13 Mart 2012 Salı

Pinterest'e Video'lu Rakip: Chill

Sosyal medya alanına hızlı bir giriş yapan Pinterest, oldukça kısa sürede birçok kullanıcının gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Bilindiği üzere Pinterest, kullanıcıların istedikleri görselleri paylaşmasını ve takip ettiği kişilerin paylaştığı görselleri takip etmesini sağlayan bir sosyal mecra. Aynı zamanda birçok kişiye göre 2011'in en başarılı girişimi.

Chill.com adresinden geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan Chill de hem tasarım hem de konsept olarak Pinterest'e bir hayli benziyor. Tek farkı Pinterest kullanıcıları fotoğraf ve resim paylaşırken Chill'de video paylaşılıyor olması.

  

Tek tıklama ile Facebook üzerinden üye olunabilen Chill'deki videoların birçoğu tahmin edebileceğiniz gibi YouTube üzerinden paylaşılıyor. Takip edilecek doğru insanları seçmeniz durumunda ise saatlerinizi bu sitenin başında geçirmeniz mümkün. Kullanıcıların videoların altına yorum yazabildiği bu sosyal alanın kendine has bir de oylama sistemi mevcut.

İlk ayında 500.000 tekil ziyaretçiye ulaşan Los Angeles merkezli sitede kullanıcılar günde ortalama 4.000 video paylaşıyor. Sayılar her ne kadar ihtişamlı görünse de Pinterest'i geride bırakmaya yetip yetmeyeceğini bize ancak zaman gösterebilir.

:: Chill mi Pinterest mi?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder