31 Ocak 2012 Salı

Güvenli İnternete SMS Kolaylığı Geliyor

Bilinçsiz kullanıcıları, internetin zararlı içeriğinden korumak için hazırlanan Güvenli İnternet seçeneğini tercih etmek isteyenlere bir kolay yol daha sunuldu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) yayınladığı karara göre 200.000 ve daha fazla abonesi olan internet servis sağlayıcıları, Güvenli İnternet'e geçmek için abonelere SMS imkanı da sağlamak zorunda.
Ne zaman başlıyor?
Uygulamaya geçmek için 1 ay süre veren BTK, abonelere bu haklarından haberdar edilmesi için de ayrı bir bilgilendirme mesajı göndermesini istedi.
Özellikle küçük çocuklarını bilgisayar başında tehlikelerden uzak tutmak isteyen ancak bunun için yapılması gereken teknik önlemlerin ne olduğunu bilmeyen ebeveynler için en iyi yöntem olarak belirtilen Güvenli İnternet, bu sayede daha kolay tercih edilebilecek.
Güvenli İnternet için ödül

Yapılan bu çalışmalar, sivil toplum örgütleri tarafından da takdirle karşılandı. Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD), Güvenli İnternet Hizmeti'yle ilgili çalışmalar nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer’e başarı ödülü verdi.
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Acarer, şunları söyledi: “Güvenli İnternet Hizmeti bir tüketici hakkıdır ve tamamen isteğe bağlıdır. İsteyen ücretsiz olarak bu güvenli internet hizmetini kullanır istemeyen kullanmaz. Güvenli İnternet Hizmeti uygulanmaya başladıktan sonra abone sayısı 200 bini aştı. Bu hızla artış Güvenli İnternet Hizmetinin bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor.”
:: Siz belki uzmansınız ama etrafınızdaki bilinçsiz kullanıcılar için Güvenli İnternet seçeneğini tavsiye ediyor musunuz?
Yazan: Hakkı Alkan
SDN - ShiftDelete.Net

0 yorum:

Yorum Gönder