23 Şubat 2012 Perşembe

Pardus'a Hayat Öpücüğü Mü?

Pardus'un son zamanlardaki merak uyandıran gidişi için Tubitak düğmeye bastı. 2011 sürümüne artık güncelleme gelmeyeceği açıklanan Pardus işletim sisteminin,  dağılacağı yönünde görüşler artmaya başlamıştı.

Tubitak ise kendi sitesinden Pardus'un durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre yeni yol haritası için harekete geçildiği bildiriliyor. Tubitak'ın yaptığı açıklamanın tam metni ise :

"TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde geliştirilen işletim sistemimiz Pardus’la ilgili son günlerde kamuoyunda sıkça tekrarlanan bir yanlış anlama vardır. Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı) tarafından desteklenen Pardus Projesi’nde gelinen noktada, geçmişe yönelik kapsamlı bir değerlendirme yapılarak yeni bir yol haritası belirleme çalışması başlatılmıştır. Bunun için akademiden, sivil toplum örgütlerinden ve özel sektörden ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenecektir. “Pardus’un Yarını Çalıştayı” adını verdiğimiz bu buluşmayla Türkiye’de bugüne kadar özgür yazılım camiasında yer almış, katkı sağlamış insanlar bir araya geleceklerdir. Bu çalıştayla amaçlanan, Pardus’un bugün itibariyle tıkanma noktalarını tespit edip, yoluna daha verimli, güvenilir ve yaygın bir platform olarak devam etmesini sağlamaktır. Çalıştayla ilgili ayrıntılar belli oldukça gelişmeler resmi kanallardan duyurulacaktır."

:: Pardus'un devam ettirilmesini istiyor musunuz?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

0 yorum:

Yorum Gönder