12 Mart 2012 Pazartesi

Görme Engellilerin Mesaj Göndermeleri Kolaylaşıyor

Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar üzerinde kullanılan dokunmatik ekranlara yönelik görme engellilerin mesaj göndermesini sağlayacak bir uygulama geliştirildi.  

Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişilerin yanı sıra, engellilerin de hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.  Başta mühendislik ve bilişim olmak üzere çeşitli bilim dallarında saygın bir üniversite olarak kabul edilen  Georgia Teknoloji Enstitüsü (Georgia Institute of Technology, kısaca  Georgia Tech veya Gatech) bünyesinde geliştirilen BrailleTouch uygulaması da bunlardan biri.

Braille yazı sistemi ile dokunmatik ekranı bir araya getiren tasarım, cihaz yatay konumda iken ve ekran kullanıcıya dönük olmayacak biçimde kullanılan, Braille alfabesine göre programlanmış altı tuşlu bir klavye olarak düşünülebilir.

Temelde iOS işletim sistemi için geliştirilen, ancak Android versiyonunun da geliştirilmekte olduğu duyurulan uygulamanın kısa süre içinde dolaşımda olması bekleniyor. Uygulama  ücretsiz olarak sunulacak.

>>Uygulamaya ilişkin düşüncelerinizi bizimle paylaşın. 


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder