25 Şubat 2012 Cumartesi

DARPA Alpha Dog'un Testleri Başlatıldı

DARPA (The Defense Advanced Research Projects Agency) yeni destek robotu "Legged Squad Support System (LS3)" nin testlerine başladı ve doğada kaydedilen görüntülerden oluşan bir video yayımladı.

LS3 adlı bu robotun temel amacı savaş sırasında ordunın erzak, cephane gibi isteklerini karşılamak. En önemli özelliği ise dengesini bozmanın neredeyse imkansız olması.

Testlerde de görülebileceği gibi akıl almaz bir denge kabiliyetine sahip olan Alpha Dog'un geliştirilmesi gereken en önemli yönü ise hızı olarak göze çarpıyor.

Oldukça yavaş ve biraz gürültülü hareket eden LS3'ün üzerinde çalışmalar tüm hızıyla DARPA tarafından sürdürülüyor. Hız ve ses probleminin de ortadan kalkması durumunda savaşın şartları iyice değişecek demek yanlış olmaz.

Çünkü Alpha Dog sayesinde Amerikan askerlerinin savaşa giderken taşıdığı ve yaklaşık 45 Kg ağırlıktaki ekipmanları taşıma işi tarih olacak.

Tabii erzak ve cephane taşımak iyimser bir tahmin. Bir de aklımıza LS3'lerin savaş sırasında binilebilir araçlar olarak kullanılabileceği fikri geliyor ki, böyle bir durum karşısında işler oldukça karışacaktır diye düşünüyoruz.

:: Alpha Dog sizce hangi amaçlarla kullanılabilir? Tıklayın, forumumuzda tartışalım.

Yazan: Murat Sağlam
SDN - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasını yakından takip etmektedir. Ayrıca sinema ve dizi sektörüyle oldukça ilgilidir. Sony'nin tüm ürünlerine sonsuz bir sevgisi vardır. Özellikle de PlayStation 3'e.

0 yorum:

Yorum Gönder