15 Mart 2012 Perşembe

KarbonPAD

Eğitim alanında her geçen gün yeni bir çeşit tablet piyasaya çıkıyor. KarbonPAD bu tableti diğer tabletlerden ayıran en önemli özelliği ise bol bol test çözen öğrencilere daha çok yardımcı olması, ekrana yerleştirdiğiniz normal kağıtları öğrenciler çözüyor ve karbonpad verilen cevapları algılayarak istatistiklerini öğretmenin bilgisayarına gönderebiliyor. Resimlerine ve videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4246

Yazar tutiyama . Şub 28 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Olympus LS-100

4 GB dahili hafızaya sahip olan ses kaydedicisi  Olympus LS-100 kaliteli bir ses kaydedicisi isteyenler için birebir. Fiaytı biraz yüksek olsa da bu alanda profesyonel çalışanlar için mutlaka edinilmesi gereken bir ürün. Resimler ve teknik bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Recording Format

Linear PCM (WAV) /MP3

Internal memory

4GB

External memory

Max. 64GB (Optional)

Frequency characteristics
(Internal microphone)

20Hz~20kHz

MIC jack

? 3.5mm, impedance 10k?

LINE IN jack (MIC jack)

? 3.5mm, impedance 12.5k?

XLR/Phone jack

impedance 10 k?

Phantom power supply

48V/24V

EAR jack

? 3.5mm, impedance 8 ? or more

Maximum headphone output

10mW + 10W (at load of 16?)

Speaker

Built-in ø 23 mm round dynamic speaker

Maximum speaker output

480mW (Speaker8?)

File editing function

Yes (PCM/MP3)

Wireless remote control set (RS30W)

Yes (Optional)

Voice activated recording

Voice Sync

Play Sync recording

Yes

Pre-recording function

Yes

Multi Track function

Yes

Over Dubbing function

Yes

Metronome function

Yes

Tuner function

Yes

Lissajous function

Yes

MP3 Convert function

Yes

CD Write function

Yes

Lowcut filter

Yes (100Hz/300Hz)

Battery

Lithium-ion rechargeable battery x1

Battery life (Rec)

Approx. 12 hours 30 minutes (Lithium-ion battery)

External Power Supply

AC adapter A514 (Bundled)

Dimenstions

159.0 x 70.0 x 33.5mm
3.25” x 2.75” x 1.31”

Weight

280g
9.8 oz

Compatible OS (USB Connect)

Microsoft Windows XP/ Vista/7 Mac OS X 10.4.11~10.7

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4282

Yazar tutiyama . Şub 28 2012. Kategori Teknoloji. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

14 Mart 2012 Çarşamba

Tablet/Laptop Dolabı

Tablet PC’ler ve laptoplar artık sınıflarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.  Bu sebeple bu tabletlerin şarz ihtiyaçları birbirleri ile olan senkronizasyonları ve sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi için bir Tablet/Laptop yönetim dolabına ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak bu ihtiyaçları hazırlanan bu dolaplar (Tablet Management Cart) Çok kullanışlı olan bu dolaplar sayesinde şarz kabloları ve saklama derdinden öğretmen ve öğrenci de kurtulmuş oluyor.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4271

Yazar tutiyama . Şub 28 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Lenovo ThinkPad X130e

Öğreciler için tasarlanmış olan bu bilgisayara kısaca bir bakış atalım. Öncelikle köşeleri yuvarlatılarak zarar verme olasılığı ortadan kaldırılmış, bunun yanında klavyeyi sert kullananlar hesaba katılarak sağlam ve sert olabilecek seviyede bir klavye yerleştirilmiş. Herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir sistem kurtarma eklenmiş ve gelelim diğer özelliklerine onlarıda aşağıda veriyorum.

Notebook: Lenovo ThinkPad X130e
İşlemci: AMD E-Series E-300
Grafik kartı: AMD Radeon HD 6310
Görüntü: 11.6 inç, 16:9, 1366×768 piksel, parlak: evet
Ağırlık: 1.8kg
Fiyat: 500 euro

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4258

Yazar tutiyama . Şub 28 2012. Kategori Bilgisayar. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

iPad 3 Sonunda Geliyor

Apple yetkilileri sonunda resmi açıklamayı yaptılar. Açıklamaya göre iPad 3 7 Mart tarihinde San Francisco’da düzenlenecek büyük bir tanıtım şöleni ile medyanın ve teknoloji severlerin beğenisine sunulacak.Davetiyede ise resim ve yazan “Gerçekten görmeniz gereken bir şeyimiz var; ve dokunmanız gereken…” şeklinde bir açıklama yapılmış. 15 milyon adet iPad ve 10 milyon civar iPad 2 den sonra bakalım ne kadar satılacak iPad3.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4296

Yazar tutiyama . Mar 1 2012. Kategori Tablet. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Panasonic AW-HE120 Kamera

Panasonic AW-HE120 full-HD görüntü kalitesi ile ön plana çıkan bir güvenlik kamerası genel özelliklerini ise yazımızın devamında veriyoruz.

Yeni HD Robot Kamera 2.2Megapiksel 3MOS FullHD

- Önceki HE100 modeline göre %60 daha küçük ve hafif
- IP bağlantı imkanı ile kolay kurulum
- Yüksek güçlü 20x Zoom Lens
- İnci beyazı ve metalik siyah kasa seçenekleri
- 1/3¨ 2.2Megapiksel 3MOS sensörle full-HD mükemmel görüntü kalitesi
- HDMI 1080p çıkış

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4265

Yazar tutiyama . Şub 28 2012. Kategori Teknoloji. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Tablet Takip Sistemi

Bakanlığın öğrencilere dağıttıkları tabletler için sıkı bir takip sistemi devreye soktu bu sistem sayesinde tabletlerin bilgileri öğrencilere verilmeden sistemi girilmiş olacak ve daha sonra tabletlerin garanti hizmetleri vs. durumlarda daha sağlıklı bir şekilde kullanılacak. Kılavuzu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

kilavuz_tablet_takip

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4217


www.tutaysalgir.com

Fatih Projesi Tabletlere Yüklenecek İçerikler

Artık F@tih projesi tam anlamıyla başladı. Böyle olunca da tabletlere yüklenecek içeriklerde bakanlık tarafından yayınlanmaya başladı. Bakanlığın eba.gov.tr sitesinde ilk paylaştığı içerikleri indirmek denemek isteyenler burayı tıklayınız. Şu an için çok fazla bir içerik olmasa da deneme amaçlı olması itibariyle iyi olacaktır.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4209


www.tutaysalgir.com

13 Mart 2012 Salı

Teknoloji Kullanım Kursu

Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere verilecek olan kursların içeriği belli oldu. Öncelikle temel bilgisayar ve internet kullanım kursunu almış olan öğretmenler daha sonra Fatih projesi teknoloji kullanım kursuna alınacaklar. Bu kurs içeriği ise aşağıdaki şekilde olacaktır.

FATİH PROJESİ : Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kurs İçeriği

Fatih Projesi Tanıtımı YapılacakBilinçli – Güvenli Internet Kullanımı ile ilgili sunum ve videolar gösterilecek.Öğretmenlerden kursun son günü işlenmek üzere ders etkinlik örneği hazırlamaları istenecekÖrnek ders anlatımında mutlaka;Bulunmuş ve düzenlenmiş resim,Düzenlenmiş bir video veya ses,Bulunmuş animasyon veya simülasyon olması istenecektir, konular buna göre seçilecektir.LCD Panel Etkileşimli tahta yazılımının kullanımı – Starboard

Profil Ekleme

Ekran Tanıtımı

Fare simgesi ile PC Mode

Sayfa Geçişleri

Kalem Özellikleri

Akıllı Kalem

Nesneleri Doldurma İşlemi

Galeri kullanma

Favorilere Ekleme

Nesneler Silme işlemleri (Delete,üzerine akıllı kalemle çarpı işareti , çöp kutusuna atma)

Akıllı Perde – Ekran Kapatma

Resim , Flash ekleme

Resme veya yazıya bağlantı verme

Resim Düzenleme

Sonsuz Kopyalama

Metin Ekleme ve metin özellikleri

Kenar Çubuğu Özelleştirme

Dosya Aç , Al , Kaydet , Gönder İşlemleri

Aksesuarlar

Ekran Görüntüsü Yakalama

Ekran Kaydedicisi

Subject Toolbox

Plug-in Ekleme

MyScript Stylus Yazılımı

Konferans Modu

LCD Panel Etkileşimli tahta ile ilgili karşılaşabilecek sorunlar aktarılacak

Temel Kavramlardan bahsedilecek

Materyal

E-İçerik

E-Öğrenme

Öğrenme nesnesi

Etkileşimli İçerik

Multimedya İçerik – Resim  , Video ve ses

Canlandırma (Animasyon)

Benzetim (Simülasyon)

Eğitsel Oyun

Çalışma yaprağı

Öğretimsel Bloglar

Materyalin kullanıldığı öğretim süreçleri anlatılacak

Giriş aşaması

Sunma/bilgi edinme aşaması

Uygulama aşaması

Özetleme aşaması

Değerlendirme aşaması

Google arama teknikleri anlatılacakGörsellerde aramaDosya türüne göre gelişmiş arama“”  , and , or ile aramaTürkçe sayfalarda aramaTarihe göre aramaGoogle ÇeviriTelif Hakları anlatılacakMateryal hazırlarken dikkat edilecek görsel tasarım ilkeleri anlatılacakPowerpoint 2010 ile Sunu Yapma TeknikleriTemel Sunum İşlemleriSlayt TasarımıSlayt GeçişiAnimasyon EklemeResim , Video , Ses eklemeVideo kesme işlemiSes Kesme İşlemiEkran Görüntüsü Alma işlemiKayıt TürüMicrosoft Picture Manager ve Paint ile Resim düzenleme işlemleriExcel 2010 ile grafik ve tablo işlemleriOrbit Downloader veya Internet Download Manager ile internetten Video indirmeWindows Live Movie Maker ile Video düzenleme işlemleriAudacity ile Ses düzenleme işlemleriFormat Factory ile Format değişikliği işlemleriDosya uzantılarından bahsedilecekÖğretim sürecinde materyallerin kullanımıÖğretim sürecinde resim nasıl kullanılırÖğretim sürecinde sunum nasıl kullanılırÖğretim sürecinde video nasıl kullanılırÖğretim sürecinde animasyon nasıl kullanılırÖğretim sürecinde oyunlar nasıl kullanılırDers işleniş örnekleriÖğretmenlere Öneriler (Örnek Siteler,Ders sunum teknikleri)Etkileşimli tahta ile kursiyerlerin  hazırladığı ders sunumlarının anlatılması ve diğer kursiyerler için değerlendirme yapması sağlanacakAnlatım yaparken;Ders planlarını siz ve diğer kursiyerler kendi bilgisayarlardan açacak ve anlatımı takip edecekÖğretmenden yaklaşık 10 dk. özet bir ders anlatımı beklenmektedir.Ders planı hazırlanırken animasyon/simülasyon bulmaları, metin, resim, video/ses düzenlemeleri istenmişti. Şimdi istenen bu materyalleri mutlaka kullanılarak ders anlatımı yapılacaktır.Öğretmen İşletim sistemi üzerinden video materyallerini kullanma, (Açma, kapama dondurma, sessiz kullanım, tam ekranİşletim sistemi üzerinden resim/fotoğraf açma, büyütüp küçültmeSanal klavye ile yazı yazma,Tahta yazılımı üzerine resim veya sunu ekleyerek ders anlatımı yapma,Tahta yazılımı araçlarını kullanma,Tahta yazılımı üzerinden anlatılan dersin kaydedilmesi ve tekrar açılması işlemlerini yapacaktır.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4226

Yazar tutiyama . Şub 24 2012. Kategori Fatih Projesi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Fatih Projesi Öğretmen Tableti

Proje kapsamında hep öğrencilere dağıtılan tabletlerden bahsettik şimdi ise öğretmenlere dağıtılan tabletlere bir göz atalım.  Samsung GT-P7500/AM16 10.1 GALAXY  modeli öğretmenlere dağıtılan model. Genel özellikler ve kullanım kılavuzunu yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kısaca Özellikleri

850 / 900 / 1 800 / 1 900 MHz Bant850 / 900 / 1 800 / 1 900 MHz BantVideo Oynatıcı mevcutVideo kayıt mevcutVideo mesajlaşma mevcutVideo akışı mevcutBelge Görüntüleyici DesteklenirUSB mevcutInternet Tarayıcısı DesteklenirWiFi (802.11a/b/g/n)GPS mevcutPC Senk (Kies)TN TFTTN TFT10,1 inç Ekran BoyutuMüzik Oynatıcı DesteklenirMüzik Kitaplığı DesteklenirTahminli Metin Girişi T9 mevcutE-posta DesteklenirAnlık Mesajlaşma DesteklenirTakvim mevcutAjanda DesteklenirGörev Listesi mevcutSaat DesteklenirAlarm DesteklenirHesap Makinesi DesteklenirNot Defteri DesteklenirFotoğraf Efektleri mevcutISO DesteklenirYerleşik Duvar Kağıdı Desteklenir

daha ayrıntılı bilgi için ise tıklayınız.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4212


www.tutaysalgir.com

Nokia 801, Symbian Carla ile Mi Gelecek?

Üst üste çıkardığı Windows Phone modelleri ile 1 milyon barajını aşan Nokia, yaklaşık 2003 yılından beri kullandığı Symbian platformunu da 2016 yılına kadar güncel tutmayı planlıyor.

İlk olarak Symbian Anna güncellemesini alan Symbian^3 işletim sistemi, yoluna Belle ile devam etti. Belle ile beraber oldukça değişen Symbian'ın, Symbian adı bile Nokia tarafından kaldırıldı.

Belle'den sonra gelecek olan güncelleme ise belli oldu. Carla güncellemesi, Symbian^3 ve Belle destekleyen telefonlara gelecek. Fakat Nokia, Carla ile iddialı telefonlar piyasaya sürecek.

MWC 2012'de tanıtılması beklenen Carla'nın en erken 2. çeyrekte piyasaya sunulması bekleniyor. Carla ile beraber daha yüksek çözünürlüklü ve geniş ekranların kullanılabilmesi beklenirken, daha iyi donanım desteği de gelecek. Etkileyici görselliğe sahip widgetları destekleyecek olan Carla, Nokia 801 ile gelebilir.

Nokia N9 ve Lumia 800 modellerine benzer yapıda olması beklenen telefon, 2. çeyrekte ya da 3. çeyrekte piyasaya çıkabilir.

:: Nokia'nın Symbian platformuna getirdiği güncellemeleri ve bu platforma yaptığı yatırımları nasıl buluyorsunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

Geçen hafta başlattığımız haftanın vizyona giren filmleri haberimize devam ediyoruz. Henüz ikinci haftamızda olduğumuz için ilk defa haberi okuyanlar için bir tekrarlama yapalım; Bundan sonra her hafta Cuma günü, vizyona giren filmleri kısa bilgileri ve fragmanlarıyla birlikte sitemizden okuyabilirsiniz. Bu hafta vizyon açısından kısır bir hafta. Çünkü sadece bir adet film vizyona giriyor. 

The Descendants

Hawaii'li bir ailenin arasında geçen hikayeyi anlatan The Descendants sonunda vizyona giriyor. Oscar'ın ve en iyi erkek oyuncu dallarının en iyi adaylarından olan The Descendants'ın başrolünde George Clooney yer alıyor. Türkçe adı Senden Bana Kalan olan film, George Clooney'in canlandırdığı Matt King'in karısının sürat teknesinden düşüp kafasını çarpması sonucu komaya girmesiyle başlıyor.

Tüm film de karısı komaya girdikten sonra çocukları bir araya toplamaya çalışıp işleri yoluna sokmaya çalışan Matt King'in etrafında geçiyor. Büyük bir arsa da satacak olan Matt King, karısının koma hali sebebiyle kendisinden saklanan büyük gerçekle de yüzleşmek zorunda kalıyor. 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü "!f" festivalinde galası yapılan film, eleştirmenler tarafından da tam not alıyor. Oscar gecesinin en güçlü adayı olan bu filmi Oscar gecesi olan Pazar gününden önce izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: George Clooney, Amara Miller, Patricia Hastie

Tür: Dramatik komedi

Süre: 115 dk

:: Filmi nasıl buldunuz?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

E3 2012'de Hangi Firmalar Olacak?

Her yıl rutin olarak düzenlenen ve büyük firmaların önemli duyurularıyla önem kazanan E3 fuarı bu yıl da 5-7 Haziran tarihlerinde yeni oyunlar, yeni teknolojiler ve belki de yeni konsolların duyurularıyla oyunseverlerin karşısına çıkacak. .

Fuara katılacak firmalar arasında Sony, Ubisoft, Microsoft ve Square Enix gibi firmalar var. Firmaların tam listesi ise sayfalar süreceğinden sizlere bu linki vermeyi uygun görüyoruz.

Listeden de anlaşılabileceği gibi muhtemelen Tomb Raider, Last of Us ve birçok yapım hakkında önemli bilgiler alacağız.

:: E3 2012'de neler duyurulabilir? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

SDN - ShiftDelete.Net
Yazan: Murat Sağlam

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Pinterest'e Video'lu Rakip: Chill

Sosyal medya alanına hızlı bir giriş yapan Pinterest, oldukça kısa sürede birçok kullanıcının gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Bilindiği üzere Pinterest, kullanıcıların istedikleri görselleri paylaşmasını ve takip ettiği kişilerin paylaştığı görselleri takip etmesini sağlayan bir sosyal mecra. Aynı zamanda birçok kişiye göre 2011'in en başarılı girişimi.

Chill.com adresinden geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan Chill de hem tasarım hem de konsept olarak Pinterest'e bir hayli benziyor. Tek farkı Pinterest kullanıcıları fotoğraf ve resim paylaşırken Chill'de video paylaşılıyor olması.

  

Tek tıklama ile Facebook üzerinden üye olunabilen Chill'deki videoların birçoğu tahmin edebileceğiniz gibi YouTube üzerinden paylaşılıyor. Takip edilecek doğru insanları seçmeniz durumunda ise saatlerinizi bu sitenin başında geçirmeniz mümkün. Kullanıcıların videoların altına yorum yazabildiği bu sosyal alanın kendine has bir de oylama sistemi mevcut.

İlk ayında 500.000 tekil ziyaretçiye ulaşan Los Angeles merkezli sitede kullanıcılar günde ortalama 4.000 video paylaşıyor. Sayılar her ne kadar ihtişamlı görünse de Pinterest'i geride bırakmaya yetip yetmeyeceğini bize ancak zaman gösterebilir.

:: Chill mi Pinterest mi?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

12 Mart 2012 Pazartesi

Ameliyat, Canlı Canlı Twitter'da

Birçoğumuz Twitter'a iş yerimizle ya da yaptığımız işle ilgili tweet'ler atmışızdır. Aslında haberimiz de yaptığı işi tweet atan bir kullanıcıdan ibaret, ancak ilginç olan yapılan iş. ABD'de bir hastanenin Twitter hesabı, bütün bir açık kalp ameliyatını fotoğraf ve video'larla Twitter'da paylaştı.

Hastanenin resmi Twitter adresi olan @houstonhospital hesabı, Dr. Macris'in 57 yaşındaki bir hastada uyguladığı bypass ameliyatı, Twitter sayesinde canlı olarak 225 bin takipçi tarafından izlendi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat boyunca hastanenin bir diğer doktoru olan Dr. Paresh Patel, 140 karakterlik güncellemelerle son durumu Twitter üzerinden takipçilere iletti.

Hastane, eğitsel bir amaçla bütün ameliyatı canlı olarak yayınladığını duyurdu. Bu yayının ileride açık kalp ameliyatına girme ihtimali bulunan cerrahlar için son derece faydalı olacağı bir gerçek. Ancak görüntülerin doktor olmayacak bünyelerde olumsuz etkileri olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

2 saatlik ameliyatın bütün hikayesi, tweet'ler ve görsellerle birlikte hastanenin Storify sayfasındaki yerini aldı. Böylelikle sosyal medyanın geleceğin cerrah adaylarına da doğrudan bir katkısı oldu desek yanlış olmaz herhalde.

:: Hastanenin bu paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

4 Çekirdekli Snapdragon Yıl Sonunda

Akıllı telefonlarımıza daha görev yüklemeye başlamamızla telefonlarımızın donanımı da daha önemli bir hal almaya başladı. Doğal olarak söz konusu akıllı telefon işlemcileri olunca gözlerin ilk döndüğü firmalardan birisi de Qualcomm oluyor. Ancak Qualcomm, yeni işlemciler için uzunca bir süre beklememiz gerektiğinin sinyallerini verdi.

Hatırlanacağı üzere Qualcomm'un çift çekirdekli 28 nanometrelik MSM8960 işlemcisi, ilk olarak Mobile World Congress 2011'de tanıtılan prototip telefonlarda yer alıyordu. Haliyle birçok kişi bu yıl düzenlenecek olan MWC'de de Qualcomm'un 4 çekirdekli Snapdragon işlemcisine sahip olan telefonlar görmeyi umuyordu. Ancak ümitler suya düştü.

  

Qualcomm Ürün Yönetimi bölümü Başkan Yardımcısı olan Raj Talluri, yaptığı açıklamada 2012 MWC'de konsept modeller olabileceğini duyurdu. Ancak görünen o ki 2.5 GHz'lik APQ8064 işlemciye sahip olan telefonlara kavuşabilmek için sene sonuna kadar beklememiz gerekecek.

Talluri, Qualcomm'un yeni hedefinin LTE bağlantısını destekleyen telefonlarda kullanılması planlanan düşük güç tüketimli işlemciler olduğunu da açıkladı. Qualcomm'dan gelen bu açıklamalara bakacak olursak sonbahara kadar telefonların performanslarında büyük bir sıçrama beklemek hata olur.

:: Günümüz telefonlarının performansı sizce yeterli mi?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Görme Engellilerin Mesaj Göndermeleri Kolaylaşıyor

Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar üzerinde kullanılan dokunmatik ekranlara yönelik görme engellilerin mesaj göndermesini sağlayacak bir uygulama geliştirildi.  

Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişilerin yanı sıra, engellilerin de hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.  Başta mühendislik ve bilişim olmak üzere çeşitli bilim dallarında saygın bir üniversite olarak kabul edilen  Georgia Teknoloji Enstitüsü (Georgia Institute of Technology, kısaca  Georgia Tech veya Gatech) bünyesinde geliştirilen BrailleTouch uygulaması da bunlardan biri.

Braille yazı sistemi ile dokunmatik ekranı bir araya getiren tasarım, cihaz yatay konumda iken ve ekran kullanıcıya dönük olmayacak biçimde kullanılan, Braille alfabesine göre programlanmış altı tuşlu bir klavye olarak düşünülebilir.

Temelde iOS işletim sistemi için geliştirilen, ancak Android versiyonunun da geliştirilmekte olduğu duyurulan uygulamanın kısa süre içinde dolaşımda olması bekleniyor. Uygulama  ücretsiz olarak sunulacak.

>>Uygulamaya ilişkin düşüncelerinizi bizimle paylaşın. 


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Android için Lulu In The Sky

Lulu In The Sky

Lulu In The Sky, basit bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Oyun ve antreman moduyla oyuna başlayabiliyorsunuz. Bir diğer seçenek ise yüksek skorlar. Basit olan oynanış ise şöyle ilerliyor. Ekrana hafifçe dokunarak Lulu'nun uçağının havada kalmasını sağlayacaksınız.

Sıkı bir oyuncu olan Oğuz, oyun konsollarına, akıllı telefonlara ve kameralara ilgi duymaktadır. Teknoloji ve oyundan vazgeçemeyen yazar, Bioshock Infinite ve Resident Evil 6'yı dört gözle bekliyor.

Sony, Android 4 Beta ROM'unu Yayınladı

Sony'nin Xperia ailesi akıllı telefonları için çıkaracağı Android 4 Ice Cream Sandwich tabanlı ROM'un detayları gün yüzüne çıkıyor. ROM'un betasının kullanım videosunu paylaşan Sony, Android 4 ile kendi arayüzünü başarılı şekilde harmanladığı görülüyor.

Android 4.0.3 versiyonunun kullanıldığı beta, stabile yakın kullanım deneyimi sunuyor. 

Yeni klit ekranı ve ana sayfa tasarımı ile dikkat çeken yazılım, geçişlerdeki yüksek hızı ile dikkat çekiyor. Ayrıca yeni müzik oynatıcı, kamera ve video kayıt pencereleri cihaza ayrı bir hava katmayı başarıyor.

Alpha konumundaki beta yazılımlar şimdilik Sony tarafından indirilmeye açıldı. İsteyen kullanıcılar indirip telefonlarına kurabilirler. Sony'nin yayınladığı yazının tam metni ve telefon modelinize göre indereceğiniz ROM linklerine buradan ulaşabilirsiniz. 

:: Sony'nin Xperia ailesi için hazırladığı Android 4.0 yazılımını beğendiniz mi?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

11 Mart 2012 Pazar

SSD'nin Avantajları Neler?

Uzun yıllar bilgisayar dünyasındaki depolama işleri hard disklere yüklenmişti. Çok az gelişim gösteren hard diskler, mekanik aksamlar olduğu için belli bir hızı geçmeleri epey zor.

Hard diskler genelde 5400 RPM ya da 7200 RPM hızında çalışırlar. 10.000 RPM hızında çalışan modeller de var ama çıkardıkları ses, ısınma ve hassasiyetleri ile çok kullanılabilir değiller. 

Bilgisayarlar, olan veriler üzerinde işlem yaparlar. Veriler ne kadar hızlı okunur, yazılırsa işlemler o kadar hızlı gerçekleştirilir. Artık gelişen işlemci teknolojilerini törpüleyen hard disklerin yerini SSD'ler aldı, alıyor.

Peki nedir bu SSD? Ne gibi avantajlar sağlar? Hazırladığımız videoda SSD'lerin hard disklere göre farklılıklarına değiniyoruz. İyi seyirler.

:: Siz de SSD'ye geçmeyi düşünüyor musunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Günün Ücretsiz Oyunu: Crab Effect

Oyun dünyasında hayvanların kullanılması yeni bir şey değil. Ancak bu seferki kahramanımız pek alışmadığımız türden bir canlı.

Yengeçler denizlerin sessiz sakinlerinden biridir. Ancak bir yandan da hepimizin korkulu rüyası durumundadırlar. Her birimiz, denizdeyken elimizi ayağımızı ısırmalarından korkarız içten içe. Ancak şu ana kadar bu tarzda bir olay ya hiç yaşanmamış ya da yaşandıysa bile bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır. Çünkü yengeçler, aslında oldukça uysal ve şirin canlılardır. İşte onların bu yönünü bilen yapımcılar, artık yeni ücretsiz oyunlarda bu hayvanları kullanmayı tercih ediyorlar. Bugün ki ücretsiz oyunumuzun kahramanı da bir yengeç. Peki bir yengeç nasıl olur da bir oyun kahramanı olabilir diyorsanız, günün ücretsiz oyununu buradan indirerek öğrenebilirsiniz. İyi eğlenceler.

>> Sizin en beğendiğiniz oyun kahramanı hangisi?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Medal of Honor: Warfighter Duyuruldu!

Electronic Arts, Call of Duty’nin karşısına çıkacak yeni Medal of Honor’ını duyurdu! Medal of Honor: Warfighter’ın detayları haberimizde.

Call of Duty’nin her yeni oyunuyla rekorlar kırması, Electronic Arts cephesini harekete geçirdi. Yapımın tam karşısına 2010'da Medal of Honor’ı geçiren, ardından 2011'de Battlefield 3 ile tekrar şansını deneyen firma, iki denemesinde de beklediği başarıyı yakalayamadı. Call of Duty’yi zirveden indirmeyi planlayan firma, sıradaki Medal of Honor’u bugün itibariyle resmi olarak duyurdu!

Yeni oyunun resmi olarak yayınlanan ilk görseli

Medal of Honor: Warfighter adı verilen yapımın ardında Danger Close studyosu bulunuyor. Çoklu oyuncu desteğiyle gelecek olan yapım, Battlefield 3'te kullanılan ve büyük beğeni toplayan Frostbite 2.0 motoruyla geliştirilecek.

Ekim ayında piyasaya sürüleceği açıklanan Medal of Honor: Warfighter, PC, PS3 ve X360 platformları için mağazalara dağıtılacak.

>> Medal of Honor: Warfighter sizce Call of Duty’yi geçebilecek mi?

Scroll’un forum sayfasına üye olmak için buraya tıklayın.

Yazarın Twitter adresini takip etmek için tıklayın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Türkiye 100 Tane F-35 Alıyor

Geliştirilmesine 2003 yılında başlanan, çok amaçlı av-bombardıman uçağı olan F-35, ABD'nin son insanlı savaş uçağı projesi.

Çok yönlü savaş uçağı olarak tasarlanan F-35, avcı ve bombardıman olmak üzere farklı uçak kullanma maaliyetini ortadan kaldırması için düşünülmüştür.

Günümüzde kullanılan avcı ve bombardıman uçaklarına göre daha düşük radar izi bırakan F-35,  NATO ülkelerinin F-16'dan sonraki uçak ihtiyacını da karşılayacak.

F-35 tek jet motorlu olarak üretiliyor. 3 varyasyonu olan uçak F-35A, F-35B ve F-35C diye adlandırılıyor. Türkiye'nin alacağı F-35'ler A modeli olacak. Yani geleneksel uçaklar gibi kalkıp, iniş yapacaklar. 

Videolarda izlediğimiz olduğu yerden kalkma ve hemen kısa alana inma gibi özellikleri olan F-35B'yi satın almıyoruz.

Türkiye bu projeye 2002 yılında katılmıştır. Türkiye, uçağın gövdesi ile ilgili parçaların bazılarını üretecektir. Türkiye'nin 116+18 F-35 alacağı hesaplanıyordu. Fakat şimdilik Türkiye 100 adet F-35 aldı. Daha sonra bir alım daha gerçekleşir mi bilinmiyor.

2015 yılında 2 tane F-35 ile başlanacak sevkiyatla başlayacak olan alım işlemi, 16 milyar dolar değerinde.

Ayrıca Türkiye'nin ve ABD dışındaki proje dahili ülkelerin, F-35'in kaynak kodlarına sahip olmadıkları biliniyor.

Standart kalkış-iniş yapabilen F-35A modelinin tanıtım videosu

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Peak Games Atağa Kalktı!

Peak Games, Suudi Arabistan’ın sosyal oyun devi Kammelna Games’i satın alarak dünyanın en büyük iki gelişen pazarı olan Türkiye ve Ortadoğu/Kuzey Afrika’daki (MENA) liderliğini pekiştirdi.

Kammelna anlaşması Peak Games’in yerel kültürlerin ilgi alanlarına hitap eden oyun portföyünü genişletmenin yanında, şirketin MENA bölgesindeki liderliğini de çarpıcı yönetim kadrosu, yerel yetenekler, yeni bir oyun stüdyosu ve halihazırda son derece popüler olan oyunlarla güçlendirecek.

Oldukça etkin bir sosyal oyuncu kitlesi bulunan MENA bölgesinin 2015 yılı itibarıyla 400 milyon oyuncu sayısına ulaşması bekleniyor. Suudi Arabistan’da ise internet kullanıcılarının üçte ikisinden fazlası online oyun oynuyor. Halihazırda Suudi Arabistan bölgesi tüm dünyada kullanıcı başına en yüksek gelir payına sahip. Yalnızca Kammelna oyuncuları ortalama bir saatten fazla bir süreyi oyunlara harcıyor. 

Peak Games gelişen pazarlar için geliştirdiği yaklaşım ve kârlılık oranı yüksek oyunlarıyla tüm dünyada en büyük 4 sosyal oyun şirketi arasına girdi. Peak Games’in oyun kitlesi de büyümeye devam ediyor. Şirket 20 milyon aylık aktif kullanıcı ve 7 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı. Peak Games’in oyunları 5 farklı zaman diliminde, 4 kıtada ve 5 dilde oynanıyor.

Peak Games kataloğunda 3,6 milyon aylık aktif kullanıcı ile Türkiye’nin en popüler oyunu olan Okey de yer alıyor. Umaykut ise üç Türk klanının öyküsünü anlatan bir strateji oyunu. Umaykut ve Erlikhan stüdyolarını satın alan Peak Games benzer kalitede oyunlar yaratma çabalarını sürdürüyor.

 >> Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Turkcell'den Laftan Anlayan Servis

Müşteri memnuniyetine önem veren şirketlerin başında gelen Turkcell, müşteri memnuniyeti için uzun zamandır geliştirdiği teknolojileri hayata geçiriyor.

Turkcell Global Bilgi'nin geliştirdiği Ses Tanıma teknolojisi, dünyanın en hızlı ve en büyük ses tanıma çözümü olarak görülüyor. Zamanla öğrenebilen ve kendini geliştirebilen bu sisteme Turkcell, yavaş yavaş geçti ve başarılı da oldu.

Müşteri hizmetlerini aradığımız zaman bize sorulan annenizin kızlık soyadı gibi soruları duymamızı engelleyen teknoloji, ortalama 20 saniye daha kısa kimlik doğrulama imkanı sunuyor.

Bu zamana kadar 4.2 milyon Turkcell abonesi tarafından 11 milyondan fazla kez kullanılan sistemin yanı sıra, Laftan Anlayan Sesli Yanıt Sistemi de dikkat çekiyor.

Laftan Anlayan Sesli Yanıt sistemi, şuraya gitmek için ikiyi, buraya gitmek için üçü gibi kodlamaları ortadan kaldırıyor. Yapmak istediğiniz işlemi söylediğiniz sistemde, aradığınız cevap sizlere yansıtılıyor ve gerekli uzmana bizleri yönlendiriyor.

Turkcell Global Bilgi Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Fahri Arkan ile yaptığımız röportajda, Ses Tanıma ve Laftan Anlayan Sesli Komut Sistemi'nin nasıl geliştirildiğini ve bizlere neler sunduğunu konuştuk. Ayrıca okurlarımız için Laftan Anlayan Sesli Komut Sistemi'ni denedik. 

:: Ses tanıma sistemi ve Laftan Anlayan Sesli Yanıt Sistemi gibi teknolojilerin yaygınlaşmasını istiyor musunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

10 Mart 2012 Cumartesi

Samsung Cep Telefonlarında İndirime Gitti!

Samsung Ch@t 335 ve C3053 Bliss ürünlerinde indirime gitti. HM1500 bluetooth kulaklık hediyesi ile gelen Samsung Ch@t 335 379 TL ve HM1100 Bluetooth kulaklık ile sunulan Samsung C3053 Bliss ise 279 TL satış fiyatı ile kullanıcılara sunuldu.

Samsung Ch@t 335 QWERTY klavyeye sahip olmasına rağmen ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Beyaz ve şampanya renkleri ile de göz kamaştıran Samsung Ch@t 335 tarzınızı yansıtmanıza yardımcı oluyor. Gelişmiş QWERTY sistemi, hareket halinde yazmayı zahmetsiz hale getirirken optik dokunmatik kaydırma tuşu ile web siteleri arasında kolayca ve rahatça gezinebilmenize olanak tanıyor.

Sosyal çevrenizle iletişiminizi koruyabilmenize olanak tanıyan Samsung Ch@t 335’in anlık mesajlaşma programıyla, sosyal ağ siteleri ve e-posta yoluyla arkadaşlarınızla haberleşebilir, bulunduğunuz her yerden iletişim halinde olabilirsiniz.

HM1500 bluetooth kulaklığın çift cihaz ile aktif eşleşme özelliği, titreşimli ve kancasız, kablolu yapısı size rahatça konuşma olanağı sağlayacak.

Sade şıklığı ve ergonomik tasarımı ile dikkat çeken Samsung C3053 Bliss ile iyi bir müzik deneyimine sahip olabilirsiniz. Küçük boyutu ile ergonomik tasarımıyla rahat bir kullanım sağlayan Samsung C3053 Bliss 2 inçlik geniş LCD ekranı sayesinde mobil içerikleri izlemenize olanak tanıyor.

Yerleşik MP3 oynatıcı ve FM radyoya sahip Samsung C3053 Bliss, MicroSD desteği ile de multimedya dosyalarının kolayca aktarılmasını sağlıyor. Aynı zamanda Samsung C3053 Bliss’de bulunan Arka Plan Müzik Çalar özelliği ile de cep telefonunda diğer uygulamaları kullanırken müzik dinlemeye devam edebilirsiniz.

Samsung C3053 Bliss ile hediye edilen HM1100 bluetooth kulaklığın çift cihaz ile aktif eşleşebilme ve 14 saate kadar* konuşma özelliği bulunuyor.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Yeni Turkcell T11 Maxiphone!

Üstelik T11’in bu fiyatına içinde şık aksesuar setiyle birlikte 3 ay boyunca konuşma, internet, Mobil TV ve müzik de dahil.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 300 binden fazla satış rakamına ulaşarak Türkiye’nin en çok satan ikinci akıllı telefonu olan T serisinin yeni üyesi Turkcell T11’i müşterilerine sundu.

  

Her an her yerden Turkcell 3G hızında mobil internet olanağı sağlayan T11, 389 TL’ye Turkcell’lilerle buluşacak. Üstelik World’e özel 12 taksit seçeneği ve 3 ay boyunca her ay her yöne 250 dakika konuşma, 250 MB internet, Mobil TV ve toplam 50 şarkı ve Türkiye’de ilk kez Turkcell’le üçlü aksesuar seti ile. Dileyenler Turkcell T11’e ayda 14.90 TL’den başlayan kontratlı tekliflerle de sahip olabilecek.

Turkcell T11 ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın. 

A D V E R T O R I A L

Yazan: Shiftdelete.Net
SDN - ShiftDelete.Net 


Yeni Taksim Meydanı'nın 3D Animasyonu

Yayaların ve araçların büyük bir sıkıntı yaşadğı Taksim Meydanı'nın bir süredir araçsız hale getirilmesi planlanıyordu. Proje üzerine çalışan İstanbul Büyükşehir Belediye, Taksim Meydanı'nın alacağı yeni hali, yayınladıkları bir 3D animasyon ile halka tanıttı.

Animasyonda en dikkat çeken değişiklik, Taksim Meydanı etrafındaki bütün yolların yerin altından gidiyor olması. Böylelikle Taksim Meydanı da tamamen yayalara kalmış olacak.

  


Animasyondan görülebildiği kadarıyla Taksim Meydanı'nda yerin üzerinden giden tek taşıt, Taksim'in vazgeçilmezi olan nostaljik tramvay olacak.

Proje tamamlandıktan sonraki sayılara da animasyon'da yer veriliyor. Proje tamamlandığında 92.500 metrekare yayalaştırılmış alanın bulunacağı Taksim Medyanı'nda 26.890 metrekare araç alt geçidi bulunacak.

:: Taksim Meydanı'nın yeni halini nasıl buldunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Sonic Hayranları Müjde!

Video oyun dünyasının sevilen kahramanı Sonic’in yeni macerasının ilk uzun soluklu videosu geldi. İşte Sonic 4: Episode 2'den yeni görüntüler.

Sonic hayranları bir süredir Sonic 4: Episode 2'den haber bekliyorlardı. Sega’da dün akşam bu bekleyişe bir son vererek oyunun yeni görüntülerini basınla paylaştı.

Daha önce oyundan kareler şeklinde paylaşılan görüntülerin ardından, Sega ilk defa bir dakikanın üzerinde bir video ile Sonic hayranlarını selamlamış oldu. Oyunun tam olarak ne zaman çıkacağı konusunda henüz bir bilgimiz yok. Ancak Sega’dan gelen açıklamalar, Sonic’in yeni macerasına İlkbaharda dahil olacağımızı işaret ediyor.

>> Sizce Sonic mi Mario mu?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Başladı

Vodafone’un yeni tableti Smart Tab 10, güç donanımına rağmen oldukça uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Bu iddialı tableti sizler için inceledik.

http://www.scroll.com.tr/68222/inceleme-vodafone-smart-tab-10/

http://www.scroll.com.tr/68203/vodafone-smart-tab-10-galeri/


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Magix Web Designer ile Web Sayfası Yapıyoruz

Bu zamana kadar WEB sayfası oluşturma konusundaki tüm görüşlerinizi unutun. İncelediğimiz Magix Web Designer 6 ile 15 dakikada basit bir WEB sayfası oluşturabileceksiniz.

WEB sayfası tasarlaması, hep karışık ve zor bir iş olarak görünür ve çoğu kullanıcı site yapma ile uğraşmaz. Magix'in WEB Designer 6 programı ile WEB sitesi tasarlamak oldukça kolay. Hiç bir HTML bilgisine ihtiyaç olmadan, tamamen görsel arayüz eşliğinde WEB sayfalarınızı oluşturabilirsiniz.

Önceden hazırlanmış hazır şablonlar ve widgetlarla desteklenen WEB Designer 6, 500 MB'lık ücretsiz depolama alanı ve tam Türkçe dil desteği ile dikkat çekiyor.

Desteklediği widgetlar sayesinde ünlü siteler ve sosyal ağları kolay bir şekilde sitelerimizi entegre edebiliyoruz. Bu oldukça kolay yazılım sayesinde, onlarca belki yüzlerce WEB sayfası tasarlayabilecek, WEB tasarım masrafından kurtulacaksınız. 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

9 Mart 2012 Cuma

YouPorn Hacklendi, E-Mail'ler Yayınlandı

İnternetin en çok ziyaret edilen 100 sitesinden biri olan YouPorn'un başı dertte. Associated Press'in haberine göre popüler porno sitede bulunan bir güvenlik açığı yüzünden binlerce üyenin mail adresleri ve şifreleri çalınarak itnernet üzerinden yayınlandı.

Third-party chat servisi üzerindeki bir açık yüzünden yaşanan olayla ilgili YouPorn'un sahibi olan Manwin Holding SARL'den açıklama yapan yetkili Kate Miller, YouPorn'un hacklenen sunucusunu kapattıklarını ve kullanıcılarını bu durumla ilgili olarak bilgilendirdiklerini açıkladı.

Birçok kullanıcı için utanç verici sayılabilecek bu durum, YouPorn'un da itibarına ciddi bir zarar verdi. 6.400 civarında mail ve şifrenin yayınlandığı hack olayı ile ilgili en çok kullanılan şifrelerden oluşturulan bir adet görsel de internette hızla yayılıyor.

Kullanıcıların aynı mail adresi ve şifrelerini diğer sitelerde de kullanıyor olması durumunda ciddi bir sıkıntıya sokacak olan olaydan mağdur olan kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri, diğer sitelerdeki hesaplarının güvenliği açısından tavsiye ediliyor.

:: YouPorn'un hacklenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

LG Optimus 4X HD Ortaya Çıktı

LG, suskunluğunu MWC 2012 ile beraber bozuyor. Android 4.0 Ice Cream Sandwich tabanlı telefonlarını duyuracak olan LG, ilk 4 çekirdekli modelini tanıttı.

LG'nın en ilk 4 çekirdekli telefonu olan Optimus 4X HD, HTC Enveador'ın özelliklerine çok benziyor. Sıkı rakip olacak iki telefon için çekişme hiç kolay olmayacak.

4.7 inç büyüklüğünde, 1280 x 720 HD çözünürlüğündeki IPS ekran kullanacak olan Optimus 4X HD, Nvidia'nın 1.5 GHz'de çalışan 4 çekirdekli Tegra 3 işlemcisinden güç alıyor.

1GB RAM, 16GB dahili hafıza, 8 megapiksel kamera, 1.3 megapiksel ön kamera, Android 4 Ice Cream Sandwich, 2150 mAh batarya gibi özelliklerle donatılan LG Optimus 4X HD, önümüzdeki hafta Barcelona'daki MWC 2012'de tanıtılacak.

:: 4.7 inç ekran büyüklüğü hakkındaki düşünceleriniz neler?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Adele'den iTunes'ta Duble Platinum

Geride bıraktığımız aylarda her tarafta şarkılarını duyduğumuz ve katıldığı her ödül töreninden eli dolu ayrılan ünlü şarkıcı Adele, bu başarısını albüm satışlarında da devam ettiriyor.

Grammy ödül töreninden sonra albüm satışlarında patlama yaşanan Adele, kırılması güç bir rekoru da eline geçirmiş oldu. Geçtiğimiz hafta 21 adlı albümünden 730 bin adet sattı, böylelikle iTunes'ta 2 milyon kopyayı geçmiş oldu.

  

1 milyon satılan albümlerin kazandığı "Platinum" ünvanını sadece iTunes üzerinden "Duble Platinum" yapan Adele, böylelikle iTunes'da en çok satan sanatçı ünvanını da eline geçirmiş oldu.

Apple'ın popüler ürünleri olan iPhone, iPad ve iPod'lar, Apple'ın kasasını doğrudan doldurmasının yanı sıra kullanıcılarını yönlendirdiği iTunes ile de ciddi gelirler elde etmeye devam ediyor. Bakalım Adele'in ve Apple'ın bu yükselişinin bir sonu olacak mı.

:: Adele'in kırdığı rekor hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Samsung Galaxy S2, 20 Milyon Sattı

2011'in Nisan ayında piyasaya sunulan Samsung Galaxy S2, geçen seneki MWC 2011'de tanıtılmıştı. Yaklaşık 1 senelik sürede pek çok varyasyonu çıkan Samsung Galaxy S2, büyük satış başarısına ulaştı.

22 milyon satış yapan Galaxy S modelini, 20 milyonla takip eden Galaxy S2, Samsung'un yüzünü güldürmeyi başardı. Galaxy S ve S2 modelleri ile ortalama 42 milyon satış yapan Samsung,  sessiz girdiği MWC 2012'ye büyük moralle girecek.

Galaxy S2, S2 Plus adı ile yenilenmiş olarak karşımıza çıkabilir. Samsung bu hamle ile, Galaxy S2 satışlarını daha da arttırabilir. Kısacası Samsung, Galaxy S ailesinin isminden sonuna kadar yararlanmayı hedefliyor.

:: Samsung'un satış rakamları, size göre ne kadar büyük bir başarı?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Editörün Yorumu :
Galaxy S3 ve Galaxy S2 Plus modelleri piyasaya çıktıktan sonra daha da ucuzlaması beklenen S2'nin, yaza kadar toplam satışı 30 milyona çıkarabileceğini düşünüyorum.

Smaç Yarışmasının Jürisi Twitter

NBA'in izlemesi en keyifli anları olan smaç yarışması (Sprite Slam Dunk Contest) bu haftasonu gerçekleştirilecek. Cumartesiyi pazara bağlayacak olan gece saat 3 civarında başlayacak olan 4 yarışmadan sonuncusu olan Sprite Slam Dunk Contest, bu yıl geçtiğimiz yıllara göre bir hayli farklı olacak. Çünkü bu seneki kazananı internet kullanıcıları seçecek.

NBA tarihinde ilk defa smaç yarışmasının kazananları Twitter, SMS ve web sitesi üzerindeki oylama aracılığıyla halk tarafından seçilebilecek. NBA ayrıca sosyal bir uygulama olan Shaker'la da anlaşarak izleyicilerin kendi arasında iletişim kurmasını ve özel içerikleri izlemesine imkan sunacak.

  

Paul George, Jeremy Evans, Chase Budinger ve Derrick Williams'ın katılacağı smaç yarışmasına Twitter'dan oy vermek için #SpriteSlam hashtag'i ve destekledikleri oyuncunun adı ile tweet atmak yeterli olacak. Bu arada Paul George da şimdiden Twitter üzerinden hayranlarından smaç fikirleri toplamaya başladı.

En popüler spor olaylarından birisi olan All-Star haftasonunun sosyal medya ile böyle içiçe girmesinin izlenme sayılarına doğrudan bir katkı yapıp yapmayacağı şimdilik bilinmiyor olsa da bu haftasonu Twitter'da yeni bir rekor kırılma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

:: Kazananı Twitter'dan belirlemek sizce doğru mu?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Avealılara Son Moda İndirimler

Türkiye’nin en çok konuşturan mobil iletişim operatörü Avea, müşterilerine ayrıcalıklı teklifler sunmak üzere geliştirdiği iş ortaklıklarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’nin önde gelen zincir mağazalarından Marks & Spencer ile gerçekleştirilen iş ortaklığı ile Avealılar, Marks & Spencer mağazalarından anında indirim kazanıyor.

16 Şubat-11 Mart 2012 tarihleri arasında Marks & Spencer mağazalarından alışveriş yapan Avea müşterileri, 200TL ve üzeri alışverişlerinde yüzde 20 indirim kazanacak.

İndirim fırsatından faydalanmak isteyen Avealılar; M&S yazarak, 5060’a SMS göndererek kampanyaya dahil olabiliyor.

Kampanya hakkında daha fazla bilgiye www.avea.com.tr/avantajavea ve http://www.marksandspencer.com.tr/ adreslerinden ulaşmak mümkün.

Bilgi İçin: avea.com.tr
twitter.com/avea
facebook.com/avea

SDN - ShiftDelete.Net
Yazan: Murat Sağlam

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

8 Mart 2012 Perşembe

İndir! GeForce 295.73 WHQL Sürücü Çıktı

Nvidia, GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200, 300, 400 ve 500 serisi grafik kartlarını destekleyen WHQL sertifikalı yeni sürücüsünü duyurdu. GeForce 295.73 kodlu yeni sürücünün içerisine yeni fizik ve HD ses yazılımı eklenmiş. PhysX 9.12.0209 ve HD Audio 1.3.12.0 güncellemelerinin de pakete dahil olduğu sürücü, Skyrim başta olmak üzere ciddi performans kazanımları ile geliyor.

Nvidia'nın eski sürücüsü GeForce 285.62 WHQL ile yeni sürücüsü 295.73 WHQL'in Skyrim'daki performans karşılaştırması ise bir hayli ilginç. Nvidia performansı ciddi anlamda arttırıyor. 

Yeni 295.73 WHQL sürücü ile beraber SLI optimizasyonu da arttırılıyor. Mass Effect 3'de 2 kat performans artışı getiren yeni sürücü, SLI profilleri başta olmak üzere 50 farklı yenilik getiriyor. 

Çeşitli 3D profillerinin de eklendiği yeni sürücüde, Modern Warfare 3, Diablo III ve Skyrim için Ambient Occlusion gibi grafiği geliştirici destekler ekleniyor.

Yeni sürücüdeki kalite arttırıcı efektlerin başarısı apaçık ortada

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Windows 8'li HP'ler Bu Sene Gelebilir

Son dönemde teknolojisi dünyasını oldukça meşgul eden Windows 8'in son kullanıcı sürümüyle ne zaman ortaya çıkacağına dair önemli bir haber ortaya çıktı. PC sektörünün öncü isimlerinden HP'nin Windows 8'li bilgisayar hazırlıklarına başladığı ve bu sene içerisinde piyasaya çıkması beklendiği söyleniyor.


HP Başkanı ve CEO'su Meg Whitman

HP'nin Başkanı ve CEO'su olan Meg Whitman, Windows 8 x86 tabanlı bilgisayarların bu yılın sonunda tatil sezonunda piyasada olabileceğini belirtti. Amerika'da tatil sezonu bildiğiniz gibi Aralık ayının ikinci haftasından sonra gerçekleşiyor. Yani 2012'nin son günlerinde Windows 8'li ilk bilgisayarlar piyasada olabilir.

Microsoft, Windows 8 için tam bir tarih vermese de 2013 yılı içerisinde kullanıcılara sunulması bekleniyordu. Belki de gelişmeler olumlu olursa bu senenin sonunda görmeye başlayabiliriz.

:: HP sizce Windows 8'li bilgisayarlarla yeniden iyi satış rakamlarına ulaşacak mı?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

Turkcell 2011'i Değerlendirdi

2011 yılında da büyümesini sürdüren Turkcell Grup, düzenlediği bir basın toplantısı ile 2011 yılına ve 2011 yılının 4. çeyreğine dair rakamları basınla paylaştı. Geride bıraktığımız sene içerisinde gelirlerinin bir önceki yıla göre %4 oranında artarak 9.37 milyar TL'ye yükseldiği açıklandı.

2011 yılında 1.1 milyon net abone alımı kaydeden Turkcell, abone sayısını da böylelikle 34.5 milyona yükseltmiş oldu. Faturalı abone sayısı, %16 yükselerek 12 milyona ulaştı. Abone başı aylık ortalama kullanım da geçtiğimiz yıl %20 artarak 214 dakikaya çıktı. Abone başı aylık ortalama gelir ise 19.8 TL olarak tespit edildi.

  

2011'in yükselen değerlerinden birisi de beklendiği gibi mobil internet oldu. 2009 yılından bu yana 13 katına çıkan mobil internet trafiği sayesinde Turkcell'in mobil itnernet gelirleri de %177'lik büyük bir artış gösterdi. Megabyte başına düşen fiyatlar ise 2 yıl içerisinde %81 düşerek abone başı mobil internet kullanımı %560 oranında artışa sahne oldu.

Turkcell'in gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan ve Türkiye'yi saniyede 1000 Mb hızlı fiber internet ile tanıştıran Turkcell Superonline, geride bıraktığımız yılı %37 büyüme ile tamamladı. Fiber internet abone sayısı 260 bini geçerken erişilen hane sayısı da 1 milyon gibi önemli bir sayıyı geride bırakmayı başardı.

Turkcell'in 2012 yılına dair öngörülerine de yer verilen toplantıda Turkcell'in 2012 yılında teknoloji ve altyapı yatırımını yaklaşık 1.7 milyar TL'ye çıkarmayı planladığı açıklandı. Ayrıca Turkcell'in 2012 yılında da geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2000 kişilik ek istihdam sağlamayı planladığı açıklandı.

:: Turkcell'in 2011 değerlendirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

Avea'dan Bir İlk Daha: BB Curve 9380

Dünya trendlerini tüketiciye en cazip kampanyalar ile ulaştıran Avea’nın, yeni tam dokunmatik BlackBerry® Curve™ 9380 akıllı telefon kampanyası 22 Şubat 2012 itibariyle başladı.

Yeni BlackBerry Curve 9380; ayda 55 TL’ye, 24 ay sınırsız BlackBerry Internet Servisi ve 4 GB İnternet paketi ile Avea İletişim Merkezleri ve Satış Noktaları’nda mevcut ve yeni Avea abonelerini bekliyor.

BlackBerry Curve akıllı telefon serisinde BlackBerry Curve 9380, dokunmatik ekrana sahip ilk telefon olarak öne çıkıyor.

BlackBerry Curve ailesi, akıllı telefonları ile kullanıcılarına sağladığı güçlü sosyal deneyim, kullanım kolaylığı ve ufak boyut gibi özelliklerinin yanısıra yeni akıllı telefonu BlackBerry Curve 9380 ile aynı zamanda daha geniş ve tam dokunmatik ekran deneyimi yaşatıyor.

3.2 inç boyutunda hassas, parlak ve yüksek çözünürlüklü ekranı olan BlackBerry Curve 9380, entegre bir mobil sosyal deneyim sunmak amacıyla kullanıcılarıyla BBM™ (BlackBerry® Messenger), Facebook®, Twitter™ gibi sosyal ağ uygulamaları önyüklü olarak buluşuyor.

Yeni akıllı telefonun flaş ve video kayıt özelliğine sahip 5MP kamerası ise kullanıcıların en sevdikleri anları yakalayıp aileleri ve arkadaşları ile anında paylaşabilmelerine olanak sağlıyor.

Tüketici odaklı yaklaşımı doğrultusunda en iyi cihazları, en etkili kampanyalar ile birleştiren Avea’nın, 2012 yılına yine dikkat çekici bir kampanya ile girdiğinin altını çizen Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz;

“BlackBerry Curve 9380’i etkili bir kampanya ile kullanıcılarımıza sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu kampanya özellikle 24 ay sınırsız BlackBerry Internet Servisi ve 4 GB İnternet paketiyle, her zaman her yerde online olmak isteyen Avealıların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” dedi.

BlackBerry Curve 9380 akıllı telefon hakkında daha fazla bilgi için:

http://www.avea.com.tr/tr/sta/cihazlar/blackberry-curve.shtml?pagemenu=blackberry.bbcurve9380

:: BlackBerry Curve 9380 almayı düşünüyor musunuz? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

Bilgi için: avea.com.tr
facebook.com/avea
twitter.com/avea

SDN - ShiftDelete.Net
Yazan: Murat Sağlam

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Samsung Galaxy S3 Ne Zaman Çıkacak?

Samsung'un akıllı telefon ailesinin en önemli modellerinden olan Galaxy S serisi, tıpkı iPhone gibi her sene yeni bir model ile çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce Galaxy S ve Galaxy S2 ile hatrı sayılır bir başarı yakalayan Samsung, resmi olarak Galaxy S3'ü açıklamasa da geliştirdiği biliniyor. 

Güney Afrika kaynaklı bir operatörün yaptığı açıklama göre Galaxy S3'ün çıkış tarihi belli oldu gibi. Operatör, Samsung'un Galaxy S3 modelinin bu sene Temmuz ayında stoklara geleceğini belirtti. Daha önceden dolaşan üçüncü çeyrekte çıkacağı iddialarını da doğrular nitelikte bir haber.

Galaxy S3 henüz resmi olarak duyurulmadı, Mobile World Congress'de de duyurulması pek belenmiyor. Telefonun hangi özelliklere sahip olacağını merak ediyorsanız daha önceden yaptığımız habere göz atabilirsiniz.

:: Sizce Galaxy S3 bu sene çıkar mı?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

Kodlama Yapmadan Flash & İOS Oyun Yapımı

Kodlama yapmadan İOS ve Flash ortamlarına uygun olarak oyun tasarlamak isteyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ettiğim bir web sitesi olan Stencyl  üzerinde bulunan yazılımı indirip çeşitli uygulamaları kodlama olmadan başlangıç seviyesinde yapabilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var eğer bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsanız mutlaka programlama dillerini öğrenmenizde fayda var. Bunun için ise sizlere yine ücretsiz bir kaynak göstermek gerekirse çizgi-tagem sitesinde İOS programlama hakkında çok ayrıntılı bir görsel kaynak bulabilirsiniz.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4155

Yazar tutiyama . Şub 20 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

7 Mart 2012 Çarşamba

2012 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası Sonuçlandı

Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Başkanlığı tarafından yapılan 2012 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası Sonuçlandı. Sonuçlara göre:

Anadil Yarışında:
0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Şuhut – Halk Eğitim Merkez’inden İlyas Pamukçu dakikada 106 sözcük;
13 – 16 yaş Öğrenciler Kategorisinde Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Kardelen Çağlar dakikada 97 sözcük;
17 – 20 yaş Gençler Kategorisinde Şampiyon Kursları’ndan Oğuzhan Akpınar dakikada 108 sözcük;
21 – 99 yaş Deneyimliler Kategorisinde Şampiyon Kursları’ndan Hakan Kurt dakikada 147 sözcük;
Hatasız süratle yazarak kategorilerinin Türkiye Şampiyonu olmuşlardır.
Ayrıca Çok Dilli Yarışlarda:
0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Şuhut – Fatih İlköğretim Okulun’dan Zehra Taşkale 15 dili ortalama 58 sözcük;
13 – 16 yaş Öğrenciler Kategorisinde Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Kardelen Çağlar 16 dili ortalama 50
sözcük;
17 – 20 yaş Gençler Kategorisinde Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Zorbey Çiçek 16 dili ortalama 60 sözcük;
21 – 99 yaş Deneyimliler Kategorisinde Şampiyon Kursları’ndan Recep Ertaş 16 dili ortalama 89 sözcük, Hatasız
süratle yazarak kategorilerinin Türkiye Şampiyonu olmuşlardır.
Bilgi İçin: (http://www.interstenoturk.org/2012turkiye/yaris-sonuclari.asp)

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4123

Yazar tutiyama . Şub 17 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

3 Boyutlu Yazıcı

3D Systems tarafından 2012 yılı ilk yarısında 1299$ fiyatıyla piyasaya çıkacağı duyurulan “Cube 3D” isimli yeni 3 boyutlu obje yazıcısı (3D printer) küçük boyutları ve 5Kg ağırlığı ile odanıza kolayca sığıyor. On ayrı renkte olabilen dayanıklı ABS plastik şerit malzemeyi cihazın haznesine yerleştiriyor ve seçtiğiniz kalıp için baskı komutu veriyorsunuz. Plastik şerit 3 boyutlu modelinizin katmanlar halinde oluşturulmasında kullanılıyor. Modelinizi parçalar halinde üretip monte ederek daha karmaşık ve büyük yapılara ulaşmak mümkün. Yazıcı ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4166

Yazar tutiyama . Şub 20 2012. Kategori Bilgisayar. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Fen Lisesi ve Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik  esaslarına göre, 10 Mart 2012 Cumartesi günü, saat 10.00’da 81 il merkezinde sınav yapılacaktır. Merkezî sistem sınavı Almanca, Beden Eğitimi, BiliGim Teknolojileri, Biyoloji, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,  Felsefe, Fizik, Fransızca, İ.H.L. Meslek Dersleri, İngilizce, Kimya/Kimya Teknolojisi, Matematik, Müzik, Psikoloji,  Rehber Öğretmen, Görsel Sanatlar/Resim, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri alanlarında yapılacaktır. Adaylar kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava gireceklerdir. Sınavı kazanan adaylardan, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi,  Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim öğretmenliklerine  atanmak isteyenler, seçme sınavından  sonra uygulama/beceri/yorumlama yeteneği ile tutum ve davranışları bakımından valiliklerce oluşturulacak komisyonca uygulama sınavına alınacaktır. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve  Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı’na ait baGvuru iGlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Gnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce atama işlemleri ise valiliklerce gerçekleştirilecektir.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki

Anadolu Liseleri Öğretmenleri  Seçme Sınavı’na baGvuracak adaylarda;  aylıksız izinler hariç

olmak üzere  10 Mart 2012 tarihine göre  (3) yıl  hizmeti olmak koGulu yanında; ilgili

Yönetmelik’in 8’inci maddesinde belirtilen;

a. Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine iliGkin kararlarına

göre alanı atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun olmak.

b. Alanında en az 3 yıl öğretmenlik yapmıG olmak Gartıyla baGvuru tarihi itibarıyla Bakanlık

kadrolarında öğretmen olarak ya da diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor olmak.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4089

Yazar tutiyama . Şub 14 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Apple Eğitim Dokümanları

Apple firması tarafından desteklenen projelerden biri olan üniversitelerin halka açtığı eğitim dokümanlarına ulaşmak için burayı tıklayınız. Bu dokümanlarda çeşitli üniversitelere ait birçok sesli dokümana ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca Apple’ın çeşitli eğitim yazılımlarına da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu uygulama yazılımlarından bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4145

Yazar tutiyama . Şub 17 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

ABD’de El Yazısı mı, Klavye mi Tartışması

Okullarda el yazısı öğretmeye son veren ABD eyaletleri arasına son olarak Indiana da katıldı. Bunun yerine öğrencilerin klavye ile yazma yeteneklerini geliştirmelerine ağırlık verilecek. Yetkililer, internetle iletişim çağında gençleri bu şekilde modern dünyaya daha iyi hazırlayacaklarını söylüyorlar. Ancak ABD okullarındaki bu eğilimi eleştirenler de çok. Bu çevreler, harfleri itinayla birleştirerek yazmayı öğrenmenin yüzyıllara dayanan bir gelenek olduğunu ve el yazısının sadece güzelliği için değil, hayatta lazım geldiği için de öğrenilmesi gerektiğini savunuyorlar.

artıegitim

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4138

Yazar tutiyama . Şub 17 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Özel Eğitim İçin SensoryPod Kabini

SensoryPod özel öğrenme ihtiyaçları olan öğrenciler veya yetişkinler için tasarlanmış ve üstün teknoloji ile donatılmış bir kabindir. Özel ihtiyaçları, öğrenme güçlüğü ve mental sağlık sorunları olan öğrenciler için birebir görüşmeler yapmak çocukları farklı bir ortama girmelerini sağlayarak onların rahatlamalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir ürün. Ayrıca sadece öğrenciler için olmaması nedeniyle sadece okullara değil  bakım evleri ve genel toplum hizmetleri yapılan yerlere de yerleştirilebilirler.

SensoryPod’u  çalışma alanlarında da etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Warwick Business School tarafından yapılan bir araştırma mutsuz işçilerin% 10 daha az üretken iken mutlu işçilerin% 12 daha verimli olduğunu göstermiştir. Bu araştırma sonuçlarına göre iş yerlerinde de bazı ülkelerde kullanılmaya başlanmıştır.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4130

Yazar tutiyama . Şub 17 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

6 Mart 2012 Salı

Kişisel Gelişimin Yeni Adresi “Açık Sınıf” Olacak

Açık Sınıf; mesleki gelişimden hobilere, sosyal yaşamdan sanata kadar uzanan geniş bir yelpazede bildiklerini anlatmak isteyenlerle öğrenmek isteyenleri bir araya getiren bir platform.

Okalip Toplantı Hizmetleri A.Ş.’nin hayata geçirdiği Açık Sınıf, kişisel gelişim dünyasında çığır açmaya hazırlanıyor. Hem sosyal hayata hem de iş dünyasına yönelik etkinliklerle konusunda uzman konuşmacılara eğitim vermesini amaçlıyor.

Açık Sınıf projesi kapsamında aralarında Yaşamdan Dakikalar, Hayat Deyince gibi programlardan tanıdığımız Türkiye’nin tek oyuncak müzesinin kurucusu Sunay Akın ve CNN International, NTV, ATV, Sky Türk, TV 8, TRT2’de sayısız haber programına imza atan Dr. Sedef Kabaş’ın aralarında bulunduğu 50 konuşmacı yer alıyor.

Katılımın herkese açık olduğu Açık Sınıf, 200 farklı etkinlikle her kesimden katılımcıya hitap etmeyi amaçlıyor. Açık Sınıf eğitimlerinde katılımcıların ihtiyaçlarına yönelik bir program oluşturulması hedef olarak benimseniyor.

Açık Sınıf’a üye olmak ücretsizdir. Ayrıca üyeler 16 Şubat’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan İnsan Kaynakları Zirvesi’ndeki Açık Sınıf etkinliklerine ücretsiz olarak katılabilecekler.

16 Şubat’ta İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında aşağıdaki etkinlikler üyeler tarafından ücretsiz olarak izlenebilmektedir:

-Sedef Kabaş: Sunum Dünyasında Yeni Trendler

-Ozan Kuşçu: İş Yaşamında Aikido

-Bora Özkent: Çalışan Deneyimi Yönetimi

-Elif Duru Gönen: Kuşaklarda Değişim = Liderlikte Dönüşüm

-Sunay Akın: Düşünce Kapılarını Aralamak

Açık Sınıf ile ilgili detaylı bilgi almak ve eğitim tarihlerini öğrenmek için http://www.aciksinif.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son etkinliklerden haberdar olmak için Açık Sınıf’ın Facebook hesabı www.facebook.com/aciksinif ve Twitter hesabı www.twitter.com/aciksinifcom adreslerini takip edebilirsiniz.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=3290

Yazar tutiyama . Şub 15 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı BETT SHOW

BETT Show, eğitim teknolojisi alanında dünyanın önde gelen etkinliklerinden biridir. İngiltere’nin efsanevi konferans salonu Olympia, Dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı, Bett Show’a ev sahipliği yapıyor. Eğitim yöneticileri, teknoloji şirketi girişimcileri, dünya devlerinin CEO’ları her yıl bu fuarda buluşuyor. Birçok uygulayıcının, öğrenme konusundaki bilgilerini teknoloji aracılığıyla artırmalarına imkan sağlamıştır. Bir başka deyişle; BETT Show, innovasyon (yenilikçilik) ve ilham almak için bir buluşma noktasıdır.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4151

Yazar tutiyama . Şub 20 2012. Kategori Eğitim Teknolojisi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

Sosyal Medya Kültürel Erozyona Karşı!

Facebook, YouTube, iPhone uygulamaları ya da SMS’ler bir dilin yeryüzünden kaybolmasını engelleme girişimlerini destekleyebilir mi? Uzmanlara göre bu sorunun yanıtı ‘Evet’.

Bilindiği gibi, şu an yeryüzünde konuşulmakta olan dillerin yarısının önümüzdeki yüzyılda ortadan kalkmış olacağı öngörülüyor. Bu nedenle, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan ve anadilleri tehlike altında olan halklar, teknolojinin hayatımıza getirdiklerinden yararlanarak çeşitli önlemlere başvuruyorlar. Bu önlemler arasında Facebook, YouTube gibi mecralar üzerinden dilin kullanımını canlı tutma ve daha geniş bir kitleye yaymanın yanı sıra,  ’o dile ait kelimeleri, dili iyi konuşanların ses kayıtlarını, kültürel mirasın bir diğer önemli parçası olan çeşitli eşyaların fotoğraflarını içeren sözlükler’, ‘kelimelerin nasıl telâffuz edileceğini öğreten iPhone uygulaması’, ‘Microsoft yazılımlarının ilgili toplumun diline çevrilerek, sonraki kuşaklara kendi dillerinde bilgisayar kullanabilme olanağı sağlanması’ da bulunmakta.

Dilbilimciler, küreselleşen dünyanın beraberinde getirdiği çeşitli dezavantajlara karşın, gelişen teknoloji ile kol kola ilerleyen bu tür sosyal platformların sorunla mücadelede kayda değer bir destek görevi gördüğünü belirtiyorlar. Söz konusu toplulukların bir yandan kendi dillerini ve kültürlerini koruyup, bir yandan da uluslar arası yaygınlığa sahip dilleri öğrenerek dünyadaki gelişime ayak uydurabileceklerini de sözlerine ekliyorlar.

>>Siz de konunun uzmanları ile aynı görüşte misiniz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

iPad için Microsoft Office Geliyor!

Eğer dedikodular inanılmak içinse, Microsoft, iPad için bir Office sürümünü yayınlamanın eşiğinde.

Birkaç yıl önce Office’in iOS sürümü düşünülemezken, şimdi düşünülmesinin sebebi Microsoft’un Google’ın Google Dökümanlar adlı ücretsiz, bulut ofis yazılımlarına karşı savaşı olabilir.

The Daily’nin salı günü yayınladığı bir habere göre, Microsoft’un iPad için Office’i gelecek haftalarda yayınlaması bekleniyor. Office uygulamasının ana sayfası olduğu sanılan resimden yola çıkarak hazırlanan raporda, Microsoft’un yakında uygulamayı App Store’a eklemesi için Apple’a göndermesinin beklendiği yazılıyor. Android için Office ise gündemde değil.

iPad için Office’e sahip olmak ile, iPad kullanıcılarının Microsoft’tan uzaklaşmasının da önüne geçilebileceği düşünülüyor. Şu an ise kullanıcılar, Office dokümanlarını görüntülemek için çeşitli uygulamalar kullanmak zorunda. Microsoft Office’in düşmanı Google Docs da bunlara dahil!

Peki kullanıcılar bedava olan varken neden daha fonksiyonel olana para vermeli? Microsoft, aşağıda yazdığımız sebeplerin makul olabileceğini düşünüyor.

İlk olarak, Office’in iPad versiyonunun Microsoft’un Windows 8'de kullandığı Metro arayüzü kullanacağı düşünülüyor. Genel olarak geçen sene yayınlanan iPad için OneNote uygulamasının arayüzüne benzeyeceğini de söyleyebiliriz. Tabii makyajdan geçeceği kesin.

Kullanıcılar, dokümanlarını yerel ortamda ,ve Office 365 ile geleceği düşünülerek sanal ortamda, düzenleme şansını bulacaklar. Office 365'in Google Docs ile birebir yarışmak üzere hazırlanacağı düşünülüyor.

iPad için bir Office sürümü yayınlamak, Microsoft’un iOS alanında elde edebileceği en iyi şans da olabilir. Bir buçuk yıl öncesinde, Microsoft, iOS cihazları için uygulama üstü uygulama yayınladı. Bu da Apple’ın mobil alanda inkâr edilemeyecek kadar başarılı olduğunun Microsoft tarafından da kabul edildiği anlamına geliyor…

iPad için Office birkaç hafta içinde, bilgisayarlar için Office 15, yılın ilerleyen aylarında geleceği, ARM cihazlar için Windows’un da Office fonksiyonalitesini yakın zamanda elde edeceği düşünülüyor.

>>Sizce Microsoft, iPad için Office paketi ile Google Docs’ı alt edebilecek mi?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Akıllı Trafik Lambaları Hayatı Kolaylaştıracak

Otomobil ile işe gidip gelenlerin ve sık sık seyahat etmek zorunda olanların neredeyse hepsi, kendileri kırmızı ışıkta beklerken boş olan yola yeşil yanmasına tahammül edemezler.

Sabahın erken saatlerinden veya gecenin geç saatlerinde size yanan bir kırmızı ışık ve bomboş olan diğer yola yanan yeşil ışık! Bu manzarayla herkes mutlaka karşılaşmıştır. Acil işi olanların ve boşa vakit kaybetmek istemeyenlerin psikolojileri üzerinde pek de olumlu bir etki bırakmayan bu durum akıllı trafik lambaları ile tarihe karışacak.

Teksas Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü profesörlerinden Peter Stone, geliştirdiği sistemle trafikte zaman kaybını en aza indirmeyi planlıyor. Sisteme göre herhangi bir trafik lambasına yaklaştığınızda aracınız o lambayla bağlantıya geçecek ve yolun durumuna göre ışığı yeşile veya kırmızıya çevirecek. Günümüzdeki araç sayısı göz önüne alındığında sistemin uygulanması bir hayli zor gözükse de, iyi organize edilmiş bir planlamayla trafikte çekilen çileler son bulabilir.

>>Sistemin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Türk Mühendisine Avrupa’dan 100 Bin Euro

Televizyonda izlediği bir cinayet olayında polislerin şüpheli şahısın hangi yönde kaçtığını Mobese kayıtlarını tek tek izleyerek bulmaya çalışması üzerine harekete geçen İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Arıcı, Mobese türü güvenlik kameralarında anormal durumları tespit edebilen bir yazılım projesi geliştirecek.

Arıcı’nın ”Real-Time Video Analytics Engine Optimized for GPUs” adlı projesine başarılı araştırmacıları Avrupa’ya çekmek amacıyla Avrupa Birliği 7. Çerceve Programı kapsamında 100 Bin Euro tutarında Marie Curie Kariyer Destekleme Ödülü verildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik ve ElektronikBaşarılı araştırmacıları Avrupa’ya çekmek amacıyla Avrupa Birliği 7. Çerceve Programı kapsamında verilen Marie Curie Kariyer Destekleme Ödülü’ne layık görülen “Real-Time Video Analytics Engine Optimized for GPUs” adlı Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Tarık Arıcı, Mobese türü güvenlik kameralarının gerçek zamanlı uyarı yapmasını sağlayacak bir yazılım projesiyle Avrupa Birliği’nden 100 bin Euro’luk destek aldı.

Başarılı araştırmacıları Avrupa’ya çekmek amacıyla Avrupa Birliği 7. Çerceve Programı kapsamında verilen Marie Curie Kariyer Destekleme Ödülü’ne layık görülen “Real-Time Video Analytics Engine Optimized for GPUs” adlı proje 4 yıl içinde hayata geçirilecek.

Projenin fikrinin televizyonda izlediği bir cinayet olayında polislerin şüpheli şahısın hangi yönde kaçtığını Mobese kayıtlarını izleyerek tespit etmeye çalışmaları üzerine oluştuğunu anlatan Arıcı, “O haberi izlerken bu görüntülerin gerçek zamanlı analiz edilebileceğini, edilmesi gerektiğini düşündüm. Proje güvenlik kameralarının normalin dışında bir olay olduğunda yetkililerin otomatik olarak uyarılmasını sağlayan bir yazılım programından oluşuyor.  Buna video anomaly detection deniyor ve aktif bir araştırma alanı. Bu alanda gerek algoritma dizaynı gerekse bunların paralel olarak uygulanması konularında araştırma yapacağım” dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne katılmadan önce Silikon Vadisi’nde NVIDIA adlı grafik işlemcisi yapan bir şirkette 3 yıl çalıştığını anlatan Arıcı, “NVIDIA’da edindiğim tecrübelerden de faydalanarak bu algoritmaları gerçek zamanlı olacak sekilde dizayn edeceğiz. Mevcut güvenlik kameraları sistemi olay olduktan sonra suçluları bulmak için kullanılıyor yani kayıt yapıyor. Halbuki bizim sistemimizde olağandışı durumlarda sistem anında uyaracak. Örneğin bir havalimanında unutulan bir çanta anında kamera tarafından tespit edilecek ve uyarı yapılacak. Algoritmanın amacı anormal olanı bulmak” diye konuştu.

>> Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

5 Mart 2012 Pazartesi

Epson Tasarımlarına Altı Ödül Birden

10 Şubat tarihinde, Münih’te gerçekleşen iF Ürün Tasarımı Ödülleri’nde Epson, ofis projektörleri, etiket, makbuz, uçak biniş kartı, perakende ve fotoğraf yazıcıları dallarında tam 6 ödülün sahibi oldu.

1953 yılında kurulan ve her yıl düzenlenen iF Ürün Tasarım Ödülleri, kendi alanında en modern tasarıma ve en son teknolojiye sahip ürünlere veriliyor. Yenilikçi ürün tasarımı alanının en önemli ödüllerinden biri olan iF’in değerlendirme kriterleri, tasarım kalitesi, işçilik, malzeme seçimi, yenilik derecesi, çevre dostu olması, fonksiyonellik, ergonomi, güvenlik, marka değeri ve evrensellikten oluşuyor. Epson Türkiye Genel Müdürü Sevil Kanat, Epson ürünlerinin aldığı bu ödüllerle ilgili olarak şunları söyledi; “Epson olarak tüm ürünlerimizde kullanım kolaylığına, ergonomiye ve tasarıma her zaman önem veriyoruz. Bu yıl da, 6 iF ödülü almış olmamız, verdiğimiz emeklerin karşılığını bulduğunu gösteriyor ve bizleri çok gururlandırıyor.”

Kompakt tasarımı ile ev tipi etiket yazıcısı; LW-300 / 400

Kompakt ve kullanımı kolay tasarımı ile Ev tipi etiket yazıcılarında, kompakt gövde üzerine QWERT klavyeyi sığdırmak için klavyenin boyutu ve aralıklarına özellikle dikkat edilmiş.

SX Serisi yüzde 39 daha az yer kaplıyor 

Çok fonksiyonlu mürekkep püskürtmeli yazıcılar, temel fonksiyonlarını korurken önceki Epson yazıcılarından yüzde 39 daha kompakt bir boyuta sahip. Sade ve düz formu, herhangi bir alana uyum sağlarken, parlak ve dokulu yüzeyi zarif bir görünüm sağlıyor.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

The Witcher 2 Ne Kadar Sattı?

CD Project, 2011'n ortasına doğru çıkarılan The Witcher 2'nin genel performansıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

The Witcher 2 hem grafikleri hem de Xbox 360'a gelen ertelemeleriyle 2011 yılında adından en çok bahsettiren oyunların başında geliyordu. Özellikle oyunun bu kadar çok gündemde kalmasının ardından, satış rakamlarının hangi düzeyde olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İşte CD Projekt, dün akşam sizin bu merakınızı giderecek bir açıklama yaptı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, oyunun çıkarıldığı Mayıs ayından 2011'in sonuna kadar olan süreçte toplam 1.110.055 adet kopyasının satıldığını duyurdu. Ayrıca oyunun 270.000 adet de dijital ortamda satışı gerçekleşti.

2012 verilerine tam değinmeyen şirketin, toplam olarak verdiği rakam ise 1.5 milyon adet civarında oldu. Bildiğiniz gibi yapım henüz Xbox 360 konsoluna çıkalı çok zaman olmadı. Yani halen bu rakamların hatırı sayılır bir şekilde artması mümkün.

Bununla birlikte serinin 2007 yılında çıkarılan ilk oyunu da 2011 yılında 400.000 adet daha satmayı başardı. Bunun anlamı The Witcher 2'nin satış rakamlarının önümüzdeki dönemlerde 2 milyon barajını geçmesi hiç de sürpriz olmayacaktır.

>> The Witcher 2'yi oynadınız mı?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Hiç Katlanabilen Otomobil Görmüş müydünüz?

Hiriko adlı bu araç trafikte görüp görebileceğiniz en ufak araçlardan biri; hatta belki de en ufağı!

Park yeri sorununu trafik sözlüğünden silecek olan bu araç, katlanabilen şasisi mekanizmasına sahip. Bu sayede tek aracın park edebildiği yere tam 3 tane Hiriko sığabiliyor.

Aracın bir diğer kullanışlı özelliği ise “robot tekerlekler” denilen ve aracın kendi etrafında dönmesini sağlayan özel yönlendirme sistemi. İki kişilik olarak tasarlanan araç, 120 kilometre menzil sunan bir elektrik motoruna sahip. Hem çevreci, hem ufak, hem de park yeri sorunu yaşatmıyor; bir şehir içi otomobilinden daha ne istenir ki? 2013 yılında yollara çıkması beklenen aracın fiyatı 17,430 dolar olarak belirlenmiş.

>>Aracı nasıl buldunuz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Makro Çekim Meraklılarına

Pek çok elektronik cihazın yapabildiğini tek bir üründe birleştiren akıllı telefonlar sayesinde yanınızda artık ne kamera ne de oyun konsolu taşımaya gerek duyuyorsunuz.

Özellikle kamera alanında her geçen gün bir yenilikle karşı karşıya kalıyoruz. Bunlardan birisi de ‘iPhone 4 4S Macro Lens 8x Magnification’. 8x zum özelliğine sahip olan bu lens yakın çekim yapmayı seven iPhone sahipleri için kesinlikle sahip olunması gerekenler listesinde.

Darbelere karşı dayanıklı kasaya sahip olan lens, iPhone’un kasasına yapışarak kullanılıyor. Telaşlanmayın, iddialara göre lensin yapışkanı telefonun kasasında herhangi bir leke bırakmıyor. 69 dolarlık fiyat etiketine sahip olan makro lense göz atmak ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

>>Telefonunuz için herhangi bir kamera ekipmanı kullanıyor musunuz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

interaktif eğitici oyun Molarite

Digiturk eDergi İçin iPad Uygulaması Yayınlandı!

Dijital yayıncılığın tüm avantajları kullanılarak hazırlanan eDergi her ay, farklı tasarımı ve interaktif içeriğiyle okuyucularına televizyon dünyasına dair farklı bir deneyim yaşatacak.

Digiturk, yeni uygulaması Digiturk eDergi ile dijital dünyadaki yerini aldı. Her ay, farklı tasarımı ve zengin içeriğiyle okurlarına seslenecek olan Digiturk eDergi Applestore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. 

Sevilen film, dizi ve programlara dair merak edilen tüm içeriklerin yer aldığı Digiturk eDergi’de, dijital yayıncılığın sunduğu tüm fırsatlardan yararlanılıyor. Akan yazılar, kayan galeriler, tam ekranda izlenebilen videolar, buton galeriler ve voice over sayfalarıyla zenginleştirilen Digiturk eDergi’de, kapak dahil tüm sayfalar çift yönlü okumaya uygun olarak dikey ve yatay tasarım alternatifleriyle hazırlanmış durumda.

Digiturk eDergi, ilk sayısının kapağında yayıncılık dünyasında örneğine çok sık rastlanmayan bir video uygulamasıyla okuyucularına “Merhaba” diyor.

İlk sayısı Şubat ayında hazırlanan Digiturk eDergi, Applestore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

>> Konu hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

LG’nin Sihirli Kumandası Görenleri Hayrete Düşürüyor

LG Electronics tarafından geliştirilen ve kısa bir süre önce kullanıcıların beğenisine sunulan TV kumandası uluslararası tasarım sertifikası almaya hak kazandı.

Bu yeni ve gelişmiş kumanda sayesinde Smart TV kullanıcı tecrübesini hem geliştirip hem de kolaylaştırılmış oluyor. Sertifika Münih – Almanya’daki uluslararası tasarım GmbH tarafından LG’ye verildi.  LG Electronics’in Almanya Başkanı Kiju Song bu ödülü şöyle değerlendirdi: “LG’nin Smart TV platformu hızla büyüyen sayıdaki içerik ve uygulamalara rağmen kolay ve kullanışlı olmayı sürdürüyor. Bunu büyük oranda sağlayan ise, kolay kullanımı ve rahatlığı ile uluslararası tasarım tarafından da ödüllendirilen yenilikçi kumandalarımızdır.”

Uluslararası tasarım sertifikası Sihirli Kumanda’ya üretimde kullanılan kaliteli malzeme, ergonomik tasarım ve kullanım kolaylığı gibi ürünün tüm kalitesi dikkate alınarak verildi. Nisan ayında 2012 versiyonu tanıtılacak olan yeni Sihirli Kumanda, Netcast 3.0 bazlı LG Smart TV hizmetleri ve LG’nin 2012 CINEMA 3D Smart TV serisine yüklenen özel Smart TV işletim sistemlerinde kullanılıyor.

Geçen yıl piyasaya sürülen hareket sensörlü Sihirli Kumanda, kalitesinin yanı sıra aynı zamanda ürün paket tasarımı ile de öne çıkıyordu. Bunun dışında ergonomik dış görünüşü, TV setiyle olan kusursuz entegrasyonu ve hızlı tepki süresi de çok beğenilmişti. Sihirli Kumanda ilk olarak geçen sene LG Smart Cinema 3D TV’ler ile birlikte pazara sunulmuştu.

Bu sertifikaya ek olarak usability.de internet sitesi Kasım 2011’de Almanya ve ABD’de iF Design tarafından düzenlenmiş kullanıcı testleri gerçekleştirdi. Yapılan testler LG’nin Smart TV platformunu ve Sihirli Kumanda’sını diğer rakip ürünlerle karşılaştırmıştı. Hem katılımcılar hem de uzmanlar LG Smart TV platformunu ve Sihirli Kumandası’nı kullanımı en kolay ürünler olarak seçmişti.

>> Ürün hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

4 Mart 2012 Pazar

iPad 3′ün Tasarımı Fotoğraflandı!

iPad 3’e dair Çin’den sızıntılar gelmeye devam ediyor. Tasarımı aynı kalacağı söylenen cihazın arka kapağını fotoğraflayan bir Çin sitesi, küçük bir tasarım değişikliğine işaret ediyor.

Apple’ın yeni iPad’i hakkında en çok konuşulan konuların başında Retina ekran ve 4 çekirdekli işlemci geliyordu. Ancak geçen süre içinde işlemcinin 2 çekirdekli olacağına dair iddialar daha güvenilir hale geldi. Daha önce bir fotoğrafta görünen “A5X” işlemci de buna örnek olarak gösterilebilir. Retina ekran ise bir site tarafından piksellerine kadar fotoğraflandı. 8MP kamera konusunda ise henüz net bilgiler bulunmuyor. Dolayısıyla Retina ekran ve A5X işlemciye kesin gözüyle bakabiliriz.

iPhone 5 Sonbaharda Gelecek

Fakat iPad 3 için tasarım konusu fazla gündeme gelmedi. Bunun sebebi tasarımın aynı kalacağına dair iddialardı. Ayrıca ortaya çıkan resimler de tasarımın aynı kaldığını doğrular nitelikteydi. Fakat Çinli bir site, iPad 3’e ait olduğu iddia edilen arka kapağı daha detaylı inceleme fırsatı bulmuş.

iPad 2’nin tasarımıyla iPad 3’ün tasarımını kıyaslayan site, arka bölümde küçük bir tasarım farklılığı ortaya koyuyor. Fotoğraflara bakıldığında iPad 3’ün kenarlarının biraz daha yuvarlak olduğu görülüyor. Ayrıca henüz üzerinde ekran bulunmamasına rağmen iPad 3, biraz daha kalın gibi. Daha önce de iPad 3’ün bir önceki jenerasyona göre 1mm civarında daha kalın olduğu iddia edilmişti. Bunun yanında iPad 3’te bulunan kamera bölümü de biraz daha farklı. Yuvanın daha geniş olması iPhone 4S’teki gibi farklı bir mercek yapısına işaret ediyor olabilir. Fakat kameranın yetenekleri hakkında bir şey söylemek imkansız.

Diğer resimler için sonraki sayfalara göz atabilirsiniz.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

Hitman’in Ardındaki İsim Gün Yüzüne Çıktı

IO Interactive, şimdilerde Hitman: Absolution’u geliştirirken, bir yandan da yapımın yeni tanıtım videolarını yayınlıyor. Bu defa gizemli bir isim Diana Burnwood karşımızda!

Oyun dünyasının  en önde gelen suikastçılarından Hitman’in yeni yapımı bu yıl içerisinde raflarda yer bulacak. Serinin gizemli ismi olan ve Hitman’e görevleri ileten Diana Burnwood’un odağında ilerleyecek olan senaryo gereği, yapımda bu isimle ilk defa yüzyüze geleceğiz. Yayınlanan yeni video, Diana Burnwood hakkındaki detayları gözler önüne seriyor.

Diana Burnwood Trailer’ı

Yeni oyun PC, PS3 ve X360 için geliştiriliyor. Piyasaya çıkış tarihi ise henüz resmi olarak açıklanmış değil.

>> Hitman: Absolution oyunu, sizce serinin en başarılısı olabilecek mi?

Scroll’un forum sayfasına üye olmak için buraya tıklayın.

Yazarın Twitter adresini takip etmek için tıklayın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

National Geographic'ten EA Sports'a Ziyaret

Mega Fabrikalar adlı belgesel ile dünyanın çeşitli yerlerindeki büyük fabrikaları inceleyen National Geographic, Electronic Arts'ın Kanada ofisini ziyaret ederek fotoğrafları yayımlamış.

FIFA serisinin de yaratıldığı ofisin görüntülerini gördüğünüzde muhtemelen "Ben de burada çalışmak istiyorum." diyeceksiniz. Çünkü gerçekten harika bir çalışma ortamına sahipler.

İşte Mega Fabrikaların konuğu olan Electronic Arts Kanada ofisinin görüntüleri.

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Pozlama Nedir? Etkileri ve Ateş Böcekleri

Fotoğrafçılıkla ve doğal olarak fotoğraf makineleri ile ilgileniyorsanız, pozlama değerlerinin ne anlama geldiğini de biliyorsunuzdur.

Bilmeyenler için hemen açıklayalım. Pozlama kabaca dijital fotoğraf makinesinin sensörüne, analog makinelerde ise filmin üzerine ışığın ne kadar süre boyunca düşeceğinin belirlenmesidir.

Eğer pozlamayı uzun süreli yaparsanız ışık dijital makinelerde sensöre, analog makinelerde ise filmin üzerine o kadar daha uzun süre düşecek ve bu da fotoğrafını çektiğiniz nesnenin açık renkli bölgelerinin daha fazla aydınlanması anlamına gelecektir.

Böyle bir durum oluştuğunda detay kaybı oluşacaktır. Tam tersi durumlarda ise bu kez koyu bölgeler daha da gölgelenecek ve az ışığın düşmesi sonucu detay kaybı bu kez koyu bölgelerde meydana gelecektir.

Doğru pozlama ile birlikte fotoğraflarınızda çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Tıpkı Tsuneaki Hiramatasu'nun ateş böcekleri ile ortaya çıkardığı çalışma gibi.

Pozlamanın süresini uzun tutarak ateş böceklerinin fotoğraflarını çeken Hiramatasu'nun bu çalışmasının oldukça etkileyici olduğunu rahatlıkla söyleyerek sizleri galeri ile baş başa bırakıyorum.

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

Üçüncü Nesil iPad'in Adı Ne Olacak?

Apple'ın isimlendirme stratejisi, S modelleri ile biraz karıştı diyebiliriz. 3G özellikli iPhone'un, daha hızlı işlemciye sahip versiyonuna iPhone 3GS adını veren Apple, iPhone 4'ün daha hızlısına da iPhone 4S adını verdi.

Bu iki örnekte de Apple, modellerin kasasında ve ekranların değişikliğe gitmedi. Sadece donanım değişikliğinde bulundu. Tabi iPhone 4S'de Apple daha fazla değişikliğe gitti. Daha yüksek çözünürlüklü kameranın da eklendiği iPhone 4S'de, yazılımsal olarak da Siri bulunuyor.

Peki ya iPad ailesindeki isimlendirme nasıl olacak?

Üçüncü nesil iPad için çıkan iddialara göre 9.7 inç ekran ve Retina Display kullanılacak. Böylece çözünürlük tam iki katına çıkmış olacak. Fakat iPad'den, iPad 2'ye geçiş döneminde yaşanan kasadaki farklılıklar, üçüncü nesil iPad'de olmayacak.

Ortaya iki tane ihtimal çıkıyor. 

Birincisi iPad 2 ile üçüncü nesil iPad arasında kasa farkı olmadığı için Apple, isimlendirmeyi iPad 2S yapacak. Hızlandırılan işlemci ve ekran gelişimi, güncellenmiş iPad 2 anlamına gelecek.

İkincisi ise Apple'ın, iPad 2'de Retina Display kullanacak. Tablette hiçbir yenilik olmasa bile, Apple sırf Retina'nın hatrına iPad 3 ismini verecektir.

Apple'ın kararını şimdiden bilemiyoruz ama öğrenmek için fazla uzun bir vakit kalmadı. Üçüncü nesil iPad'in, Mart ayı içerisinde çıkması bekleniyor.

:: Size göre üçüncü nesil iPad'in adı ne olacak?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

Ronaldo, Ceplere Transfer Oldu

Hızla yaygınlaşan akıllı telefonlar ve tabletlerin aracılığıyla birçok internet şirketinin dikkatini çeken mobil uygulamaların büyüsü spor dünyasına da sıçradı. Dünya çapında en bilinen futbolculardan olan Real Madrid'li top cambazı Cristiano Ronaldo, kendi mobil uygulamasını yayınladı.

iPhone ve Android işletim sistemi için mobil uygulamasını geçtiğimiz haftasonu yayınlayan Cristiano Ronaldo, uygulama sayesinde hayranlarının 24 saat yanında olabilecek.

  

Uygulamanın haberler bölümü Ronaldo'nun resmi Facebook ve Twitter güncellemeleriyle her an en son Ronaldo haberlerinizi takip etmenize imkan veriyor. Fan Wall isimli kısım ise dünya çapındaki hayranların Ronaldo'ya seslerini duyurabilmek için kullanacakları kısım. Hatta Ronaldo hayranları da Top User isimli bir sistem aracılığıyla kendi aralarında bir rekabet halinde olacak. Uygulamaya özel fotoğraf ve videoların yayınlanacağı bir sekme de mevcut.

Ronaldo konulu oyunlar ve Ronaldo'nun biyografisine de ulaşılabilen uygulama, spor dünyası için bir öncü olabilecek gibi görünüyor. Ronaldo'nun bir numaralı rakibi diyebileceğimiz Messi'nin de benzer bir uygulama yaptırıp Ronaldo'ya mobil ortamda da rakip olup olmayacağı merak konusu.

:: Ronaldo'nun mobil uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

3 Mart 2012 Cumartesi

The Simpsons'ın Mobil Oyunu Geliyor

Ülkemizde de sıkı bir takipçi kitlesi olan ve gerek konuları gerek karakterleriyle gündemin nabzını da tutmayı başaran The Simpson'ın cep telefonu oyunu geliyor.

Konunun tecrübeli isimlerinden EA (Electronic Arts) tarafından hazırlanan The Simpsons: Tapped Out, Homer'ın istemeden de olsa nükleer bir patlama ile Springfield'i yok etmesiyle başlıyor. Siz de seçtiğiniz karakter ile şehri tekrar inşa etmeye çalışıyorsunuz.

Freemium olarak bilinen, yani genel yapı itibariyle ücretsiz olmasına rağmen bölümlerdeki kimi öğe ve fonksiyonların ücret (sanal para) karşılığı satılacağı oyunun ilk etapta iOS sürümü yayınlanacak.

Çıkış tarihi hakkında net bir bilgi verilmeyen Tappet Out'un Android sürümü de ilk tanıtımın hemen ardından indirilebilecek.

:: The Simpsons'ı takip ediyor musunuz? En sevdiğiniz karakter ve bölüm hangisi?

Yazan: Cihan PEHLİVAN
SDN - ShiftDelete.Net 

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

Logitech K360 Video İnceleme

Standart klavyelerden boyut olarak daha ufak olan klavyede, ufak boyutlu olmasına rağmen sayısal bir tuş takımı da bulunuyor. Tuş boyutları ise tam boyuttan biraz ufak.

Herhangi bir bileklik desteği bulunmayan klavyenin alt kısmındaki bulunan ayaklar sayesinde bir kademe olarak klavyenizi önden yükseltebilirsiniz. 2 adet AA pil ile çalışan klavye, Logitech tarafından verilen bilgilere göre 3 yıllık bir batarya ömrüne sahip.

6 adet ön tanımlı tuş bulunan klavyede bu tuşlar aracılığıyla çalan parçayı duraklatabilir, bir sonraki/önceki şarkıya geçebilirsiniz. Sağdaki üç tuş ile de ses arttırma azaltma ve kapatma işlemlerini yerine getirebiliyor.

Kablosuz klavyenin alıcısı da çok ufak boyutlara sahip. Logitech’in Unifying alıcısını kullanan klavyede, bu alıcı sayesinde tek bir alıcı kullanarak birden fazla cihazı tek bir alıcıya tanıtarak alıcı kalabalığından kurtulabiliyorsunuz.

Geriye kalan detaylara video incelememizden ulaşabilirsiniz.

Eline geçen her şeyi inceleme potansiyeline sahip olan yazar, bilgisayar donanımları ve yazılımlarının ardından otomobillere de el atmak üzere.