12 Mart 2012 Pazartesi

4 Çekirdekli Snapdragon Yıl Sonunda

Akıllı telefonlarımıza daha görev yüklemeye başlamamızla telefonlarımızın donanımı da daha önemli bir hal almaya başladı. Doğal olarak söz konusu akıllı telefon işlemcileri olunca gözlerin ilk döndüğü firmalardan birisi de Qualcomm oluyor. Ancak Qualcomm, yeni işlemciler için uzunca bir süre beklememiz gerektiğinin sinyallerini verdi.

Hatırlanacağı üzere Qualcomm'un çift çekirdekli 28 nanometrelik MSM8960 işlemcisi, ilk olarak Mobile World Congress 2011'de tanıtılan prototip telefonlarda yer alıyordu. Haliyle birçok kişi bu yıl düzenlenecek olan MWC'de de Qualcomm'un 4 çekirdekli Snapdragon işlemcisine sahip olan telefonlar görmeyi umuyordu. Ancak ümitler suya düştü.

  

Qualcomm Ürün Yönetimi bölümü Başkan Yardımcısı olan Raj Talluri, yaptığı açıklamada 2012 MWC'de konsept modeller olabileceğini duyurdu. Ancak görünen o ki 2.5 GHz'lik APQ8064 işlemciye sahip olan telefonlara kavuşabilmek için sene sonuna kadar beklememiz gerekecek.

Talluri, Qualcomm'un yeni hedefinin LTE bağlantısını destekleyen telefonlarda kullanılması planlanan düşük güç tüketimli işlemciler olduğunu da açıkladı. Qualcomm'dan gelen bu açıklamalara bakacak olursak sonbahara kadar telefonların performanslarında büyük bir sıçrama beklemek hata olur.

:: Günümüz telefonlarının performansı sizce yeterli mi?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder