6 Mart 2012 Salı

iPad için Microsoft Office Geliyor!

Eğer dedikodular inanılmak içinse, Microsoft, iPad için bir Office sürümünü yayınlamanın eşiğinde.

Birkaç yıl önce Office’in iOS sürümü düşünülemezken, şimdi düşünülmesinin sebebi Microsoft’un Google’ın Google Dökümanlar adlı ücretsiz, bulut ofis yazılımlarına karşı savaşı olabilir.

The Daily’nin salı günü yayınladığı bir habere göre, Microsoft’un iPad için Office’i gelecek haftalarda yayınlaması bekleniyor. Office uygulamasının ana sayfası olduğu sanılan resimden yola çıkarak hazırlanan raporda, Microsoft’un yakında uygulamayı App Store’a eklemesi için Apple’a göndermesinin beklendiği yazılıyor. Android için Office ise gündemde değil.

iPad için Office’e sahip olmak ile, iPad kullanıcılarının Microsoft’tan uzaklaşmasının da önüne geçilebileceği düşünülüyor. Şu an ise kullanıcılar, Office dokümanlarını görüntülemek için çeşitli uygulamalar kullanmak zorunda. Microsoft Office’in düşmanı Google Docs da bunlara dahil!

Peki kullanıcılar bedava olan varken neden daha fonksiyonel olana para vermeli? Microsoft, aşağıda yazdığımız sebeplerin makul olabileceğini düşünüyor.

İlk olarak, Office’in iPad versiyonunun Microsoft’un Windows 8'de kullandığı Metro arayüzü kullanacağı düşünülüyor. Genel olarak geçen sene yayınlanan iPad için OneNote uygulamasının arayüzüne benzeyeceğini de söyleyebiliriz. Tabii makyajdan geçeceği kesin.

Kullanıcılar, dokümanlarını yerel ortamda ,ve Office 365 ile geleceği düşünülerek sanal ortamda, düzenleme şansını bulacaklar. Office 365'in Google Docs ile birebir yarışmak üzere hazırlanacağı düşünülüyor.

iPad için bir Office sürümü yayınlamak, Microsoft’un iOS alanında elde edebileceği en iyi şans da olabilir. Bir buçuk yıl öncesinde, Microsoft, iOS cihazları için uygulama üstü uygulama yayınladı. Bu da Apple’ın mobil alanda inkâr edilemeyecek kadar başarılı olduğunun Microsoft tarafından da kabul edildiği anlamına geliyor…

iPad için Office birkaç hafta içinde, bilgisayarlar için Office 15, yılın ilerleyen aylarında geleceği, ARM cihazlar için Windows’un da Office fonksiyonalitesini yakın zamanda elde edeceği düşünülüyor.

>>Sizce Microsoft, iPad için Office paketi ile Google Docs’ı alt edebilecek mi?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder