4 Mart 2012 Pazar

Üçüncü Nesil iPad'in Adı Ne Olacak?

Apple'ın isimlendirme stratejisi, S modelleri ile biraz karıştı diyebiliriz. 3G özellikli iPhone'un, daha hızlı işlemciye sahip versiyonuna iPhone 3GS adını veren Apple, iPhone 4'ün daha hızlısına da iPhone 4S adını verdi.

Bu iki örnekte de Apple, modellerin kasasında ve ekranların değişikliğe gitmedi. Sadece donanım değişikliğinde bulundu. Tabi iPhone 4S'de Apple daha fazla değişikliğe gitti. Daha yüksek çözünürlüklü kameranın da eklendiği iPhone 4S'de, yazılımsal olarak da Siri bulunuyor.

Peki ya iPad ailesindeki isimlendirme nasıl olacak?

Üçüncü nesil iPad için çıkan iddialara göre 9.7 inç ekran ve Retina Display kullanılacak. Böylece çözünürlük tam iki katına çıkmış olacak. Fakat iPad'den, iPad 2'ye geçiş döneminde yaşanan kasadaki farklılıklar, üçüncü nesil iPad'de olmayacak.

Ortaya iki tane ihtimal çıkıyor. 

Birincisi iPad 2 ile üçüncü nesil iPad arasında kasa farkı olmadığı için Apple, isimlendirmeyi iPad 2S yapacak. Hızlandırılan işlemci ve ekran gelişimi, güncellenmiş iPad 2 anlamına gelecek.

İkincisi ise Apple'ın, iPad 2'de Retina Display kullanacak. Tablette hiçbir yenilik olmasa bile, Apple sırf Retina'nın hatrına iPad 3 ismini verecektir.

Apple'ın kararını şimdiden bilemiyoruz ama öğrenmek için fazla uzun bir vakit kalmadı. Üçüncü nesil iPad'in, Mart ayı içerisinde çıkması bekleniyor.

:: Size göre üçüncü nesil iPad'in adı ne olacak?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

0 yorum:

Yorum Gönder