6 Mart 2012 Salı

Akıllı Trafik Lambaları Hayatı Kolaylaştıracak

Otomobil ile işe gidip gelenlerin ve sık sık seyahat etmek zorunda olanların neredeyse hepsi, kendileri kırmızı ışıkta beklerken boş olan yola yeşil yanmasına tahammül edemezler.

Sabahın erken saatlerinden veya gecenin geç saatlerinde size yanan bir kırmızı ışık ve bomboş olan diğer yola yanan yeşil ışık! Bu manzarayla herkes mutlaka karşılaşmıştır. Acil işi olanların ve boşa vakit kaybetmek istemeyenlerin psikolojileri üzerinde pek de olumlu bir etki bırakmayan bu durum akıllı trafik lambaları ile tarihe karışacak.

Teksas Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü profesörlerinden Peter Stone, geliştirdiği sistemle trafikte zaman kaybını en aza indirmeyi planlıyor. Sisteme göre herhangi bir trafik lambasına yaklaştığınızda aracınız o lambayla bağlantıya geçecek ve yolun durumuna göre ışığı yeşile veya kırmızıya çevirecek. Günümüzdeki araç sayısı göz önüne alındığında sistemin uygulanması bir hayli zor gözükse de, iyi organize edilmiş bir planlamayla trafikte çekilen çileler son bulabilir.

>>Sistemin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder