22 Şubat 2012 Çarşamba

iPad 3 İçin Çıkış Tarihi Aslında Belli (mi?)

Apple’ın üçüncü tablet bilgisayarı iPad 3’ün aslında çıkış tarihi belli mi? Gözümüzün önündeki gerçeği atlamış olabilir miyiz? İşte iPad 3 ve çıkış tarihi hakkında çarpıcı ayrıntılar:

Apple iPad 3 hakkında müthiş bir bilgi kirliliği hakim etrafta. Hayal güçleriyle doğru orantılı bir şekilde onlarca özelliğin ortaya çıktığını gördük şu ana kadar. Öyle ki iPad 3’ün kağıt inceliğinde olacağını iddia edenler bile oldu. Elbette ki mevcut teknolojiler ile böylesi bir durumun olanaksızlığının sizler de farkındasınız.

Özellikler konusundaki ilginç iddialar bir yana iPad 3’ün ne zaman pazara sunulacağı konusu da tam bir muamma. Bu konuda oklar mart ayı üzerinde yoğunlaşmış olsa da yine tüm bu ön görüler boşa çıkabilir.

56 yaşında hayata gözlerini yuman kurucusu ve efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın Apple için anlamı büyük. Ölümünün üstünden geçen sürece rağmen halen dillerden Steve Jobs adı düşmüyorsa bu, Apple tutkunları için de Jobs’ın yerinin büyük olduğunun bir ifadesidir.

Dolayısıyla mobil dünyanın da efsanevi isimlerinden biri olan Jobs’ın doğum günü bir sadakat göstergesi olarak müthiş bir tanıtıma tanıklık edebilir. Endüstriyel bilgi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre de Apple aslında iPad 3 için hazırlıklarını çoktan tamamladı.

Samsung iPad 3’ün Çıkış Tarihini Biliyor mu?

2010 ve 2011 yılındaki Mobile World Congress etkinliklerinde Galaxy S ve Galaxy S2 gibi yılın en önemli ürünlerini tanıtan Samsung, bu yıl her ne hikmetse Galaxy S3’ü daha sonraki bir tarihte tanıtacağını belirtmişti. MWC 2012 bu yıl Steve Jobs’ın doğum günü olan 24 Şubat’tan sadece 3 gün sonra yani 27 Şubat’ta başlayacak ve 1 Mart’ta sona erecek.

Apple’ın bilişim basınınızdaki baskınlığı tartışılmaz. Yeni akıllı telefonu Galaxy S3’ün bu dominant etkinin altında kalmasından endişe eden Samsung, iPad 3 söylemlerinin nispeten durulduğu bir süreçte Galaxy S3’ü duyurmak istemiş olabilir.

Mart ayı öne çıkmış olsa da kısa bir süre sonra Apple 24 Şubat’a yönelik bir takım davet maillerini göndermeye başlayabilir. Zaten önümüzde böylesine önemli bilgiler ve dahası kanıtlar varken  farklı tarihler aramak da yersiz gibi duruyor.

>> Sizin düşünceleriniz neler?

Yazarın Twitter adresi için buraya tıklayabilirsiniz.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder