1 Mart 2012 Perşembe

Facebook'u Telefonlar da Zengin Edecek

Nasıl para kazanacağı konusunda bir sürelik bocalama dönemi yaşamış olan Facebook, yakın zamanda ise mobil cihazlardan para kazanmıyor olması ile eleştiriliyordu. Bilindiği üzere Facebook'un mobil sayfası da mobil uygulaması da reklamsız bir şekilde yayındaydı.

Ancak Mobil kullanıcı sayısının 425 milyon'a ulaşarak Facebook'un toplam kullanıcı sayısının yarısına erişmesi ile Facebook yöneticileri de akıllı telefonlar ve tabletlerden para kazanmanın bir yöntemini aramaya başlamışlardı.

İngiliz araştırma firması Mobile Squared'in yaptığı araştırmaya göre Facebook, bir kullanıcısından yılda ortalama 6.50 dolar kazanacak.

  

Yıllık mobil cihazlardan elde edileceği gelirin 1.2 milyar dolar olması öngörülen Facebook'un bu yeni reklam sistemine ne zaman geçeceği şimdilik bilinmiyor.

Araştırma ile ilgili vurgulamamız gereken bir önemli nokta da reklamların bin gösterim başına 0.25 dolar olarak hesaplandığı ve araştırmanın sadece en büyük 6 pazar olan ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İSpanya dikkate alınarak yapıldığı. Bir diğer değişle Facebook'un kasasına giren paranın 1.2 milyar dolardan çok daha fazla olma ihtimali de mevcut.

:: Sizce Facebook, mobilden mi bilgisayarlardan mı daha çok para kazanacak?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder