29 Ocak 2012 Pazar

Yeni Nesil Grafikler Nasıl Olacak? Yedinci Nesil Oyun Konsolleri

Yedinci nesil konsolların grafikler konusunda öncü olan iki ismi PlayStation 3 ve Xbox 360'ın artık son dönemlerini yaşadığımız bir gerçek. Sürekli olarak yeni konsolların üretilmesi gerekip gerekmediği tartışmalarının yapıldığı günümüzde, yakın gelecekte yeni nesil konsollarla karşılaşacağımıza eminim.
Fakat yeni nesil konsollarla birlikte nasıl grafiklere sahip olacağımızı hiç düşündünüz mü? Muhtemelen yedinci nesil konsolların çok daha ötesinde işlere imza atılacağını tahmin edebiliyorsunuzdur.
Rakamsal açıdan incelediğimizde günümüzde konsolların 20 ya da 30 bin kadar poligonu kaldırabildiğini biliyoruz. Yeni nesil ile birlikte bu rakamın 100 bin civarlarında dolaşacağını da ön görebiliyoruz.
İnternetten toparladığım birkaç tane modelleme görüntüsüyle, yeni neslin grafikleri konusunda belki biraz fikrinizin olabileceğini düşünüyorum.Tabii bu modellemelerin birçoğunun tam bir milyon poligondan oluştuğunu da belirtmem gerekiyor.
Galerimizde gördüğünüz grafikler hakkında neler düşündüğünüzü yorum olarak yazabilir ve yeni nesilden beklentilerinizi paylaşabilirsiniz.
Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

0 yorum:

Yorum Gönder