13 Mart 2012 Salı

Nokia 801, Symbian Carla ile Mi Gelecek?

Üst üste çıkardığı Windows Phone modelleri ile 1 milyon barajını aşan Nokia, yaklaşık 2003 yılından beri kullandığı Symbian platformunu da 2016 yılına kadar güncel tutmayı planlıyor.

İlk olarak Symbian Anna güncellemesini alan Symbian^3 işletim sistemi, yoluna Belle ile devam etti. Belle ile beraber oldukça değişen Symbian'ın, Symbian adı bile Nokia tarafından kaldırıldı.

Belle'den sonra gelecek olan güncelleme ise belli oldu. Carla güncellemesi, Symbian^3 ve Belle destekleyen telefonlara gelecek. Fakat Nokia, Carla ile iddialı telefonlar piyasaya sürecek.

MWC 2012'de tanıtılması beklenen Carla'nın en erken 2. çeyrekte piyasaya sunulması bekleniyor. Carla ile beraber daha yüksek çözünürlüklü ve geniş ekranların kullanılabilmesi beklenirken, daha iyi donanım desteği de gelecek. Etkileyici görselliğe sahip widgetları destekleyecek olan Carla, Nokia 801 ile gelebilir.

Nokia N9 ve Lumia 800 modellerine benzer yapıda olması beklenen telefon, 2. çeyrekte ya da 3. çeyrekte piyasaya çıkabilir.

:: Nokia'nın Symbian platformuna getirdiği güncellemeleri ve bu platforma yaptığı yatırımları nasıl buluyorsunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

0 yorum:

Yorum Gönder