24 Şubat 2012 Cuma

LinkedIn, Tahmininden Fazla Kar Etti

İş dünyası üzerine yoğunlaşmış olan, birçok kişinin artık yeni işini ve çalışanlarını aradığı sosyal ağ olan LinkedIn, 2011 son çeyrek finans sonuçlarını açıkladı. 2011'in son çeyreğinde kasasına 167.7 milyon dolar girdiğini açıklayan LinkedIn, bir önceki yıl aynı çeyrekte 81.7 milyon dolarda kalmıştı. Bu da 1 senede yüzde 105'lik bir büyümeye tekabül ediyor.

Şirketin 4. çeyrekteki net karı ise 6.9 milyon dolar olarak açıklandı. Bir önceki yıl ise bu rakam 5.3 milyon dolardı. Bütün 2011 yılı dikkate alındığında ise şirketin gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 115 artarak 243.1 milyon dolardan 522.2 milyon dolara çıktı.

  

CEO Jeff Weiner'ın açıklamaları LinkedIn'in önünde parlak bir gelecek olduğuna işaret ediyor. Ancak LinkedIn cephesinden gelen bilgiler, önümüzdeki yıl yaşanacak olan artışın çok daha fazla olacağı hakkında ipuçları veriyor.

LinkedIn'in bu yıldan itibaren mobil uygulamasından ve mobil sitesinden de gösterdiği reklamlar ile kasasını doldurmaya devam etmesi bekleniyor. LinkedIn'in mobil ziyaretçilerinin yüzde 15'lik bir kesim olduğuna dikkat çeken Weiner, şirketin bugüne kadar altyapıya odaklandığını, bugünden sonra ise mobil dünyanın reklam alanında daha aktif yer alacaklarını duyurdu.

:: LinkedIn kullanmanın iş hayatınızda bir faydasını gördünüz mü?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder