3 Mart 2012 Cumartesi

ABD: Anonymous Elektriğimizi Kesebilir

İnternetin en popüler "hacktivist" grubu olan ve şimdiye kadar saldırdıkları her kurumu hacklemeyi başarmış olan Anonymous, ABD'nin korkulu rüyası haline geldi. Wall Street Journal'ın haberine göre ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Başkanı, Anonymous'un bütün ABD'nin elektriğini kesebileceğini duyurdu.

NSA'den Keith Alexander'ın bir toplantıda dile getirdiği üzere Anonymous'un artık ABD'ye karşı ulusal tehlike oluşturan durumlar listesine dahil edilmesi durumunda Anonymous'un yapacağı siber saldırılar da nükleer savaş ya da terör eylemleri ile aynı kefeye konabilecek.

  

Anonymous, genellikle gerçekleştirdikleri DDoS (Distributed Denial of Service) saldırıları ile hedeflerindeki web sitelerinin sunucularına sahte istekler göndererek erişim engelliyorlardı. Ancak bunun dışında birçok farklı sunucudan bilgileri çalmalarını sağlayan daha gelişmiş saldırı yöntemleri de bulunuyor. Bütün bir ülkenin elektriğini kesip kesemeyecekleri konusunda Anonymous, blogları üzerinden iddiaları "saçmalık" olarak değerlendirmiş olsa da, NSA'e göre önümüzdeki yıllarda böyle bir saldırı gerçekleştirme ihtimalleri var.

NSA'in doğrultusunda 2013 bütçesinde Anonymous'a karşı bir bütçe ayrılıp ayrılmayacağı ve ABD'nin bu konuda nasıl önlemler alacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak NSA'in raporu Obama tarafından onaylanırsa ABD'nin Anonymous'a karşı bir siber ekip kurma ihtimali bile bulunuyor.

:: Sizce Anonymous böyle bir saldırı gerçekleştirebilir mi?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörün Yorumu :
Anonymous, şimdiye kadar hep etiğe aykırı olduğunu düşündükleri kurumlara ve şirketlere saldırmalarıyla gündeme gelmiş bir gruptur. Bütün bir ülkenin elektriğini kesmenin, ülkeyi ağır bir kaosa sürükleyeceğini ve bu eylemin onlarca kişinin hayatına mal olabileceğinin farkında olan Anonymous'un böyle bir eylemi gerçekleştirme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Şahsi fikrim, ABD hükümetinin Anon'un eylemlerini terör eylemleri ile aynı kefeye koyarak bu gruba karşı uygulayacakları daha sert yaptırımlara karşı zemin hazırlamaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder