26 Aralık 2011 Pazartesi

Fatih Projesi Tablet İhalesini General Mobile Aldı (Resmi Olmayan Sonuçlar)

Eğitim alanındaki en büyük proje olan ve yaklaşık 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmasını öngören  Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi - Fatih Projesi'nin ikinci ayağı olan ve 13 ilde pilot olarak denenecek 8500 tabletin dağıtımını içeren ihalede 8.9 inçlik modelin ihalesini General Mobile firması kazandı. Tabiki bu resmi olmayan sonuçlar. İhalenin resmi açıklaması 26 Aralık Pazartesi günü yapılacak.


General Mobile'ın kazandığı ilk ihale tablet 3 ihalesi oldu. İhale sürecinin nasıl işleyeceği hakkında net bilgilere sahip değiliz. Tek bir ihaleyle mi pilot süreç başlayacak yoksa 3 tablet modelinin ihalesi de yapılacak mı belirsiz. Olursa da görüldüğü kadarıyla en düşük modelden en yüksek modele doğru bir ihale süreci yaşanacak. General Mobile'ın satışa sunduğu e-tab adlı model bu tablet 3 şartlarına da tam anlamıyla uyum gösteriyor.


General Mobile e-tab'ın genel özellikleri; Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemi, 1GHz hızında Cortex A8 işlemci, 8.9 inç 1280 x 768 5 noktadan dokunmatik IPS LCD ekran, 380 nit parlaklık, 32GB depolama, 32GB'a kadar microSD desteği, 6000mAh batarya, Bluetooth, WiFi, 10.8mm incelik ve 550gr ağırlık şeklindeydi. Bu bakımdan şartları karşılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder