2 Mart 2012 Cuma

Türk Lirası'nın Simgesi Açıklanıyor

Türk Lirası'nın dünyadaki diğer güçlü paralar arasında prestijini arttırmayı hedefleyerek T.C. Merkez Bankası tarafından düzenlenen simge yarışması sonuçlandı.

Bu yarışmada birinci olan simge artık Türk Lirası'nın simgesi olarak paraların üzerinde yer alacak, TL kullanımına alternatif olacak.

Türk Lirası'nın simgesini belirlemek için düzenlenen yarışmanın sonuçlandığını ve birincinin belirlendiğini belirten T.C. Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu."

"Söz konusu Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar belirlenmiştir."

"Bu bağlamda Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı amacıyla 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecektir." denildi.

Bugün saat 15:30'da Türk Lirası'nın simgesi açıklanarak kullanılmaya başlanılacak.

:: TL yerine simge kullanılacak olmasına ne diyorsunuz?

SDN - ShiftDelete.Net
Yazan: Murat Sağlam

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

0 yorum:

Yorum Gönder