7 Eylül 2010 Salı

Bilgisayar Güvenliği

>

Bilgisayarlar günümüzde, evlerimizden, işyerlerimize; hobilerimizden, ilişkilerimize kadar hayatımızın tam anlamıyla her alanına girmiş olan cihazlardır. Bilgisayarlarımızda %99 gibi yüksek bir oranla Windows işletim sistemleri kullanmaktayız ve doğal olarak bu işletim sistemi yaşamımızın her alanına girmiş bulunmaktadır. Windows işletim sistemlerinin kullanımı “güvenlik güncelleştirmeleri” ile başlar. Eğer yeni kurduğumuz bir windows işletim sisteminin güvenlik güncelleştirmelerini acilen yapmazsak, kısa sürede kullanılamaz duruma gelecektir. Demek ki bilgisayarlarımızı kullanabilmek için bile güvenlik ile ilgili güncelleştirmeleri yapmalıyız. Bu durumda bilgi güvenliğinin neden önemli olduğunu anlatmak için yüzlerce farklı örnek vermek gereksizleşiyor. Bilgi güvenliği önemlidir, çünkü güvenlik önemlidir.


Bilgi güvenliğine önem vermezsek ne olur?
Bilgisayarınızda tuttuğunuz bilgilerin mahremiyeti kalmaz.
Bilgisayarınız her an kullanılamaz duruma gelebilir.
Her an ciddi şekilde dolandırılabilirsiniz.
Bilgisayarınız sizden habersiz kötü amaçlı kişilerce, kötü amaçlı işlerde kullanılır.
Hapse girebilirsiniz.
Ve daha bir çok kötü olay başınıza gelebilir.

Günümüzde Türkiye’de bilgi güvenliği hakkında birçok eğitici ve öğretici etkinlikler düzenlenmekte, şirketler ve sektör liderleri bilgi güvenliğine gereken önemi vermektedirler. Ancak ev kullanıcıları için henüz Türkiye’de hiçbir adım atılmamıştır. Doctus Bilgi Güvenliği Forumu, kurulduğu günden bu güne, kullanıcılarına bilgi güvenliğinin ne olduğunu ve nasıl güvenli kalınabileceğini anlatmakta ve üyelerin geldiği noktaya bakıldığında başarılı olduğu görülmektedir.

Ev kullanıcılarını bilgi güvenliği konusunda bilinçlendirmek bir görevdir ve bu görevi Türkiye’de sadece Doctus Bilgi Güvenliği Forumu ve üyeleri, gönüllü olarak ele almışlardır. Doctus Bilgi Güvenliği Forumunun amacı, Türk ev bilgisayar kullanıcılarına, bilgi güvenliği bilincini aşılamak ve yıllardır süregelen yanlışlardan ev kullanıcılarını kurtarmaktır. Bunu da günümüzün trendlerine uygun olarak, web forumu ve web günlüğü vasıtası ile yapmaktadır. Doctus’un hiçbir ticari amacı yoktur. Yakın gelecekte, aynı ticari olmayan çizgide, üyelerimize dergi, CD gibi değişik kanallardan ulaşmayı da planlamaktayız.

Türk ev kullanıcılarını bilgi güvenliği konusunda bilinçlendirmek için herkesi Doctus’a destek vermeye çağırıyoruz. Doctus, Türkçe içerikli, ev kullanıcılarına hitap eden tek bilgi güvenliği kaynağıdır. Doctus’a destek olmak Türkiye internetinin geleceğini aydınlatmanın yoludur.
Doctus Yönetimi