25 Şubat 2012 Cumartesi

E-İmzanın Önemi 2012’de Artacak

2011 yılında bankacılık alanında yaygınlaşan e-imza uygulaması, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte tüm ticaret hayatında etkili hale gelecek.

Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, kanunun getirdiği kolaylıktan yararlanmak için e-imza sahibi olmak isteyenlere e-imza alım ve yenilemelerinde 1 yıllıkta 1 ay, 2 yıllıkta 2 ay, 3 yıllıkta ise 3 ay bedava e-imza sunuyor.

2011 yılında toplam 35 milyon e-imza doğrulaması gerçekleştiren Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, hayatı kolaylaştıran e-imzanın yayılmasına destek olmak için promosyon kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında e-imza alım ve yenilemelerinde 1 yıllıkta 1 ay, 2 yıllıkta 2 ay, 3 yıllıkta ise 3 ay bedava e-imza sunuluyor.

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu’nu ile elektronik imza ticaret hayatında daha yaygın olarak kullanılacak. Yasanın sağladığı e-imza kolaylıklarından yararlanabilmek için Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN’in www.e-guven.com adresine girerek online formu doldurarak e-imza almak yeterli.Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, elektronik imza hizmetinin yanı sıra adreste kimlik kontrolü, kurulum ve eğitim hizmeti de sunuyor.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle beraber şirketlerde yönetim kurulu kararları için notere gitmeye gerek kalmayacak, taranmış imza sirküleri e-imzalanarak ilgili yerlere gönderilebilecek. Bunun yanı sıra şirket kayıtları ve mahkemeye delil olarak verilebilen her şey için e-imza kullanılabilecek. Ayrıca ticaret odalarının yayınladığı noter onaylı ticari sicil kayıtları da artık e-imzalı gönderebilecek. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği önemli yeniliklerden biri de Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi. Kayıtlı Elektronik Posta- KEP’te hizmet sağlayıcı yetkisi ve düzenleme de e-imza ile yapılabilecek. Bankalar kişi ve kurumların e-postalarına doğrudan e-imzalı tebligat yapabilecek.

>> E-İmza konusundaki görüşlerinizi bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder