13 Mart 2012 Salı

Teknoloji Kullanım Kursu

Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere verilecek olan kursların içeriği belli oldu. Öncelikle temel bilgisayar ve internet kullanım kursunu almış olan öğretmenler daha sonra Fatih projesi teknoloji kullanım kursuna alınacaklar. Bu kurs içeriği ise aşağıdaki şekilde olacaktır.

FATİH PROJESİ : Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kurs İçeriği

Fatih Projesi Tanıtımı YapılacakBilinçli – Güvenli Internet Kullanımı ile ilgili sunum ve videolar gösterilecek.Öğretmenlerden kursun son günü işlenmek üzere ders etkinlik örneği hazırlamaları istenecekÖrnek ders anlatımında mutlaka;Bulunmuş ve düzenlenmiş resim,Düzenlenmiş bir video veya ses,Bulunmuş animasyon veya simülasyon olması istenecektir, konular buna göre seçilecektir.LCD Panel Etkileşimli tahta yazılımının kullanımı – Starboard

Profil Ekleme

Ekran Tanıtımı

Fare simgesi ile PC Mode

Sayfa Geçişleri

Kalem Özellikleri

Akıllı Kalem

Nesneleri Doldurma İşlemi

Galeri kullanma

Favorilere Ekleme

Nesneler Silme işlemleri (Delete,üzerine akıllı kalemle çarpı işareti , çöp kutusuna atma)

Akıllı Perde – Ekran Kapatma

Resim , Flash ekleme

Resme veya yazıya bağlantı verme

Resim Düzenleme

Sonsuz Kopyalama

Metin Ekleme ve metin özellikleri

Kenar Çubuğu Özelleştirme

Dosya Aç , Al , Kaydet , Gönder İşlemleri

Aksesuarlar

Ekran Görüntüsü Yakalama

Ekran Kaydedicisi

Subject Toolbox

Plug-in Ekleme

MyScript Stylus Yazılımı

Konferans Modu

LCD Panel Etkileşimli tahta ile ilgili karşılaşabilecek sorunlar aktarılacak

Temel Kavramlardan bahsedilecek

Materyal

E-İçerik

E-Öğrenme

Öğrenme nesnesi

Etkileşimli İçerik

Multimedya İçerik – Resim  , Video ve ses

Canlandırma (Animasyon)

Benzetim (Simülasyon)

Eğitsel Oyun

Çalışma yaprağı

Öğretimsel Bloglar

Materyalin kullanıldığı öğretim süreçleri anlatılacak

Giriş aşaması

Sunma/bilgi edinme aşaması

Uygulama aşaması

Özetleme aşaması

Değerlendirme aşaması

Google arama teknikleri anlatılacakGörsellerde aramaDosya türüne göre gelişmiş arama“”  , and , or ile aramaTürkçe sayfalarda aramaTarihe göre aramaGoogle ÇeviriTelif Hakları anlatılacakMateryal hazırlarken dikkat edilecek görsel tasarım ilkeleri anlatılacakPowerpoint 2010 ile Sunu Yapma TeknikleriTemel Sunum İşlemleriSlayt TasarımıSlayt GeçişiAnimasyon EklemeResim , Video , Ses eklemeVideo kesme işlemiSes Kesme İşlemiEkran Görüntüsü Alma işlemiKayıt TürüMicrosoft Picture Manager ve Paint ile Resim düzenleme işlemleriExcel 2010 ile grafik ve tablo işlemleriOrbit Downloader veya Internet Download Manager ile internetten Video indirmeWindows Live Movie Maker ile Video düzenleme işlemleriAudacity ile Ses düzenleme işlemleriFormat Factory ile Format değişikliği işlemleriDosya uzantılarından bahsedilecekÖğretim sürecinde materyallerin kullanımıÖğretim sürecinde resim nasıl kullanılırÖğretim sürecinde sunum nasıl kullanılırÖğretim sürecinde video nasıl kullanılırÖğretim sürecinde animasyon nasıl kullanılırÖğretim sürecinde oyunlar nasıl kullanılırDers işleniş örnekleriÖğretmenlere Öneriler (Örnek Siteler,Ders sunum teknikleri)Etkileşimli tahta ile kursiyerlerin  hazırladığı ders sunumlarının anlatılması ve diğer kursiyerler için değerlendirme yapması sağlanacakAnlatım yaparken;Ders planlarını siz ve diğer kursiyerler kendi bilgisayarlardan açacak ve anlatımı takip edecekÖğretmenden yaklaşık 10 dk. özet bir ders anlatımı beklenmektedir.Ders planı hazırlanırken animasyon/simülasyon bulmaları, metin, resim, video/ses düzenlemeleri istenmişti. Şimdi istenen bu materyalleri mutlaka kullanılarak ders anlatımı yapılacaktır.Öğretmen İşletim sistemi üzerinden video materyallerini kullanma, (Açma, kapama dondurma, sessiz kullanım, tam ekranİşletim sistemi üzerinden resim/fotoğraf açma, büyütüp küçültmeSanal klavye ile yazı yazma,Tahta yazılımı üzerine resim veya sunu ekleyerek ders anlatımı yapma,Tahta yazılımı araçlarını kullanma,Tahta yazılımı üzerinden anlatılan dersin kaydedilmesi ve tekrar açılması işlemlerini yapacaktır.

Kısa URL: http://www.tutaysalgir.com/?p=4226

Yazar tutiyama . Şub 24 2012. Kategori Fatih Projesi. Bu yazıya eklenen yorumları RSS beslemesi üzerinden takit edebilirsiniz RSS 2.0. Yorum yazabilir veya geri izlemede bulunabilirsiniz.

www.tutaysalgir.com

0 yorum:

Yorum Gönder