13 Eylül 2011 Salı

Bilgisayarlı Eğitim Öyle Olmaz

Hindistanlı Bharat Electronics firması, aslında son derece ilginç bir firma. Bu firmanın Hindistan'da 12 bin çalışanı var ve geçen yıl 1,2 milyar dolarlık iş cirosu gerçekleştirmiş. "Hindistan'ın ASELSAN"ı diyebileceğimiz Bharat Electronics'in Bhrat adıyla çıkarttığı tablet bilgisayar, 7 inçlik bir ekrana sahip. 70 dolarlık bu tabletin en ilgi çekici özelliğiyse, güneş enerjisiyle şarj olması!



 



TÜBİTAK ya da ASELSAN bunu niye yapmaz?


Bulut teknolojisini kullanacak olan Bharat tablet bilgisayarın 4,5 ayda geliştirildiğini belirtelim. Hindistan Kırsal Gelişim Bakanlığı, Hindistan'ın kırsal kesilerinde kullanmak üzere, tablet bilgisayarlardan şimdiden 3.000 adet sipariş vermiş durumda.


Hükümet kaynaklarından yapılan açıklama, bunun sadece ilk parti sipariş olduğu, bu tablet bilgisayarların ileride eğitim sektöründe de kullanılabileceği yönünde


Hindistan bunu yaparken, bizimkiler ne yapıyor dersiniz? Microsoft'un patronunu havalanında karşılayıp, 1,5 milyar liralık Fatih Projesi kapsamda alınacak donanımların ihale şartnamesine Microsoft ürünlerinin adını koyuyorlar! Microsoft, dünyanın 120 ülkesinde "örnek eğitim projesi" diye Fatih Projesi'ni nasıl göstermesin?


kynk:teknokedi

0 yorum:

Yorum Gönder