20 Şubat 2012 Pazartesi

BlackBerry Son Günlerini mi Yaşıyor?

Pazar payının düşmesi, ciroların istenilen seviyede olmaması ve kazancın ciddi anlamda düşmesi. Buna ek olarak dört haneli rakamlar seviyesinde işçi çıkarılması. BlackBerry’nin üreticisi RIM, sonun başlangıcına mı geldi?

Research in Motion’un (RIM) şaşalı günleri geride kaldı. BlackBerry cephesinde, ne ürün alanında, ne de servis alanında iyi haber alınamıyor artık. Durum böyle olunca, yakın geçmişte Mike Lazaridis ve Jim Balsillie adlı üst düzey yöneticilerin istifa etmesi kimseyi şaşırtmadı. RIM, çıkışı farklı bir CEO’da aramayı daha uygun gördü. Peki RIM’ın yeni CEO’su Thorsten Heins, BlackBerry’yi eski günlerine geri getirebilecek mi? Yoksa bu değişim sonun başlangıcı mı?

Blackberry eskisi kadar güçlü değil

Bu soruyu cevaplamak için RIM’in dünkü ve bugünkü durumuna iyice bakmak gerekiyor. 1999 yılında ilk BlackBerry telefonunu piyasaya süren RIM, iki farklı rakibe sahipti; bunlar da Nokia ve Microsoft’tu. Nokia, S60 platformu ile iş çevrelerini hedef almıştı. Microsoft, Windows Mobile platformuna ek olarak multimedya özelliğini dahil etmişti. Yine de RIM kendini çok farklılaştırıyordu. Çünkü RIM, özellikle servisleri ve güvenli internet haberleşmesi ile büyük beğeni toplamıştı. Bu özellikler sayesinde iş çevrelerinin bir numaralı telefonu olmaya hak kazanan RIM, gerek donanım gerekse de yazılım alanında açık ara liderliğe oynadı.

Cihazlarınızı Şarj Etmenin İlginç Bir Yolu

Yılların geçmesi ile birlikte RIM iyice güç kazandı. Hem yazılımlarını geliştirdi, hem de yeni ürünler piyasaya sürdü. Kurumsal alanda en çok tercih edilen ürün oldu. Fakat son kullanıcı tarafında istediği ilgiyi ne yazık ki göremedi.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder