, 2011 yılı cirosunu 171.4 milyon Euro olarak açıkladı ve geçen yıla oranla totalda %106 büyüme gerçekleştirdi. Asya’da %464 büyümeyle rekor kıran Archos, satış adeti bazında Avrupa’da Apple’dan sonra 2. sıraya oturarak tüm dikkatleri üzerine topladı.

Ekonomik krizle çalkalanan Avrupa’dan güzel haber geldi. Amerika, Avrupa ve Asya’da ofisleri bulunan ve hisseleri Euronext Paris borsasında işlem gören Archos, tablet PC pazarındaki gücünü rakamlarla ortaya koydu.  Archos, büyümesinin arkasındaki gücü; Generation 9 Serisi ürün gamının genişlemesi, son çeyrekte aldığı Google sertifikasyonu ve bütçe dostu ürün segmenti  Arnova’nın elde ettiği yüksek başarıdan kaynakladığını açıkladı.

Avrupa’nın en iddialı tablet PC üreticisi

Avrupa’da *400 Euro’ya kadar olan ürün segmentinde %24 pazar payıyla liderliğe oturan Archos, satış adetlerinde 5.2” ekrandan büyük ürünler sınıfında Samsung, Asus ve Acer’i geçererek Apple’dan sonra 2. sıraya yerleşti.

Archos, eğitim sektöründeki çözümleriyle büyüdü

Öncelikle Güney Amerika ve Asya gibi gelişen pazarlarda pazar payını ciddi oranda artıran Archos, Asya’da bir önceki yıla gore %464, globalde %106, Avrupa’da ise %94 büyüme kaydetti. Eğitim sektöründe  geliştirdiği çözümlerle dikkat çeken Archos, geniş ürün yelpazsesi, güçlü üretim kapasitesiyle Türkiye’de hayata geçecek Fatih Projesi’nin en güçlü çözüm ortağı olmaya da aday.

Archos Hakkında: Tüketicileri Android tabletlerle tanıştırdı

Taşınabilir ses ve görüntü ürünleri pazarının öncü markalarından olan ve bugün Android bazlı tablet PC’ler konusunda uzmanlaşan Archos, 1988 yılından beri tüketici elektroniği pazarına faaliyet göstermektedir. Archos 2000 yılında Jukebox 6000 isimli ilk harddiskli MP3 playerı pazara sundu.  2003 yılında ise TV kaydı yapabilen ilk taşınabilir multimedya oynatıcıyı tüketiciyle buluşturdu. 2006 yılında önce Wi-Fi, 2007 yılında ise dokunmatik ekran özelliğini ekledi. 2008 yılında 1. nesil internet tabletleri piyasaya sunan Archos, 2009 yılında tüketicileri Android işletim sistemine sahip ilk tabletlerle tanıştırdı. Amerika, Avrupa ve Asya’da ofisleri bulunan Archos’un hisseleri Euronext Paris borsasında işlem görmektedir.

>> Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın. 


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

27 Şubat 2012 Pazartesi

VLC Player 2.0 Çıktı!

VideoLAN geliştiricileri sonunda, merakla beklenen ve çok yaygın video oynatıcısı, VLC Player’ın 2. Sürümünü çıkarmış durumda.

Bu yeni sürümle beraber, oynatıcı artık pek çok farklı formatta videoyu oynatmayı destekliyor. Merakla beklenen Blu-Ray desteği, deneme sürecinde. Çoklu işlemcilere sahip bilgisayarlarda, daha hızlı video çözümleme, daha profesyonel bir yüksek çözünürlük deneyimi ve 10 bitlik codecleri çözebilme yeteneği kazanıyor VLC Player.

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra, oynatıcı, yeni bir Web arayüzü ve kullanıcı arayüzü ile geliyor.

Video, ses alanında bir çok iyileştirme getiren, MPeg4/Xvid, H.264 gibi formatlara destek sağlayan ve hatta anime fanları için iyileştirilmiş bir .mkv oynatıcı desteği sağlayan ve .ass altyazılara olanak sağlayan bu geliştirilmiş sürümü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

>>Siz hangi video oynatıcıyı tercih ediyorsunuz? 


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

En İyi Çift Sim Kartlı Cep Telefonları

Bir dönem operatörler arasındaki rekabetin farklı boyutlarda olması nedeniyle birçok kullanıcı ikinci bir hat kullanma yoluna gitmişti. İşin içine bir kişisel telefon, iş telefonu gibi ayrımlar eklenince çift telefon taşıyan kullanıcıların sayısında ciddi bir artış olmuştu. Bu süreçte iki telefon taşımak istemeyen kullanıcıların imdadına yetişen çift sim kartlı Çin menşeli telefonlar yoğun ilgi görmüştü.

Bugüne baktığımızdaysa çift sim kartlı cep telefonlarına ilgi bir parça düşmüş durumda. Bu durumun ortaya çıkmasında “Çin işi” diye tabir edilen ürünlerin kalite çıtasını ciddi manda düşürmüş olması ve kullanıcısını mağdur etmesi önemli bir rol oynamış olabilir.

Biz de piyasadaki en iyi çift sim kartlı telefonları bir araya getiren bir galeri hazırlayalım istedik. Kalite çıtasını düşürmeden seçmeye çalıştığımız ürünlerin SAR değerleriyle de bahsi geçen ürünlerden çok üstün olduklarını belirtmeyi ihmal etmeyelim. Sözü daha fazla uzatmıyoruz ve sizleri seçtiğimiz o cihazlar ile baş başa bırakıyoruz.

Samsung C6712 Star II Duos

Bağlantı: 802.11b/g/n Wi-Fi, Edge, Bluetooth 3.0

Pil: 1200 mAh pil ile 550 saat bekleme ve 10 saat konuşma süresi

SAR Değeri: 0.74 W/kg


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

iOS 5.1 ile Kameraya Kolayca Ulaşın

iOS 5 ile kullanıcılar Home tuşuna art arda basmalarıyla ekranda beliren kamera ikonuna dokunarak kameraya kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlardı. Fakat iOS 5.1 bunu daha da kolay hale getirmeyi planlıyor.

iOS 5 kullananların çoğu kilitli ekranda Home tuşuna iki kere bastıklarında kamera kısayolunun belirdiğini mutlaka fark etmiştir. Fakat yayılan haberlere göre Apple, iOS 5.1 ile bunu daha pratik bir şekilde gerçekleştirecek.

Kilitli ekranda ikon olarak gözükmesi planlanan kamera kısayoluna kullanıcılar, dokunarak değil yukarı doğru kaydırarak ulaşacak.

>>Konuya ilişkin yorumlarınızı bizimle paylaşın…


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Panasonic iF Tasarım Ödülleri 2012’den 14 Ödül Kazandı

Panasonic iF Ürün Tasarım Ödülleri 2012’de LED Berrak Ampül (LDAHV4L27CG)  ve HD Entegre Kamerası (AW-HE120) ile iF Ürün Tasarım Ödülleri’nin en değerli ödülü olan iki “Altın Ödül”ün sahibi oldu.

Panasonic iki altın ödül dışında ayrıca HD TV’leri, fotoğraf makineleri, elektrikli diş fırçaları ve diğer ürünleriyle de 12 adet iF Ürün Tasarım Ödülü’nü aldı. Ürünler, Avrupa’nın en saygın ödüllerinden biri olan iF Tasarım Ödülleri 2012’de mükemmel tasarımları ve kullanıcı dostu olmalarıyla büyük beğeni topladı.

Altın ödül kazanan LED Berrak Ampül, berrak bir akkor ampül gibi parlak bir ışık sunuyor. Bu LED ampül, Panasonic’in patentli ışık yayım ve dağıtım teknolojilerini kullanarak tüm dünyada yaygın olarak kullanılan berrak akkor ampüller gibi benzer boyuta, şekile, ışık kaynağı pozisyonuna, ışık rengine, parlaklığına ve ışık dağılımına ulaşmıştır.

Geleneksel berrak ampüller ile şekil ve ışık kalitesi benzerliği ile kullanıcıların evlerinde konforlu bir şekilde kullanmalarını sağlıyor, böylece tüketicileri geleneksel ampüllerini uzun ömürlü ve enerji tasarruflu LED ampüllerle değiştirmeye teşvik ediyor. Bu nedenle küresel enerji tasarrufu girişimlerine büyük ölçüde katkıda bulunması bekleniyor. LED Berrak Ampül ayrıca dünyaca beğeni toplayan Japonya’daki 2011 Good Design Ödülleri’nde Altın Ödül sahibi olmuştu.

Panasonic’in diğer Altın Ödül kazanan ürünü profesyonel pazar için üretilen, yayın stüdyoları, telekonferans ve etkinlikler gibi birçok kullanım alanı düşünülerek tasarlanan Full HD uzaktan kontrollü kamerası oldu. Geniş açılı ayrılabilir kapağı sorunsuz bakım sunarken operatör ve katılımcıların kamera yönünü çabukça belirlemelerini sağlayan yapısıyla kullanıcıların kolayca ve güvenilir bir şekilde video kaydetmelerini sağlıyor. İki farklı renk seçeneğiyle sunulan AW-HE120  kullanıldığı ortamla kolayca uyum sağlayan farkedilmeyen görünümü sofistike bir tasarımla birleştiriyor.

Panasonic’in 2012 iF Ürün Tasarım Ödülleri Kazananları (12 ürün)

Dijital HD Plazma Televizyon TX-P50VT30 (Türkiye’de satışta bulunmaktadır.)

Kablosuz Subwooferlı Sound Bar Ev Sinema Sistemi HTB520 (Türkiye’de satışta bulunmaktadır.)

Dijital Fotoğraf Makinesi DMC-GF3 (Türkiye’de satışta bulunmaktadır.)

Dijital Fotoğraf Makinesi DMC-G3 (Türkiye’de satışta bulunmaktadır.)

Dijital Fotoğraf Makinesi DMC-FT3 (Türkiye’de satışta bulunmaktadır.)

LCD Projektör PT-FW430 / FX400 / BX300

Hafıza Kartlı Kamera AG-AF105

LED Fener BF-AL01

Yüz Nemlendirici EH-SA31

Elektirikli Diş Fırçası EW-DS12

Çoklu Priz WHS2513WP serisi

Kablosuz Şarj Çözümü

>> Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın. 


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Facebook Hacker’ına Ceza!

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen sosyal iletişim ağı Facebook’un sunucularına giren kişinin İngiltere’deki yazılım geliştirme öğrencisinin olduğu anlaşıldıktan sonra ceza alıp almayacağı merak konusu olmuştu.

26 yaşındaki hacker Glenn Mangham, kimliği tespit edildikten sonra suç işlemediğini savunarak, Facebook üzerindeki güvenlik açıkları tespit edip ve bunları derleyerek rapor halinde sosyal paylaşım devinin çalışanlarına sunmak niyetinde olduğunu açıklamıştı.

Avukatı da, raporları kimseye açıklamadığını ve bu raporları herhangi bir finansal kazanç elde etmeye çalışmadığını savundu. Ancak buna rağmen Glenn Mangham mahkeme tarafından suçlu bulunarak 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

>>Olay hakkında ne düşünüyorsunuz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Samsung Galaxy Note’a Rakip: LG Optimus Vu

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi LG, sektördeki değişimleri yakından takip etmeyi ve bu doğrultuda yepyeni akıllı telefonları kullanıcılarla buluşturmayı seviyor.  Daha önce mobil dünyanın ilk 3D ekrana sahip Android’li akıllı telefonlarından birini kullanıcılarla buluşturan LG, şimdi de Samsung’un büyük ekranı ile sevilen telefonu Galaxy Note’a rakip oluyor.

Keskin hatlara sahip olan yeni LG Optimus Vu, 4:3 oranlı 5 inçlik bir ekrana sahip. 1024×768 piksel çözünürlük üreten bu ekranda IPS teknolojisi kullanılmış. Samsung’un Galaxy Note’una göre ebatsal olarak daha büyük olan ürün, 8.3mm’lik inceliğiyle rakibine üstünlük kurmayı başarıyor.

Tanıtımlarda Android 2.3 işletim sistemine sahip olarak görülen ürün için yapılan açıklamalarda 3 ay içinde Android 4.0 güncellemesinin yayınlanmış olacağı garanti ediliyor. MWC 2012’de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olan LG’nin yeni akıllı telefonunun teknik ayrıntıları ise şöyle sıralanıyor:

• 1.5GHz Qualcomm Snapdragon çift çekirdekli işlemci

• 5 inçlik 1024×768 piksel çözünürlüğünde IPS ekran

• 32GB dahili hafıza

• 1GB DDR2 RAM

• 2080mAh kapasiteli pil

• LTE mobil erişim teknolojisi

• Rubberdium™ pen olarak adlandırılan özel kapasitif ekran kalemi

• Polaris Office yazılım paketi

• HDMI çıkışı ve DLNA desteği

• 139.6 x 90.4 x 8.5mm ebatlar ve 8.5mm incelik

• 8MP çözünürlüğünde otomatik odaklamalı ve LED aydınlatmalı arka kamera, 1.3MP ön kamera


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

26 Şubat 2012 Pazar

Galeri: Chicago Auto Show’un Yıldızı

8 Şubatta ziyaretçilere kapılarını açan Chicago Auto Show 2012, adeta otomobil firmalarının güç gösterisine sahne oldu. Ancak belki de en çok ilgi çeken Ford Shelby GT500'dü!

2013 model Shelby GT500 Convertible, Chicago Auto Show 2012'de katılımcıların beğenisine sunuldu. 5.8 litre V8 motoru 650 beygir güç üreten yeni Shelby, Amerika’da 65.000 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Aracın fuardan görüntülerine mutlaka göz atın.

2013 Ford Shelby GT500 Convertible


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

iOS 5.1 Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Apple'ın bir süredir merakla beklenen iOS 5.1 güncellemesinin tarihi ortaya çıktı. Apple'ın dünyanın birçok ülkesindeki operatörlere gönderdiği kodların içerisinde iOS 5.1 güncellemesinin yayınlanma tarihini içerdiği görüldü. Eğer bilgiler doğruysa güncelleme 9 Mart tarihinde yayınlanacak.

iOS 5.1 güncellemesi ile birlikte iPhone 4S'in pil sorununun çözülmesi bekleniyor. iPhone 4S piyasaya çıktıktan sonra patlak veren pil konusu, 5.0.1 güncellemesi ile giderilmeye çalışılmış ancak başarılı olamamıştı. 5.1 güncellemesinin özellikle iPhone 4S sahiplerinde gözle görülür bir pil performansı artışı yaratması bekleniyor.

Güncelleme ile birlikte ayrıca Siri de gelişmiş olacak. Hem bazı diller için yeni kelimeler eklenecek, hem de konum servisleri arttırılacak. Güncelleme iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2, iPod Touch 3 ve iPod Touch 4. nesil için yayınlanacak.

iOS 5.1 ile birlikte gelecek olan yeni duvar kağıtlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

:: Sizce iOS 5.1, pil sorununu çözebilecek mi?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

Günün Ücretsiz Oyunu: Star Gunner

Gelişen uzay teknolojisi ve yüksek kalitedeki silahlar, uzayda kimin hakim olacağı sorununu da yanında getirmiştir. Peki büyük boşluğun hakimi kim olacak?

Teknoloji günden güne gelişmekte, artık dünya insanlara yetmemektedir. Dünya üzerinde sömürülecek yer, sahipsiz kara parçası hatta deniz kalmayınca, büyük devletler bu sefer rotalarını uzaya çevirmişlerdir. İşte uzayda hakimiyet kurmak isteyen ve en verimli yerleri kendi sömürgelerine katmak isteyen bu devletler, hedeflerini gerçekleştirmek için amansız bir savaşın içerisinde girerler. Bizim amacımız ise, devletimize düşman olan tüm savaş uçaklarını ve uzay gemilerini imha etmek. Görev başlasın. Günün ücretsiz oyununu buradan indirebilirsiniz.

>> En sevdiğiniz uzay oyunu hangisi?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

AveaLabs Müşteri Deneyim Merkezi Açıldı

Ar-Ge faaliyetlerinin en önemli olduğu alanlardan biri de teknoloji. Bu anlamda faaliyet gösteren ilk ve tek lisanslı Ar-Ge olan Avea Teknoloji Merkezi bir yeniliğe daha imza attı.

Şirketin İstanbul Ümraniye'de bulunan Teknoloji Merkezi'nde faaliyete geçen Müşteri Deneyim Merkezi, farklı çalışmalara öncülük edecek. Merkezde ayrıca Türkiye'nin ilk sanal asistan RIFKI'nın da tanıtımı yapıldı.

Merkezin açılışı ile ilgili olarak bugün İstanbul'da bir basın toplantıı düzenlendi. Toplantıda konuşan Avea CEO'su Erkan Akdemir, merkez için 1.5 milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti. Akdemir sözlerine şöyle devam etti:

 “Teknoloji Hayal Gücünün Emrinde” sloganıyla bir teknoloji şirketi olarak geleceğe yön verecek uygulamaları geliştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de bir ilke imza atan bu merkezimizle, bir teknoloji şirketi olarak, teknolojinin günlük hayatımıza kattığı ya da katabileceği değeri uygulamalı olarak göstermek istedik."

Merkezle ilgili olarak ShiftDelete.Net'e özel açıklama yapan Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin şunları söyledi:

 

Sanal asistan RIFKI da tanıtıldı

Basın toplantısında Türkiye'nin ilk sanal asistanı RIFKI da tanıtıldı. Basın mensuplarının sorularına yanıt veren RIFKI, esprili cevapları ile toplantıya renk kattı.

Henüz geliştirme aşamasında olan RIFKI'nın önümüzdeki yıllarda farklı alanlarda karşımıza çıkması bekleniyor.

Yazan: Özgür Çetin
SDN - ShiftDelete.Net 

Yaklaşık 10 yıldır teknoloji ve internet sektörüne yazılarıyla katkıda bulunan Özgür Çetin, mobil cihazlara ve dijital fotoğraf dünyasına özel bir ilgi duymaktadır.

Exper'den 100 Dolar'a Tablet Geliyor!

Ultrabook modelleri, oyun bilgisayarları ve tablet bilgisayarların damgasını vuracağı 2012 için yenilenen tasarım ve donanım özellikleriyle firmanın hazırlıkları tamamlanmış gibi görünüyor. Exper, sadece ürünlerdeki teknolojide değil, satış sonrası hizmette de rakiplerine fark atmak istiyor.

Özel röportajı izleyin

Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz ile gerçekleştirdiğimiz röportajda bu planlardan, sabit disklerde yaşanan krizden bahsettik.

2011'de neler oldu? 2012 planları neler?

2011'de diğer firmalardan önce tablet bilgisayarı ülkemizde piyasaya sürerek hızlı başlangıç yapan Exper, SSD'nin gücünden faydalanan yeni disk teknolojisiyle daha hızlı açılan bilgisayarları tüketicilerle buluşturdu.


Exper Pazarlama Direktörü Mert Erinç ve Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz

Firmanın genel müdürü Orhan Korkusuz, 2012 için "Artık kendimize sadece notebook ve bilgisayar üreticisi demek istemiyoruz. Üzerine katma değerimizi de koyabileceğimiz, içinde işlemci bulunan her türlü cihaz gündemimizde olacak. Yetiştirebilirsek, 2012'de 100 Dolar fiyatında bir tablet bilgisayar projemiz de var" diyerek iddialı bir açıklama yaptı.

Satışa sunulan yeni ürünler hakkında bilgi veren Exper Pazarlama Direktörü Mert Erinç, "Exper Karizma serisinin 17.3 inç'lik modeli NCL1N, Hybrid disk teknolojisi sayesinde kullanıcılar, bilgisayarlarını yüzde 50 daha hızlı açıp-kapatacak. 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüklü ekran ile kullanıcılara yeni bir görsel deneyim yaşatacağız" diyerek Korkusuz'un iddialı çıkışa destek verdi.

Sonraki sayfa: Yeni ürünler neler?

Yazılım inceleme ve internet uygulamalarıyla pek bir haşır neşir olan yazar, şu sıralar iPhone uygulamalarına kaptırmış durumda.

Metin Şentürk Twitter'da

Günümüz trend iletişim araçlarından olan Twitter, ünlü isimleri bünyesine katmaya devam ediyor. Sanatçıların hayranlarıyla direkt iletişime geçmesini sağlayan mikro blog, buna ek olarak gelişmeler hakkında daha fazla kişiye hitap etme olanağı sağlıyor.

Bu kapsamda Twitter'a üye olan son isim ise görme engelli sanatçı Metin Şentürk. Kendisiyle barışık yaşamıyla bilinen Şentürk, Twitter'da da bu tutumunu devam ettiriyor. Birol Güven'in ısrarıyla siteye üye olan sanatçı, yardımcıları vasıtasıyla tweet giriyor.

İlk olarak "Selamın aleyküm" diyerek sosyal ağa adım atan ünlü isim gündeme ilişkin konular hakkında yorum yazmanın yanında, -Twitter'da paylaştığı fotoğraflarla gündeme gelen- Hilal Cebeci gibi isimlere de mesaj yazıyor.

Sanatçının Twitter profili için buraya tıklamanız yeterli.

:: Metin Şentürk'ü takip ediyor musunuz? Sizce sosyal ağların en gözde ismi kim?

Yazan: Cihan PEHLİVAN
SDN - ShiftDelete.Net

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

25 Şubat 2012 Cumartesi

DARPA Alpha Dog'un Testleri Başlatıldı

DARPA (The Defense Advanced Research Projects Agency) yeni destek robotu "Legged Squad Support System (LS3)" nin testlerine başladı ve doğada kaydedilen görüntülerden oluşan bir video yayımladı.

LS3 adlı bu robotun temel amacı savaş sırasında ordunın erzak, cephane gibi isteklerini karşılamak. En önemli özelliği ise dengesini bozmanın neredeyse imkansız olması.

Testlerde de görülebileceği gibi akıl almaz bir denge kabiliyetine sahip olan Alpha Dog'un geliştirilmesi gereken en önemli yönü ise hızı olarak göze çarpıyor.

Oldukça yavaş ve biraz gürültülü hareket eden LS3'ün üzerinde çalışmalar tüm hızıyla DARPA tarafından sürdürülüyor. Hız ve ses probleminin de ortadan kalkması durumunda savaşın şartları iyice değişecek demek yanlış olmaz.

Çünkü Alpha Dog sayesinde Amerikan askerlerinin savaşa giderken taşıdığı ve yaklaşık 45 Kg ağırlıktaki ekipmanları taşıma işi tarih olacak.

Tabii erzak ve cephane taşımak iyimser bir tahmin. Bir de aklımıza LS3'lerin savaş sırasında binilebilir araçlar olarak kullanılabileceği fikri geliyor ki, böyle bir durum karşısında işler oldukça karışacaktır diye düşünüyoruz.

:: Alpha Dog sizce hangi amaçlarla kullanılabilir? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Alan Wake PC’yi Hangi Ekran Kartıyla Oynayabilirsiniz?

16 Şubatta PC platformu için satışa sunulacak olan Alan Wake’i minimum performans sorunu ile çalıştırmak için nasıl bir ekran kartına ihtiyacınız olacak? Yanıtı haberimizde...

2010'da X360 için satışa sunulan Alan Wake’in PC sürümü önce iptal edilmiş, aylar sonrasında ise yeniden başlandığı haberi gelmişti. Xbox 360'a yeni Alan Wake (Alan Wake’s American Nightmare) gelirken, PC platformu için ise orijinal yapım raflarda yer bulma hazırlığı yapıyor. Peki bilgisayar sahiplerinin Alan Wake’i en iyi grafikleriyle rahatlıkla oynamaları için hangi ekran kartlarına ihtiyaçları var?

PC Gamers Hardware sitesinin yaptığı benchmark sonuçlarına göre 30 fps almak için en az NVIDIA GTX 460'a ihtiyacınız olacak. İşte benchmark tablosu:

Alan Wake’in Ekran Kartlarına Göre Performans Değerleri

Testin, oyunun tüm grafik özellikleri maksimumdayken yapıldığını hatırlatalım. Zira eğer mevcut ekran kartınız düşük skorlar almışsa ya da listede yoksa üzülmeyin. Yapımın grafik ayarlarını düşürdüğünüzde oynanabilir bir performansa kavuşmanız söz konusu olacak.

>> Alan Wake’i hangi ekran kartıyla oynayacaksınız?

Scroll’un forum sayfasına üye olmak için buraya tıklayın.

Yazarın Twitter adresini takip etmek için tıklayın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Sevgililer Gününde Dikkat Edin!

Siber suçlular, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kullanarak romantizmi paraya dönüştürmenin peşinde. Bakın bu suçlular hangi yöntemleri kullanarak sizlere saldırabilir.

Zararlı yazılım üreticileri genellikle kurbanlarının merak duygusunu tetiklemek için, kutlama kartları, şiirler, şarkılar veya videolara yönlendiren romantik linkleri kullanıyor. Kötü adamlar, durumdan hiç şüphelenmeyen kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımlarını böyle dönemlerde daha da kolay bulaştırabiliyorlar. Tüm bunlarda amaç, kişinin bilgisayarındaki özel bilgilere ve özellikle de sahte sitelere yönlendirerek banka giriş şifrelerine ulaşmak.

Sosyal ağlarda bulunan zararlı yazılımlar

Sosyal ağlarda karşılaşacağınız özel teklifler, indirimler ya da hediyeler içeren her iletiye şüpheyle yaklaşmalısınız. Twitter ya da Facebook’ta sıkça buna rastlayabilirsiniz. bit.ly gibi kısaltılmış linkler içeren iletilere genel olarak dikkat etmelisiniz. Her ne kadar bit.ly, sık kullanılan saygın bir hizmet olsa da istismar edilmeyeceği garanti değil. Aslına bakarsanız bu tür linkler saldırganların vazgeçilmez araçları arasında sayılıyor. Bir bit.ly linkini tıklamadan nereye gittiğini görmek isterseniz tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın ve sonuna + işareti koyun. (şu şekilde: http://bitly.com/w4LAnh+) bu sayede size gerçek linki gösterecek bir bitly.com sayfası açılır.

BlackHat SEO (Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu)

Sosyal ağlardan sonra kullanıcıları zararlı sitelere yönlendiren bir başka araç ise arama motorları. Bu çeşit yanıltmalar BlackHat SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) teknikleri ile yapılıyor. Bulaşıcı sitelerin, özellikle “sevgililer günü” ile ilgili kelime aramalarında Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkması sağlanıyor. Arama motoru zehirlemeleri bazen reklam içerikli sitelere yönleniyor ve sadece zaman kaybı oluyor. Hiç kimsenin bir reklam hakkındaki düşünceleriniz için size 1.000 dolar vermeyeceğini sakın unutmayın.

Sahte tebrik kartları

Sevgililer Günü tebrik kartları sanal dünyada çok rağbet görüyor. Saldırganlar da bunun gayet farkında olduklarından birçok sahte kart ve karta yönlendiği düşünülen linki dolaşıma sokuyorlar. Gerçekte bu linkler, kullanıcıyı bulaşıcı sitelere götürüyor.

Gizlilik ve bilgi hırsızlığı

Dikkat etmeniz gereken tek tehdit türü zararlı yazılımlar değil. Sevgililer Günü ile ilgili çeşitli sosyal ağlara bağlanan ve kullanıcıların romantik duygularına hitap ederek özel bilgilere erişim sağlama amacı olan birçok uygulama var. İster Facebook, isterse akıllı telefonda olsun, bu tür uygulamalara erişim izni verirken hangi bilgilerinize erişmek istediğine dikkat edin.

Rus Gelin

Sevgililer günü tabi ki de sadece çiftler için değil, birçok bekâr için de bu gün bir fırsat. Bu nedenle bekârları hedefleyen çok daha fazla sayıda ileti görmemiz muhtemel. Bu tür iletiler genellikle samimi cinsel içerikli Rus web sitelerine linkler içermesine rağmen zaman zaman romantik iletilerle de karşılaşabiliyoruz. Bu tür aldatmacalar, aşk arayan güzel bir bayandan geliyormuş gibi görünüyor. Aklınızda bulunsun, aradığı şey aşkınız değil paranız.

>> Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Cinemagram: Instagram'a Hareketli Rakip

iPhone sahiplerinin favori uygulamalarından bir tanesi şüphesiz ki farklı efektlerle fotoğraf çekme ve yükleme servisi sunan Instagram. Android kullanıcılarının da sabırsızlıkla beklediği Instagram'a yeni bir rakip geldi diyebiliriz.

Cinemagram, arayüz olarak Instagram'a bir hayli benzeyen ve bir uygulama. Cinemagram, Instagram'dan farklı olarak çekilen fotoğraflardan bir hareketli görüntü dosyası oluşturabilmesi.

 

Fotoğrafların renklerini soldurarak eskitilmiş bir görünüm kazandırdığınızda bunu hareketli hale çevirerek rahatlıkla resimlerinizden oluşturduğunuz hareketli görüntüye nostaljik bir hava katabilirsiniz.

Merkezi Montreal'de bulunan Factyle adlı bir firma tarafından geliştirilen uygulama, son derece hızlı çalışmasıyla da dikkat çekiyor. 1.99 dolar fiyat etiketiyle satışta olan uygulama ile neler yapılabileceğine dair bir fikir edinmek isterseniz Cinemagram'ın Tumblr sayfasına bir göz atabilirsiniz.

:: Sizce Cinemagram, Instagram'ı tahtından edebilir mi?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

E-İmzanın Önemi 2012’de Artacak

2011 yılında bankacılık alanında yaygınlaşan e-imza uygulaması, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte tüm ticaret hayatında etkili hale gelecek.

Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, kanunun getirdiği kolaylıktan yararlanmak için e-imza sahibi olmak isteyenlere e-imza alım ve yenilemelerinde 1 yıllıkta 1 ay, 2 yıllıkta 2 ay, 3 yıllıkta ise 3 ay bedava e-imza sunuyor.

2011 yılında toplam 35 milyon e-imza doğrulaması gerçekleştiren Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, hayatı kolaylaştıran e-imzanın yayılmasına destek olmak için promosyon kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında e-imza alım ve yenilemelerinde 1 yıllıkta 1 ay, 2 yıllıkta 2 ay, 3 yıllıkta ise 3 ay bedava e-imza sunuluyor.

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu’nu ile elektronik imza ticaret hayatında daha yaygın olarak kullanılacak. Yasanın sağladığı e-imza kolaylıklarından yararlanabilmek için Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN’in www.e-guven.com adresine girerek online formu doldurarak e-imza almak yeterli.Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, elektronik imza hizmetinin yanı sıra adreste kimlik kontrolü, kurulum ve eğitim hizmeti de sunuyor.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle beraber şirketlerde yönetim kurulu kararları için notere gitmeye gerek kalmayacak, taranmış imza sirküleri e-imzalanarak ilgili yerlere gönderilebilecek. Bunun yanı sıra şirket kayıtları ve mahkemeye delil olarak verilebilen her şey için e-imza kullanılabilecek. Ayrıca ticaret odalarının yayınladığı noter onaylı ticari sicil kayıtları da artık e-imzalı gönderebilecek. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği önemli yeniliklerden biri de Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi. Kayıtlı Elektronik Posta- KEP’te hizmet sağlayıcı yetkisi ve düzenleme de e-imza ile yapılabilecek. Bankalar kişi ve kurumların e-postalarına doğrudan e-imzalı tebligat yapabilecek.

>> E-İmza konusundaki görüşlerinizi bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

24 Şubat 2012 Cuma

LinkedIn, Tahmininden Fazla Kar Etti

İş dünyası üzerine yoğunlaşmış olan, birçok kişinin artık yeni işini ve çalışanlarını aradığı sosyal ağ olan LinkedIn, 2011 son çeyrek finans sonuçlarını açıkladı. 2011'in son çeyreğinde kasasına 167.7 milyon dolar girdiğini açıklayan LinkedIn, bir önceki yıl aynı çeyrekte 81.7 milyon dolarda kalmıştı. Bu da 1 senede yüzde 105'lik bir büyümeye tekabül ediyor.

Şirketin 4. çeyrekteki net karı ise 6.9 milyon dolar olarak açıklandı. Bir önceki yıl ise bu rakam 5.3 milyon dolardı. Bütün 2011 yılı dikkate alındığında ise şirketin gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 115 artarak 243.1 milyon dolardan 522.2 milyon dolara çıktı.

  

CEO Jeff Weiner'ın açıklamaları LinkedIn'in önünde parlak bir gelecek olduğuna işaret ediyor. Ancak LinkedIn cephesinden gelen bilgiler, önümüzdeki yıl yaşanacak olan artışın çok daha fazla olacağı hakkında ipuçları veriyor.

LinkedIn'in bu yıldan itibaren mobil uygulamasından ve mobil sitesinden de gösterdiği reklamlar ile kasasını doldurmaya devam etmesi bekleniyor. LinkedIn'in mobil ziyaretçilerinin yüzde 15'lik bir kesim olduğuna dikkat çeken Weiner, şirketin bugüne kadar altyapıya odaklandığını, bugünden sonra ise mobil dünyanın reklam alanında daha aktif yer alacaklarını duyurdu.

:: LinkedIn kullanmanın iş hayatınızda bir faydasını gördünüz mü?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Kodak, Kamera Üretimini Bırakıyor

Fotoğrafçılık ve film dünyasının devlerinden 124 yıllık Kodak, dijital çağa ayak uyduramadığı için iflas başvurusunda bulunmuştu. 

Acil nakit ihtiyacı duyan şirket, cihaz üretimini de durdurma kararı aldı. Karara göre fotoğraf makinesi, video kamera ve dijital çerçeve üretimini durdurma kararı aldı. Üretimin durdurulmasından sonra Kodak marka kameralara sahip kullanıcılara ise desteğin devam edeceği sözü verildi.

Ayrıca nakit ihtiyacını karşılamak için elinde fotoğrafçılık ve video konuları ile alakalı 1100 patenti de satmak isteyen Kodak, ne kadar sürede bu patentleri satacak merak konusu.

:: Kodak'ın çöküşü için ne diyorsunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

The Bourne Legacy'nin Fragmanı Yayımlandı

The Bourne serisinin hayranlarındansanız, serinin son halkası olması beklenen The Bourne Legacy duyurulduğunda oldukça şaşırmışsınızdır.

Çünkü ilk kez The Bourne serisinde Matt Damon olmayacak. Robert Ludlum tarafından yazılan romanları okuduysanız, The Bourne Legacy'de Matt Damon olsa da olmasa da filmi merakla bekliyorsunuz demektir.

Bu kez kadrosunda Edward Norton, Rachel Weisz, Jeremy Renner ve Oscar Isaac gibi isimleri barındıran The Bourne Legacy'nin yönetmenliğini ise aynı zamanda senaryoya da katkılarda bulunan Tony Gilroy üstlenmiş. ,

Hatırlarsanız Tony Gilroy kardeşiyle birlikte ilk üç filmin senaryosunu yazmış ve son filmde ise senaristliğin yanında bir de yönetmenlik koltuğunu Paul Greengrass'tan almıştı.

Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri The Bourne Legacy'nin yeni yayımlanan fragmanı ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

:: Matt Damon olmadan The Bourne Legacy sizce nasıl olacak? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

ARM İçin Windows 8 ve Office 15 Duyuruldu

Son kullanıcıları ilgilendiren temel iki işlemci mimarisi bulunuyor. Bunlardan biri ARM biri de X86. ARM işlemciler daha az güç tüketimi ve ufak boyutları ile ön plana çıkıyorlar. AMD, Intel ve VIA'nın geliştirdiği X86 işlemcileri ise daha güçlü ama daha çok güç tüketiyorlar.

Kısaca özetlemek gerekirse mobil pazarda ARM daha avantajlı ve mobil pazar gittikçe büyüyor.

ARM tarafını görmezden gelerek Android ile iOS'un yükselişini izlemek istemeyen Microsoft, Windows 8 için hem ARM hem de X86 versiyonunu hazırladı.

Windows 8'in ARM versiyonu Metro arayüzü ile dikkat çekiyor. Tanıtım videosundan oldukça hızlı çalıştığı gözlenen Windows 8'in yanında Microsoft, Office 15'i de tanıttı.

Metro arayüzünün genel tasarım felsefesine sahip olan Office 15, kullanıcılara daha fazla beyaz alan bırakıp, daha az satır ve sütun ile gözünüzü daha az yoruyor. Ayrıca etraftaki simge kalabalığının kaldırıldığı yeni Office sürümünde, kullanıcılar belgelerine daha fazla konsantre olabilecekler.

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

30 Saniyede Bütün Apple Ürünlerine Bakın

Apple'ın bugüne kadar çıkardığı tüm ürünlere hızlıca göz atmak isterseniz bu video tam size göre. Rob Beschizza isimli biri, Apple'ın tüm ürünlerinin resimlerinden oluşan 38 saniyelik bir video oluşturmuş. Gelin, Apple ürünlerinin tamamından oluşan bu videoyu izleyerek yarın dakikada nostalji yaşayalım ve bilinçaltımıza Apple'ın bütün ürünlerinin imajlarını yerleştirelim.

Videoyu izlerken aslında Apple'ın tasarım alanındaki değişimini ve gelişimini de görebilirsiniz.

Apple'ın tüm ürünleri

NeXT'in tüm ürünleri

Bonus video olarak Steve Jobs'un bir dönem Apple'dan kovulmasından sonra kurduğu NeXT firmasının ürünlerini koyuyoruz. Bu sayede tam bir nostalji yapabilirsiniz. Ancak baştan hatırlatalım, yukarıdaki Apple videosu kadar bol çeşit beklemeyin.

:: Videoları nasıl buldunuz? Sizce Apple nasıl geliştirmiş kendini?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

Max Payne 3'ün Yeni Ekran Görüntüleri

Max'in geri dönüşünü büyük bir heyecanla bekliyorsanız, erteleme haberi sizin de canınızı biraz sıkmıştır. Yani bekleyişimiz biraz daha sürecek.

Bu süreçte Rockstar Games boş durmadı ve Rockstar Network adlı resmi olmayan hayran sitesinin özel isteğiyle dört yeni ekran görüntüsü yayımladı.

Karakter modellemelerinin gerçekçiliğinin ön plana çıktığı bu görsellerle oyunda yer alan aksiyon sahnelerine de kısa bir bakış atma fırsatınız olacak.

İşte Max Payne 3'ün yeni ekran görüntüleri:

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

23 Şubat 2012 Perşembe

Yeni Call of Duty Oyunu Geliyor

Yılların oyun firması Activision'ın son senelerde yaptığı doğru hareketler, firmanın bir anda en popüler ve en çok kazanan oyun firması olmasını sağladı. Bunların başında da şüphesiz Call of Duty oyunları yer alıyor. Artık her sene çıkan yeni bir Call of Duty oyunu, önceki oyunun rekorunu kırıp katlanarak artıyor. 

Activision firması Call of Duty hakkında önemli rakamları paylaştı. Buna göre şu an için 40 milyon aktif Call of Duty oyuncusunun olduğu belirtildi. Bunlar arasında en popüler oyun şu anda Modern Warfare 3. Ardından ise 2010 yılında piyasaya çıkan Black Ops oyunu geliyor. 


Call of Duty Elite'in logosu

Activision'ın bu sene oluşturduğu Call of Duty Elite programı ise beklenen başarıyı yakalamışa ve istenilen şekilde de kullanıcı sayısını arttırıyor gibi gözüküyor. İlk duyurulduğunda tepki toplasa da Call of Duty Elite'in 1.5 milyonu paralı üyelikle toplamda 7 milyon üyesi bulunuyor. Bu rakam da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Black Ops 2 mi?

En önemli açıklama ise Call of Duty Elite'in yeni sürümüyle birlikte geldi. Activision, Call of Duty Elite'in yeni sürümünün bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak yeni bir Call of Duty oyunuyla birlikte yayınlanacağını açıkladı. Bu da, bu sene yeni bir Call of Duty oyunun çıkacağı anlamına geliyor.

Infinity Ward'un Modern Warfare 3'ü yaptığını düşünürsek bu sene sıra Treyarch firmasında ve görünüşe göre Call of Duty Black Ops 2, bu sene konsol ve PC'lere gelecek. Resmi açıklamanın ise önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor.

:: Call of Duty'yi online oynuyor musunuz? Sizce yeni oyun Black Ops 2 olur mu?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

Sparkle GTX 560 Ti DF Test

Bir dönem satın alacağımız ekran kartları çok önemliydi. Çünkü kartı satın alırken ödediğimiz para, direk olarak oynanabilir ve oynanamaz FPS olarak geri dönüyordu. Şu sıralar işler biraz daha farklı ama...

Konsolların grafiklerinin doyuma ulaşmış olması sebebiyle oyun yapımcıları, PC'ye oyunlarını çok iyi bir grafik kalitesine sahip olacak şekilde hazırlamıyorlar. Hal böyle olunca, ekran kartlarının bir kısmı da "gereksiz güçlü" diyebileceğimiz bir konumda oluyor.

Bu açıdan baktığımızda, orta seviye kartlar daha mantıklı bir tercih haline geliyor. Sparkle'ın GTX 560 Ti DF modeli de, bahsettiğimiz orta seviyeye hitap eden bir ekran kartı. Şimdi bu kartı biraz yakından tanıyalım.

Teknolojiye olan ilgisini ve bilgisini SDN okurlarıyla paylaşmaya hazır olan Ruşen, aynı zamanda sıkı bir iOS takipçisi.

Qualcomm Telefon Üreticilerinin İlacı Olacak

Qualcomm, Ericsson ile birlikte bir LTE mobil ağından WCDMA ağına Single Radio Voice Call Continuity (SRVCC) kullanan ilk sesli aramanın başarıyla tamamlandığını duyurdu.  
Voice-over-LTE (VoLTE) desteği için önemli bir teknoloji olan SRVCC, tüketicilerin VoLTE araması sırasında LTE ağ kapsama alanının dışına çıkmaları durumunda bir WCDMA ağına sorunsuzca geçiş yaparak hizmetin devamlılığını sağlayan, 3GPP esasına dayalı bir özellik.  İletişim teknolojilerinde bir mihenk taşı olarak gösterilen bu gelişme 23 Aralık 2011 tarihinde Ericsson ağını kullanan ve Qualcomm’un Snapdragon™ S4 MSM8960 3G/LTE çok modlu işlemcisi ile donatılmış telefon ile gerçekleştirildi. Yapılan aramanın bir gösterimi 27 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Barselona’da yapılacak Mobile World Congress etkinliğindeki Qualcomm standında gerçekleştirilecek.
SRVCC, devre anahtarlamalı yedekleme teknolojisinin (CSFB) akıllı telefonlarda 2011 itibarıyla başlamasının ardından 4G LTE ses yol haritasının bir sonraki mantıklı adımını oluşturuyor. CSFB, kullanıcıların telefonda bir arama yapma ya da yanıtlama ihtiyacı duyduklarında LTE veri bağlantısında 3G bağlantısına hızlı geçiş yapılmasını sağlayan  tekli bir telsize olanak tanıyor.
SRVCC desteği benzer şekilde bir LTE ağından 3G ağına sorunsuz sesli arama teslimi sağlayan tekli telsize imkân veriyor. Bunlardan ayrı olarak SRVCC ve CSFB hem LTE hem de 3G ağ bağlantılarının tekli bir yongada desteklenmelerini sağlıyor ve böylece akıllı telefonların ayrı olarak LTE ve 3G telsiz ve modem kullanma gereksinimlerini ortadan kaldırıyor. Söz konusu gelişme OEM’lerin daha düşük güç tüketen, bileşen maliyeti daha düşük olan ve daha küçük boyutta telefonlar tasarlayabilmelerini sağlıyor.
3G ağların LTE ağları ile birlikte konuşlandırılacağı düşünüldüğünde SRVCC ve CSFB, VoLTE teknolojisinin ticari açıdan kullanılmaya başlandığında tüketicilerin LTE çok modlu telefonlar kullanarak sorunsuz bir sesli arama deneyimi yaşayabilmeleri için temel teşkil edeceği kesin. Qualcomm, sektörde lider CSFB ve SRVCC teknolojileri ile LTE ağındaki kullanıcılarına en iyi ses performansını sunmaya kendisini adamış bulunuyor.
>>Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.
Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Pardus'a Hayat Öpücüğü Mü?

Pardus'un son zamanlardaki merak uyandıran gidişi için Tubitak düğmeye bastı. 2011 sürümüne artık güncelleme gelmeyeceği açıklanan Pardus işletim sisteminin,  dağılacağı yönünde görüşler artmaya başlamıştı.

Tubitak ise kendi sitesinden Pardus'un durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre yeni yol haritası için harekete geçildiği bildiriliyor. Tubitak'ın yaptığı açıklamanın tam metni ise :

"TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde geliştirilen işletim sistemimiz Pardus’la ilgili son günlerde kamuoyunda sıkça tekrarlanan bir yanlış anlama vardır. Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı) tarafından desteklenen Pardus Projesi’nde gelinen noktada, geçmişe yönelik kapsamlı bir değerlendirme yapılarak yeni bir yol haritası belirleme çalışması başlatılmıştır. Bunun için akademiden, sivil toplum örgütlerinden ve özel sektörden ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenecektir. “Pardus’un Yarını Çalıştayı” adını verdiğimiz bu buluşmayla Türkiye’de bugüne kadar özgür yazılım camiasında yer almış, katkı sağlamış insanlar bir araya geleceklerdir. Bu çalıştayla amaçlanan, Pardus’un bugün itibariyle tıkanma noktalarını tespit edip, yoluna daha verimli, güvenilir ve yaygın bir platform olarak devam etmesini sağlamaktır. Çalıştayla ilgili ayrıntılar belli oldukça gelişmeler resmi kanallardan duyurulacaktır."

:: Pardus'un devam ettirilmesini istiyor musunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Street Fighter ve Tekken Karakterleri Karşı Karşıya!

İki dövüş oyunu efsanesini karşı karşıya getiren Street Fighter X Tekken’in yeni yayınlanan videoları, yapımdaki maçları ekrana taşıyor.

Street Fighter’ın ardındaki isim Capcom tarafından geliştirilen Street Fighter X Tekken, iki büyük dövüş oyununu karşı karşıya getiriyor. Hem Tekken’in hem de Street Fighter’ın karakterlerini aynı çatı altında buluşturan yapım, PC, PS3, X360 ve PS Vita için geliştirildi. Yayınlanan 3 yeni maç görüntüsü, Street Fighter X Tekken’in dövüş dinamiği hakkında kafanızdaki soru işaretlerini silecek. Yeni yapım, 6 Martta piyasaya sürülecek.

Maç 1


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Mortal Kombat Vita'nın Çıkış Tarihi Belli Oldu

1992 yılından beri geliştirilen dövüş oyunu Mortal Kombat bildiğiniz gibi bu kez de Sony'nin yeni el konsolu PlayStation Vita için hazırlanıyor.

NetherRealm tarafından geliştirilen, dağımcılığını ise Warner Bros.'un üstlendiği yapımın çıkış tarihi açıklandı. Sony'nin Almanya sitesinde yer alan bilgiye göre 27 Nisan tarihinde satışta olacak.

Şu ana kadar 3 milyon adet satan ve Super Street Fighter IV, Marvel vs Capcom 3 gibi oyunları geride bırakan Mortal Kombat'ın PlayStation Vita'da ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

:: Dövüş oyunlarını seviyor musunuz?

Yazan: Yunus Emre Ekmekci
SDN - ShiftDelete.Net

Teknolojiyi takip etmeyi ve teknoloji hakkında yazılar yazmayı seven genç yazar. Ayrıca sıkı bir Apple sever.

Uzaktan Öğretim Yönetim Programı OpenMeetings

Sanal Sınıf yönetim programlarını duymuşsunuzdur. Bu programlar ile uzaktan öğretim yapabilmenin yanı sıra mekan bağımsız olarak toplantılarda yapılabilmektedir. Bu programlardan en çok ön plana çıkanı Adobe Connect’tir. Bu programla Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü de daha önce çeşitli uzaktan eğitimler düzenlemişti. Adobe Connect birçok özelliğiyle ön plana çıksa da fiyatı ile çok geride kalmaktadır. Çünkü çok pahalı bir programdır. Biz bugün yine aynı işleve sahip olan fakat herhangi bir ücret ödemeyeceğiniz bir program olan OpenMeetings ile ilgili bilgilendirme yapmak istiyoruz. Şimdi belli başlı özelliklerini verelim.

OpenMeetings tarayıcı üzerinden çalışan ve web ortamında video konferans yapılmasına olanak sağlayan ücretsiz yazılımdır. Kullanıcı web kamerasını ve/veya mikrofonunu kullanır. Beyaz tahta üzerinden doküman, hatta ekranı paylaşılabilir. Kullanımında,  kullanıcı sayısında,  sunucuya indirilmesi ve kurulumunda kısıtlama olmayan bir yazılımdır. Yazılım her geçen gün geliştirilmekte ve yeni özellikler eklenmektedir.

•Herhangi bir katılımcının masaüstünü görebilme,•Çoklu dil desteği ve yeni dil tanımlama desteği,•Beyaz tahta uygulaması (yazma, düzenleme, sürükleyip bırakma, yeniden boyutlandırma)•Belirli tipteki dosyaları yükleme imkanı,•Sistem yönetimi, kullanıcı/kurum bazlı yönetim sistemi•Özel ve genel toplantı odaları,

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4025

Yazar tutiyama . Şub 6 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

22 Şubat 2012 Çarşamba

Ücretsiz Camtasia Dersleri Burada

Bilgisayar ve internetle yeni tanışan kişilerin öğrenme aşamasındaki en büyük yardımcılarından birisi de video anlatım dersleridir. Birçok kategorideki yüzlerce sorunun çözümü, YouTube gibi çeşitli internet sitelerinde kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda.

Bu aşamada, çeşitli alanlarda konu anlatımı tadında eğitim videoları hazırlayan kullanıcıların en çok kullandığı yazılımlardan birisi de hareketleri detaylı şekilde kayıt altına alan ekran uygulamarıdır. Konunun gözde isimlerinin başında ise Camtasia Studio yazılımı geliyor.

Kayıt yapmanın yanında düzenleme seçenekleriyle de ilgi çeken yazılım, gördüğü ilgiyi karşılıksız bırakmamak adına hoş bir sürprizle karşımıza çıktı. Buna göre firmanın da desteklediği TechSmith satarınfan geliştirilen iPad uygulaması ile Camsatia derslerine ücretsiz olarak erişebileceksiniz.

Kolay kullanım ve detaylı içerik anlatımı ile akıllardaki birçok soruyu gideren Fast Track isimli servisin kısa sürede büyük ilgi görmesi bekleniyor.

ShiftDelete.Net İzle Öğren ile aklınıza takılan birçok konuyu videolu anlatım ile öğrenebilirsiniz.İlgili yazılımı indirmek için buraya tıklamanız yeterli.

:: Ekran kayıt programlarından sizin tercihiniz nedir?

Yazan: Cihan PEHLİVAN
SDN - ShiftDelete.Net 

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

Windows Phone 8'de Windows 8 Çekirdeği

Geçtiğimiz günlerde sizler için Windows Phone 8 ile ilgili bilgileri toparladığımız bir rehberi yayına sokmuştuk. O rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Windows 8'in ilk açık betasının çıkmak üzere olduğu dönemde, Windows Phone 8 ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Windows Phone yöneticisi Joe Belfiore'nin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Windows 8 ile Windows Phone 8'in aynı çekirdek yapısına sahip olacağını belirten Belfiore, çekirdek ve arayüz dışında uygulamalar da benzer olacak. Aynı platformu kullanacağı için Windows 8 için yazılacak uygulamalar, Windows Phone 8'e de kolay adapte olacak. Windows Phone için yazılan uygulamaları da çalıştıracak olan Windows Phone 8'in, geniş bir uygulama yelpazesine ulaşması bekleniyor.

Ayrıca Windows Phone 8'de, grafik teknolojileri ve güvenlikte de Windows 8 alıntıları olacağı iddia ediliyor. Windows Phone 8'de Directx alt yapısının olması bekleniyor.

:: Windows Phone 8, iOS ve Android'e ciddi rakip olabilir mi?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

iPad 3 İçin Çıkış Tarihi Aslında Belli (mi?)

Apple’ın üçüncü tablet bilgisayarı iPad 3’ün aslında çıkış tarihi belli mi? Gözümüzün önündeki gerçeği atlamış olabilir miyiz? İşte iPad 3 ve çıkış tarihi hakkında çarpıcı ayrıntılar:

Apple iPad 3 hakkında müthiş bir bilgi kirliliği hakim etrafta. Hayal güçleriyle doğru orantılı bir şekilde onlarca özelliğin ortaya çıktığını gördük şu ana kadar. Öyle ki iPad 3’ün kağıt inceliğinde olacağını iddia edenler bile oldu. Elbette ki mevcut teknolojiler ile böylesi bir durumun olanaksızlığının sizler de farkındasınız.

Özellikler konusundaki ilginç iddialar bir yana iPad 3’ün ne zaman pazara sunulacağı konusu da tam bir muamma. Bu konuda oklar mart ayı üzerinde yoğunlaşmış olsa da yine tüm bu ön görüler boşa çıkabilir.

56 yaşında hayata gözlerini yuman kurucusu ve efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın Apple için anlamı büyük. Ölümünün üstünden geçen sürece rağmen halen dillerden Steve Jobs adı düşmüyorsa bu, Apple tutkunları için de Jobs’ın yerinin büyük olduğunun bir ifadesidir.

Dolayısıyla mobil dünyanın da efsanevi isimlerinden biri olan Jobs’ın doğum günü bir sadakat göstergesi olarak müthiş bir tanıtıma tanıklık edebilir. Endüstriyel bilgi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre de Apple aslında iPad 3 için hazırlıklarını çoktan tamamladı.

Samsung iPad 3’ün Çıkış Tarihini Biliyor mu?

2010 ve 2011 yılındaki Mobile World Congress etkinliklerinde Galaxy S ve Galaxy S2 gibi yılın en önemli ürünlerini tanıtan Samsung, bu yıl her ne hikmetse Galaxy S3’ü daha sonraki bir tarihte tanıtacağını belirtmişti. MWC 2012 bu yıl Steve Jobs’ın doğum günü olan 24 Şubat’tan sadece 3 gün sonra yani 27 Şubat’ta başlayacak ve 1 Mart’ta sona erecek.

Apple’ın bilişim basınınızdaki baskınlığı tartışılmaz. Yeni akıllı telefonu Galaxy S3’ün bu dominant etkinin altında kalmasından endişe eden Samsung, iPad 3 söylemlerinin nispeten durulduğu bir süreçte Galaxy S3’ü duyurmak istemiş olabilir.

Mart ayı öne çıkmış olsa da kısa bir süre sonra Apple 24 Şubat’a yönelik bir takım davet maillerini göndermeye başlayabilir. Zaten önümüzde böylesine önemli bilgiler ve dahası kanıtlar varken  farklı tarihler aramak da yersiz gibi duruyor.

>> Sizin düşünceleriniz neler?

Yazarın Twitter adresi için buraya tıklayabilirsiniz.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Chrome’un Pazar Payı Düştü!

Son zamanlarda en çok tercih edilen web tarayıcılarından olan Google Chrome düşüş gösterdi. 

Net Applications tarafından açıklanan verilere göre Google’ın tarayıcı Google Chrome, aralık ayındaki pazar payı %19.1 oranına sahip iken ocak ayında bu oran %18.94’e düştü. 2 yıldan beri sürekli yükselişte olan Google Chrome’ın düşüşünün sebebi merak konusu olurken en kazançlı olan Internet Explorer oldu.

Bir süre önce Mozilla ve Chrome yüzünden zor günler yaşayan Internet Explorer ise pazardaki payını %1’lik bir oranda yükselterek liderliğini başka tarayıcılara kaptırmamaya devam ediyor. En çok tercih edilen tarayıcılar listesine bakarsak;  1. sırada Internet Explorer, 2. sırada Mozilla Firefox ve son olarak 3. sırada Google Chrome karşımıza çıkıyor.

>>Hangi tarayıcıyı tercih ediyorsunuz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Motorola'dan Büyük Hata

Ülkemizde satışı yapılamayan Refurbished yani bozulan ürünlerin tamir edilerek tekrar satılması işlemi, bazı kazalara sebebiyet verebiliyor.

Mobil dünyanın devlerinden Motorola'da bu hatayı yapanlardan oldu. Hem de öyle bir hata ki, uzun bir süre dillerden düşmeyecek lezzette.

Motorola'nın Android Honeycomb'a referans olan tableti Xoom'un, Refurbished ürünlerindeki eski bilgiler silinmeden satışa sunuldu. 

Yani sizin tabletiniz bozuluyor. İçerisindeki tüm bilgilerle beraber Motorola'ya yolluyorsunuz. Onlar size yeni tablet yolluyorlar ve bu bozulan tableti onarıp, satışa çıkarıyorlar. İşte satışa çıkarılırken, verilerin silinmesi unutulmuş.

Yüzlerce kullanıcının mail adresleri, özel resimleri, videoları Refurbished Xoom alanların eline geçmiş oldu.

Motorola'dan yapılan açıklamaya göre, ufak sayıda bir tabletin bu durumdan etkilendiğini ve şirketin eski tablet müşterilerine 2 yıllık kimlik koruma servisi hediye edeceklerini açıkladı. Refurbished tablet alan kullanıcılara ise, cihazlarının hafızasını sıfırlayıp, 100 dolar değerinde American Express hediye kartı sağlayacaklarını açıkladı.

:: Bu kadar ufak ama sonucunun büyük olacağı bir hata nasıl yapılır?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Windows Phone Marketplace Genişliyor

Microsoft'un akıllı telefon pazarındaki önemli oyuncusu Windows Phone gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta uygulama sayısını 60 bine yükselten Windows Phone 7, şimdi de uygulama mağazası olan Marketplace'e 5 yeni ülke ekledi.

Windows Phone'un blogunda belirtilen habere göre Windows Phone Marketplace resmi olarak Arjantin, Endonezya, Malezya, Peru ve Filipinler'e açılmış. Bu ülkedeki kullanıcılar Windows Phone Marketplace'i kendi ülkelerini seçerek kullanmaya başlayabilecek. Bu yeni eklemeyle birlikte Windows Phone Marketplace toplamda 41 ülkede açık durumda.

Yakında çıkacak olan Tango güncellemesiyle aralarında Türkçe'nin de bulunduğu birçok dili destekleyecek olan Windows Phone 7'nin, güncelleme sonrası ülkemizde de satılması bekleniyor. Özellikle Nokia Lumia 800'ün Tango güncellemesini beklediği belirtiliyor. 

:: Windows Phone 7 ülkemize geldiğinde satın almayı düşünür müsünüz?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

21 Şubat 2012 Salı

Finlandiya Eğitim Sistemi

Dünyanın Eğitimde 1 numarası olan Finlandiya Eğitim Sistemine bir bakış atalım dedik. Böylece bizim ülkemizdeki yönetimde bulunan insanların, öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve vatandaşların öğretmenlik hakkında düşüncelerini değiştirip, geliştirebiliriz belki. Fin kültüründe, öğretmenlik mesleği, toplumdaki en önemli mesleklerden biri olarak değerlendirilerek öğretmen eğitimine çok fazla yatırım yapılmaktadır. Öğretmenliğe başvuranların sadece %15?i işe kabul edilmektedir. Hiç kimse yüksek lisans mezuniyet derecesi olmadan öğretmenlik yapamamaktadır. işe kabul edildikten sonra da öğretmenler, tatilleri boyunca sürekli olarak bilgilerini ve yeteneklerini artırmak için kurslara gönderilmektedir.

Ev gibi sıcak, oyun alanı gibi eğlenceli, kampüs gibi esnek okullar:

Finlandiya?da öğretmenlik mesleği en saygın mesleklerden biridir ve öğretmen olabilmek herkesin harcı değildir. Finlandiya?nın okullarını incelediğimizde çarpıcı bazı özellikler gözlemliyoruz: Öğrenciler ayakkabılarını okulun kapısında bırakıyorlar ve halı kaplı sınıflara evlerine girer gibi giriyorlar.

Başarısız öğrenci yoktur, her öğrenci başarılı olur:

Finlandiya?daki okulların en büyük özelliği, en başarılı öğrenci ile en başarısız öğrenci arasında fazla fark olmaması. Yani başarısız öğrenci diye bir şey yoktur. Burada öğrenciler birbirinin rakibi olarak değerlendirilmiyor. Öğrenciler birer istatistik olarak görülmüyor. Rekabetçi başarı cetvelleri ve tablolar asla kullanılmıyor ve öğrenciler birbirleriyle kıyaslanmıyor. Zorluk çeken öğrenciler için bütün eğitimciler seferber oluyorlar. Öğrencilerden geri kalanlara ve öğrenme güçlüğü çekenlere özel dersler veriliyor ve onlara özel hocalar tahsis ediliyor. Ancak onlar düzenli eğitim sisteminden ve sınıf hayatından koparılmıyorlar. Sistemde her öğrencinin özel olduğu, özel ihtiyaçlarının ve yeteneklerinin olduğu vurgulanıyor. Öğretmenler öğrencilerle birebir ilişki kuruyorlar ve usta çırak ilişkisi içinde beraberce öğreniyorlar. Okullarda ezber yok. Ders kitapları nadiren kullanılıyor. Öğrenciler bol bol yazıyor, okuyor, düşünüyor, üretiyor ve sunum yapıyorlar. Her öğrenci öğrendiklerini kendi hayatına yansıtıyor ve uyguluyor. Onur sistemi uygulanıyor, öğrenciye sonuna kadar güveniliyor. Öğrenciye yetişkin ve profesyonel bir birey gibi davranılıyor.

Müdür yok, baş eğitimci veya başöğretmen var:

Okul yöneticilerinin rolü baş eğitimci (chief education officer) ve başöğretmen (chief learner) olmak. Ana hedefleri eğitimin kalitesini geliştirmek, her öğrenciye ulaşmak, her öğrencinin yeteneklerini keşfetmek ve işletmek ve okulu daha yenilikçi bir okul hâline getirmek. Yani, eğitim yöneticileri eğitim öğretimden asla kopmuyorlar. Yöneticiler kendilerini bir öğretmen olarak görüyor ve zamanlarının çok büyük çoğunluğunu öğretmenler odasında geçiriyorlar.

Başarının Sırrı: Yetkilendirilmiş idealist Öğretmenler

Dünyanın pek çok yerinden gelen uzmanlar Finlandiya?nın eğitim sistemini incelemek için Helsinki?ye geliyor ve okulları yerinde ziyaret ediyorlar. “Başarınızın sırrı nedir?” diyenlere “Öğretmenlerimiz” cevabını veriyorlar. Öğretmen olmak için müthiş bir rekabet var ve en iyi öğrenciler öğretmenlik mesleğini tercih ediyorlar.

Öğretmenlerin yaşam şartları ve imkânları çok çok iyidir. Bütün karar mekanizmaları ve yetkiler öğretmenlere emanet edilmiş durumda. Otoriteler onlara her tür özgürlüğü, yetkiyi ve sorumluluğu vermiş: “Siz mükemmelliği yakalayın. En iyi çözümleri ve yöntemleri siz bulacaksınız. Bütün yetkiler sizin. Yeter ki öğrencilerin tümü başarılı olsunlar.” Finlandiya?da eğitim, bir bilim olarak değerlendiriliyor. Beş yıl öğretmenlik yapan ve başarılı olan genç öğretmenlere master derecesi veriliyor. Meslek içi öğrenme ve profesyonel gelişim Finlandiya?da çok güçlüdür.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4011

Yazar tutiyama . Şub 6 2012. Kategori Eğitim. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Dropbox’tan Bedava 5GB Depolama Alanı Kazanın

Dropbox benzeri servislerin sayısında hızlı bir şekilde artış yaşanması, bu alanın en eski oyuncusu olan Dropbox’ı çeşitli yenilikler yapmaya mecbur bırakmışa benziyor. Bu bağlamda yayınlanan 2.0.9 sürümü ile çeşitli yeniliklerin yanı sıra kullanıcılara 5GB’a kadar ekstra alan vaat ediliyor.

Dropbox’ı mobil cihazlarda fotoğraflar için öncelikli alan olarak belirlemek isteyen şirket, 2.0.9 sürümünde kamera ile çektiğiniz fotoğrafların otomatik olarak hesabınıza yüklenmesini sağlayan bir yenilik sunmuş.

Bu yeniliğin kullanılırlığını kısa bir sürede yaygınlaştırmak içinse özel bir yola başvuruluyor. Güncel sürümü indirdikten sonra kamera yüklemeleri seçeneğini aktif hale getirdiğiniz ve ilk fotoğrafı çektiğiniz anda 500MB alan kazanmış oluyorsunuz.

Sonrasında fotoğraf ile doldurduğunuz her 500MB alan için bir 500GB daha kazanıyorsunuz. Toplamdaysa 5GB’a kadar Dropbox alanı elde etmek mümkün. Yeni sürümün ilk betasını hemen burada yer alan bağlantıdan indirebilirsiniz.

>> Dropbox’ı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Yazarın Twitter adresi için buraya tıklayabilirsiniz.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

iPhone 5 ve Galaxy S3, Su Geçirmeyecek

Liquipel adını duydunuz mu bilmiyorum. CES 2012'de tanıtılan ürün, telefonların üzerine kaplanıyor ve telefonun su alma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Kullanılan telefonun dış yüzeyi ile alakalı olmayan kaplama, bu yüzden görünüşü ve ağırlığı etkilemiyor.

Daha önce iPhone 4 ve 4S'in çıkış tarihini internete sızdıran Today's iPhone sitesinde, bu kaplamaların Samsung ve Apple tarafından kullanılacağı haberi yer aldı.

İngiltere'deki perakendecilerden edinilen bilgilere göre Liquipel firmasının kaplaması ile satışa sunulacak iPhone 5 ve Galaxy S3, bakalım piyasaya bu şekilde mi sürülecek?

Liquipel firmasının su geçirmez kaplamasının uygulandığı HTC Thunderbolt adlı telefonun videosunu sizler için paylaşıyoruz. Bu kaplama sayesinde çalışır biçimdeki akıllı telefon, su alıp herhangi bir arıza yaşatmıyor.

:: Akıllı telefonlara su geçirmez özelliği eklenmesinde geç kalınmadı mı?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Anonymous FBI ve İngiliz Polisini Hack'ledi

Dünya genelinde çeşitli ülkelerdeki resmi kurum ve kuruluşlara yaptıkları hack saldırılarıyla bir anda ünlenen Anonim, ele geçirdiği birçok gizli belgeyi internet ortamında yayınlamıştı. Her ne kadar grubun bazı kolları çökertilse de hack haberleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak FBI ve İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard'a saldırı düzenleyen ekip, iki kurum arasında -17 Ocak'ta- gerçekleştirilen video konferansın kayıtlarına ulaştı.

Başta Anonymous ve diğer benzeri grupların yakından takip edilip, çeşitli tutuklamaların yapılması gerektiğinin konuşulduğu görüntüler hacker'lar tarafından ele geçirildi.

Olay hakkında FBI açıklama yapmazken İngiltere hükümeti soruşturma başlattı. Anonymous ise Twitter'a "FBI, bir süredir iç yazışmalarını nasıl okuduğumuzu merak ediyordur." şeklinde mesaj yazdı.

:: Anonim'in genel tutumu ve hack saldırıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Cihan PEHLİVAN
SDN - ShiftDelete.Net 

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

Mass Effect 3'ün Facebook ile İşbirliği


Sosyal ağlarla iç içe bir oyun deneyimi Xbox 360 sahiplerini bekliyor

BioWare tarafından dün yapılan açıklamayla son oyun olmayacağı ortaya çıkan Mass Effect 3'ü oynamayı düşünüyorsanız ve Xbox 360 sahibiyseniz, sizleri bir sürpriz bekliyor.

Görünüşe göre Mass Effect 3 ile Facebook işbirliği içerisinde hareket ediyor ve Mission Command Center adlı Facebook uygulaması sayesinde oyun içerisinde Xbox 360'a özel Live avatarları, indirilebilir silah seçenekleri ve indirilebilir içerikler sizleri bekliyor olacak.

Yaplın bu sürpriz direkt olarak Microsoft'un Kinect plaftormu ile ilgili olduğundan, Command Center'ı başka bir platformda görmemiz olanaksız gibi duruyor.

Eğer Comman Center'ı incelemek ve Mass Effect 3 çıkmadan önce çeşitli görevleri yerine getirmek istiyorsanız, bu adrese tıklayarak Facebook uygulamasına ulaşabilirsiniz.

Mass Effect 3, 9 Mart tarihinde PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için tüm Avrupa'da ve Türkiye'de piyasada olacak.

:: Mass Effect 3, serinin başarısını sürdürebilecek mi dersiniz? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

İnternet Kullanıcılarının Yarısı Facebook'ta

Hayatımıza girmesiyle birlikte internet ve sosyal alışkanlıklarımızı doğrudan etkileyen Facebook, kırılması güç rekorlara da imza atmaya devam ediyor. Google da DoubleClick hizmetinden aldığı verileri yayınlayarak bu durumu bir kere daha doğrulamış oldu.

Bilindiği üzere Facebook'un en son açıklanan üye sayısı 845 milyondu. Ancak Google'ın açıklamasına göre Facebook'un tekil ziyaretçi sayısı 950 milyonu geçmiş durumda. Bu sayı da tüm internet kullanıcılarının yüzde 50.6'lık bir kısmına tekabül ediyor.

Google'dan sonra dünyanın en popüler ikinci sitesi olan Facebook'u 880 milyon tekil ziyaretçi ile YouTube izliyor. Üçüncü sırada ise 600 milyon tekil ziyaretçi ile Yahoo bulunuyor.

Gelen istatistiklere göre Facebook, bir ayda 920 milyar sayfa gösterimi yaparken 32 milyar ziyaret alıyor. Kullanıcıların ortalama 23 dakika geçirdiği Facebook'a kullanıcılar ayda ortalama 30 kere tekrar ziyaret ediyor.

:: Facebook sizce ne kadar daha büyüyecek?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında PCWorld dergisinde oyun incelemeleri yazarak başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

20 Şubat 2012 Pazartesi

AMD Yol Haritasını Açıkladı!

AMD düşük güç tüketimi sağlayan yeni teknolojilere ve bulut teknolojilerin hızlı adaptasyonunu sağlayacak çözümlere odaklandığını açıkladı. 

AMD geçtiğimiz hafta düzenlediği Financial Analyst Day 2012 etkinliğinde önümüzdeki dönem faaliyetlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Şirket, rakiplerinden farklılaştığı en yeni teknolojilere dair yeni gelişmelere değindi. AMD’nin x86 Teknolojisi ve grafik teknolojisi inovasyonları ilgili uzun geçmişine dayalı yeni “çok yönlü” stratejisi açıklandı.

Yeni strateji kapsamında AMD, piyasaya sürüm süresini hızlandırmak, sürdürülebilir işletim sağlamak ve müşteri ihtiyaçlarını birebir karşılayan çözümlerinin gelişimine imkan tanımak için tasarlanmış yonga üzeri sistem (SoC) merkezli bir yol haritası ediniyor. SoC tasarım metodolojisini ise şöyle açıklıyor: Soc tasarım metodolojisi, işlemci tasarımına birimsel bir yaklaşım getiriyor. Kolayca tekrar kullanılabiliyor. IP özellikli mikroişlemci tasarımını geliştirdiği ve bir dizi üründen tasarım bloklarını kullanma imkanı sunduğu için de oldukça büyük avantajlar sunuyor.

AMD’nin Yeni Yol Haritası Müşteri İhtiyaçlarına Odaklanıyor

AMD, Financial Analyst Day 2012’de 2012 ve 2013’te çıkarmayı planladığı CPU ve APU ürünleri için belirlediği yol haritasındaki güncellemeleri duyurdu. Güncellemelerin,  düşük güç teknolojileri, gelişen pazarlara ve buluta odaklı süper ince dizüstü bilgisayarlar, tablet ve all-in-one’lar, masaüstü bilgisayarlar ve sunucuların da bulunduğu kilit müşteri öncelikleri göz önüne alınarak yapıldığı açıklandı.

AMD’nin güncellenmiş ürün yol haritası, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için ikinci kuşak genel (“Trinity”) ve düşük güç (Brazos 2.0”) APU’lar; tabletler için özel olarak hazırlanmış bir APU olan “Hondo”; 2012 ve 2013’teki “Piledriver”’ı yeni CPU çekirdekleri ve bunların halefi, “Steamroller”’ın yanı sıra AMD’nin popüler “Bobcat” çekirdeğinin halefi olan “Jaguar”’ı içeriyor. 2012’de AMD, 4 yeni AMD Opteron işlemcisini tanıtmayı planlıyor.

Gelecek Nesil Mimarisi Yazılım Geliştirmeyi Standardize Edecek ve Kolaylaştıracak

AMD ayrıca, düşük güçte belleğe yüksek bant aralığında giriş sağlarken, yazılım uzmanlarının CPU’daki skaler işlemle Grafik İşlem Birimi (GPU)’daki paralel işlemi birleştirerek APU’yu kolayca programlamalarına olanak sağlayan Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) ile ilgili ek bilgiler verdi. Verilen bilgiler kapsamında AMD’nin HSA’nın bir sektör standardı olabilmesi için çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

Yeni Şirket Yapısı Faaliyetlere Hız Kazandırdı

Kasım 2011’de yeniden yapılandırma planını duyurmasıyla birlikte, AMD liderlik takımını Mark Papermaster’ı Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Yönetici, Rajan Naik’i Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Stratejilerden Sorumlu Yönetici ve Lisa Su’yu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Ticaret Birimleri Genel Müdürü olarak şirkete katarak lider takımını güçlendirdi. Bu yöneticiler devamlı ve güvenilebilir yürütmenin AMD’nin ayırt edici özelliği olmasını garantilemeye yardım edecekler.

>> AMD’nin yol haritası hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

BlackBerry Son Günlerini mi Yaşıyor?

Pazar payının düşmesi, ciroların istenilen seviyede olmaması ve kazancın ciddi anlamda düşmesi. Buna ek olarak dört haneli rakamlar seviyesinde işçi çıkarılması. BlackBerry’nin üreticisi RIM, sonun başlangıcına mı geldi?

Research in Motion’un (RIM) şaşalı günleri geride kaldı. BlackBerry cephesinde, ne ürün alanında, ne de servis alanında iyi haber alınamıyor artık. Durum böyle olunca, yakın geçmişte Mike Lazaridis ve Jim Balsillie adlı üst düzey yöneticilerin istifa etmesi kimseyi şaşırtmadı. RIM, çıkışı farklı bir CEO’da aramayı daha uygun gördü. Peki RIM’ın yeni CEO’su Thorsten Heins, BlackBerry’yi eski günlerine geri getirebilecek mi? Yoksa bu değişim sonun başlangıcı mı?

Blackberry eskisi kadar güçlü değil

Bu soruyu cevaplamak için RIM’in dünkü ve bugünkü durumuna iyice bakmak gerekiyor. 1999 yılında ilk BlackBerry telefonunu piyasaya süren RIM, iki farklı rakibe sahipti; bunlar da Nokia ve Microsoft’tu. Nokia, S60 platformu ile iş çevrelerini hedef almıştı. Microsoft, Windows Mobile platformuna ek olarak multimedya özelliğini dahil etmişti. Yine de RIM kendini çok farklılaştırıyordu. Çünkü RIM, özellikle servisleri ve güvenli internet haberleşmesi ile büyük beğeni toplamıştı. Bu özellikler sayesinde iş çevrelerinin bir numaralı telefonu olmaya hak kazanan RIM, gerek donanım gerekse de yazılım alanında açık ara liderliğe oynadı.

Cihazlarınızı Şarj Etmenin İlginç Bir Yolu

Yılların geçmesi ile birlikte RIM iyice güç kazandı. Hem yazılımlarını geliştirdi, hem de yeni ürünler piyasaya sürdü. Kurumsal alanda en çok tercih edilen ürün oldu. Fakat son kullanıcı tarafında istediği ilgiyi ne yazık ki göremedi.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Digiturk HD IPTV Alıcısına Geçiş Yaptı

Yayınlarını internet üzerinden DigiturkWebTv ile yurt dışında yaşayan Türkler’e ulaştıran Digiturk; HD kalitede maç, dizi ve Türk kanallarını izleme keyfini de yurt dışı ekranına taşıyacak yeni bir çözüm için AirTies’la işbirliği yaptı. 

İşbirliği kapsamında DigiturkWebTv aboneleri ulusal yayınlar ve Digiturk yayınlarını hem live TV (canlı yayın) hem de catch-up TV (Tekrar-izle) özelliğiyle izleyebilecek. AirTies tarafından Digiturk’e özel olarak hazırlanan set top-box ile Türkiye’deki yayınlar canlı olarak ya da canlı yayını 12 saate geriye sararak tekrar takip edebilecek. Böylece saat farkı sebebiyle kaçırılan programlar kolaylıkla izlenecek ve yayın akışı özgürce ayarlanabilecek.                                  

Tak, çalıştır, hemen kullan

Uydu anteni, çanak, servis kurulumu gibi süreçlerin yaşanmayacağı yeni IP kutuyu kullanmak için sadece uygun hızdaki (min. 1mb) internet bağlantısı gerekiyor. Kutuyu ethernet ile modeme, HDMI, scart ya da AV kablo ile TV’ye bağlayıp sadece birkaç dakikada güncel yazılımı yükledikten sonra kullanıcının DigiturkWebTv üyeliğindeki tüm içerikler ve fazlası TV’sinde yer alıyor.

Saat farkından dolayı kaçırılan maç, dizi ve programlara son

Avrupa ve özellikle ABD gibi deniz aşırı ülkelerdeki saat farkı sebebiyle Türkiye’deki bir canlı yayını izlemek zorlaşıyor. Yeni IP kutu ile saat farkı nedeniyle kaçırılan yayınlar 12 saate kadar geriye sarılarak istenildiği an seyredilebiliyor. DigiturkWebTv’nin internet sitesinde sağlanan canlı yayın kumandadan tek tuşla TV’ye taşınıyor. Üstelik TV Rehberi’ndeki tüm programlar otomatik olarak kutunun bulunduğu ülkenin yerel saatine uygun biçimde görüntüleniyor.

HD Kalitesinde Maç Keyfi

Yeni IP kutu yurtdışında yaşayan taraftarlar için Lig TV’deki Spor Toto Super Lig heyecanını HD kalitede dünyanın her yerinde yaşamaya olanak sağlıyor. En keyifli derbiler, her hafta 9 canlı maç yayını, ilk olarak 2012’de oynanacak Play-Off heyecanı, tartışmalı pozisyonlar ve maç sonrası yorumlar TV’lere taşınıyor. Böylece DigiturkWebTv üyeleri aileleriyle oturma odalarının konforunda maç keyfini doyasıya yaşayabiliyor. DigiturkWebTv’nin yeni IP kutu için oluşturduğu üstün “Smooth Streaming” yayın teknolojisi ve Airties’ın bu altyapı üzerine inşa ettiği etkili donanım sayesinde maçın en heyecanlı yerinde donma ve kesilme gibi bir risk de bulunmuyor.

Bir alıcıdan çok daha fazlası

IP kutu, görüntü kalitesini internet bağlantısının hızına göre dinamik olarak değiştirerek maksimum kalitedeki yayını televizyon ekranına ulaştırıyor.  Ürün, bir IPTV alıcısı olmanın yanı sıra sahip olduğu özelliklerle TV izleme alışkanlıklarına bambaşka bir boyut kazandırıyor. Yeni IP kutu “Tekrar İzle” özelliği ile DigiturkWebTv’nin sunduğu tekrar-izle servisine ulaşma imkanı sunuyor. Medya Center özelliği ile kullanıcıların kendi arşivlerinde; harici bir diskte bulunan fotoğraflar, müzik dosyaları ve videolar tv’de görüntülenebiliyor. Youtube ve Internet Radyo gibi online servisleri ile yeni IP kutu, TV içeriklerinin dışında da dev bir medya ve eğlence dünyasını içinde barındırıyor.

>> Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

iOS Cihazlara 4 Uygulama

PowerCam

iPhone'un en büyük eksiklerinden biri olan kamera efektleri konusuna çözüm getiren yazılımlardan biri olan PowerCam, kullanıcılara hem video hem de fotoğraflarda ilginç efektler sağlayabiliyor olmasıyla dikkat çekiyor. Standart bir kamera arayüzünden biraz daha farklı olan PowerCam, çok çeşitli efektleriyle eğlenceli fotoğraflar üretmenize olanak sağlıyor.

Kar yağışı gibi görüntüye ekleme şeklinde gerçekleştirilen efektlerin yanısıra PowerCam, aslında bir mobil cihazda gerçekleştirilmesi bir hayli zor olan Photoshopvari efektleri de sorunsuz bir şekilde eşzamanlı olarak ekleyebiliyor.

Teknolojiye olan ilgisini ve bilgisini SDN okurlarıyla paylaşmaya hazır olan Ruşen, aynı zamanda sıkı bir iOS takipçisi.

Apple’dan Motorola’ya Karşı Atak

Apple ve Motorola arasında başlayan patent savaşında önemli bir başarı kazanan Motorola, Almanya’da Apple’ın 3G’li cihazlarına satış tedbiri koydurmayı başardı. Fakat Apple’ın karşı hamlesi, “Android kardeşliği” düşüncesiyle hareket eden Motorola’nın başına bela olabilir.

Apple ve Motorola arasında devam eden savaş, aslında Android ve iOS arasındaki savaşın bir başka boyutu. Apple’ın HTC ve Samsung gibi önemli Android partnerlerine dava açması ve bazılarını kazanması, Google’ı karşı atak yapmaya itti. Kısa bir süre önce Motorola Mobility’yi satın alan Google, 3G patentleri üzerinden Apple’a karşı hamle yaptı. Daha önce olduğu gibi Almanya’da görülen dava Motorola lehine sonuçlandı ve firma, Apple’ın 3G cihazlarına satış tedbiri koydurdu.

Motorola’dan Apple’a Darbe

Ancak Apple, kısa bir süre içinde bu tedbiri kaldırdı ve 3G’li cihazların satışına yeniden başladı. Şimdi ise Almanya mahkemelerinde Motorola’nın Apple’dan ne kadar ücret alacağı konuşuluyor. Motorola, Apple’ın 3G’li cihaz satışarı üzerinden %2.25'lik bir pay istiyor. Bu da iPhone 4S’in fiyatları baz alındığında cihaz başına yaklaşık 15 dolar anlamına geliyor.

Ancak Apple, bu rakamın adil olmadığı görüşünde. Firmanın bu konudaki savunması ise Motorola’nın diğer firmalar ile yaptığı anlaşmalar. HTC, Samsung, LG gibi Android partnerleriyle çok daha ucuza lisans anlaşması yapıldığını iddia eden Apple, kendisine önerilen teklifin rekabet kurallarına aykırı olduğunu savunuyor. Motorola ise bu anlaşmaların karşılıklı patent lisanlarını kapsadığını ve bu sebeple Apple anlaşmasından bağımsız olduğunu dile getiriyor.

Eğer Apple, iddialarını kanıtlayabilirse hem patent ihlali sebebiyle ödeyeceği yüklü bir miktardan kurtulacak hem de Motorola, adil rekabet kurumları tarafınfan inceleme altına alınacak.

Daha önce pazarın diğer oyuncusu olan Microsoft, kendi patentlerini ihlal eden birçok Android üreticisiyle anlaşma imzalamış ve cihaz başına 25 dolara varan ücretler almaya başlamıştı. Bakalım Motorola ve Apple arasındaki patent savaşı nasıl sonuçlanacak?

>>Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın


Kaynak: http://www.scroll.com.tr