31 Ocak 2012 Salı

Daum Matematik Denklem Düzenleyicisi

Google’a ait “Chrome” isimli internet tarayıcısını duymuş, hatta belki siz de kullanıyorsunuzdur. Bu tarayıcı için çıkan ücretsiz bir eklenti matematik konusu ile ilgili olup, karmaşık formülleri standart klavye ile görselleştirmekte güçlük çekenler için çok kullanışlı görünüyor.
Daum Equation Editor (Daum Denklem Düzenleyicisi) isimli bu eklentiyi kullanabilmek için bilgisayarınıza Chrometarayıcısını da yüklemiş olmanız gerekiyor. (Bilgisayarınızda birden fazla tarayıcı kullanmakta sakınca yoktur. Örneğin, bende İnternet Explorer, Firefox ve Google Chrome’un üçü de yüklüdür) Chrome’u buradan indirerek kurabilirsiniz. Yalnız kurulum sırasında “varsayılan” internet tarayınız olmasını isteyip istemediğini soracağı aşamada tercihinize uygun kararı vermeyi ihmal etmeyin. Varsayılan tarayıcı yaparsanız ileride bir internet uygulamasını çalıştırmak istediğinizde, alışkın olduğunuz önceki tarayıcınızla değil, bu program üzerinden açılacak demektir.
Daum Equation Editor’ü Chrome’a yüklemek için bu bağlantıyı tıklayın ve açılacak pencerede “Chrome’a Ekle” düğmesine basın.
Gelecek onay penceresini “Yükle” diyerek kabul ettiğinizde eklentiniz kısa süre içinde kurulmuş olacaktır. GelecekteChrome açılış sayfasında göreceğiniz bu düğmeye basarak uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Programın görünümü ve temel kullanım özellikleri aşağıdaki gibi.
Matematik ile aram hiç iyi olmadığı için ben oraya “uyduruk” birşeyler yazmak zorunda kaldım, dikkate almayın lütfen. Buradakinden çok daha karmaşık formülleri görselleştirebilir…renk ve yazı karakteri vurgulamalarını kullanabilir…son halini yazı veya resim formatında alabilirsiniz.
YouTube tanıtım videosunu da ekleyelim.

kynk:egiticininegitimi.net

0 yorum:

Yorum Gönder