18 Şubat 2012 Cumartesi

Akıllı Telefonlar PC'leri Geçti

2011 yılında teknoloji dünyasının odak noktasında akıllı telefonlar ve tabletlerin bulunduğunu söylesek yanlış olmaz diye tahmin ediyoruz. Bu durum satış rakamlarına da yansımış gibi görünüyor.

2011 yılı, akıllı telefonların ilk defa bilgisayarlardan çok satmasına sahne olan yıl olarak tarihe geçti. Bilgisayar ailesine masaüstü bilgisayarların, notebookların, netbookların ve belki de en önemlisi tabletlerin de dahil olduğu düşünülecek olursa akıllı telefonların 2011 yılında elde ettiği başarının boyutları bir kat daha artıyor.

 

Canalys'in açıkladığı rakamlara göre 2011 yılı içerisinde 488 milyon satılan akıllı telefona karşılık satılan bilgisayar sayısı 415 milyonda kaldı. Böylelikle tarihte ilk kez akıllı telefon satışları, bilgisayar satışlarını geride bırakmış oldu.

Bilgisayar satışlarına daha dikkatli bakacak olursak satılan 415 milyon cihazın 29.4 milyonluk bir kısmını netbooklar oluşturuyor. Görünen o ki tabletler netbookların popülaritesine ciddi bir darbe vurmuş. Zira bir önceki yıla göre daha az satan tek cihaz türü netbooklar olmuş.

Notebooklar ise 2011 yılında 209 milyon adet satarak bilgisayar ailesinin en popüler üyesi olmuş. Masaüstü bilgisayarlardan ise 112.4 milyon adet satılmış.

2011 yılı boyunca 63.2 milyon adet tablet, satıcılardan tüketiciye geçmiş. Bir önceki yıla göre yüzde 274 adet daha fazla satmış olmasıyla dikkat çeken tabletlerin bu hızla artan satış rakamlarının 2012'de de aynı ivme ile artış göstermesi bekleniyor.

:: Sizce 2012 yılında bilgisayarlar mı akıllı telefonlar mı daha çok satar?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında PCWorld dergisinde oyun incelemeleri yazarak başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder