9 Mart 2012 Cuma

Adele'den iTunes'ta Duble Platinum

Geride bıraktığımız aylarda her tarafta şarkılarını duyduğumuz ve katıldığı her ödül töreninden eli dolu ayrılan ünlü şarkıcı Adele, bu başarısını albüm satışlarında da devam ettiriyor.

Grammy ödül töreninden sonra albüm satışlarında patlama yaşanan Adele, kırılması güç bir rekoru da eline geçirmiş oldu. Geçtiğimiz hafta 21 adlı albümünden 730 bin adet sattı, böylelikle iTunes'ta 2 milyon kopyayı geçmiş oldu.

  

1 milyon satılan albümlerin kazandığı "Platinum" ünvanını sadece iTunes üzerinden "Duble Platinum" yapan Adele, böylelikle iTunes'da en çok satan sanatçı ünvanını da eline geçirmiş oldu.

Apple'ın popüler ürünleri olan iPhone, iPad ve iPod'lar, Apple'ın kasasını doğrudan doldurmasının yanı sıra kullanıcılarını yönlendirdiği iTunes ile de ciddi gelirler elde etmeye devam ediyor. Bakalım Adele'in ve Apple'ın bu yükselişinin bir sonu olacak mı.

:: Adele'in kırdığı rekor hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder