20 Şubat 2012 Pazartesi

Digiturk HD IPTV Alıcısına Geçiş Yaptı

Yayınlarını internet üzerinden DigiturkWebTv ile yurt dışında yaşayan Türkler’e ulaştıran Digiturk; HD kalitede maç, dizi ve Türk kanallarını izleme keyfini de yurt dışı ekranına taşıyacak yeni bir çözüm için AirTies’la işbirliği yaptı. 

İşbirliği kapsamında DigiturkWebTv aboneleri ulusal yayınlar ve Digiturk yayınlarını hem live TV (canlı yayın) hem de catch-up TV (Tekrar-izle) özelliğiyle izleyebilecek. AirTies tarafından Digiturk’e özel olarak hazırlanan set top-box ile Türkiye’deki yayınlar canlı olarak ya da canlı yayını 12 saate geriye sararak tekrar takip edebilecek. Böylece saat farkı sebebiyle kaçırılan programlar kolaylıkla izlenecek ve yayın akışı özgürce ayarlanabilecek.                                  

Tak, çalıştır, hemen kullan

Uydu anteni, çanak, servis kurulumu gibi süreçlerin yaşanmayacağı yeni IP kutuyu kullanmak için sadece uygun hızdaki (min. 1mb) internet bağlantısı gerekiyor. Kutuyu ethernet ile modeme, HDMI, scart ya da AV kablo ile TV’ye bağlayıp sadece birkaç dakikada güncel yazılımı yükledikten sonra kullanıcının DigiturkWebTv üyeliğindeki tüm içerikler ve fazlası TV’sinde yer alıyor.

Saat farkından dolayı kaçırılan maç, dizi ve programlara son

Avrupa ve özellikle ABD gibi deniz aşırı ülkelerdeki saat farkı sebebiyle Türkiye’deki bir canlı yayını izlemek zorlaşıyor. Yeni IP kutu ile saat farkı nedeniyle kaçırılan yayınlar 12 saate kadar geriye sarılarak istenildiği an seyredilebiliyor. DigiturkWebTv’nin internet sitesinde sağlanan canlı yayın kumandadan tek tuşla TV’ye taşınıyor. Üstelik TV Rehberi’ndeki tüm programlar otomatik olarak kutunun bulunduğu ülkenin yerel saatine uygun biçimde görüntüleniyor.

HD Kalitesinde Maç Keyfi

Yeni IP kutu yurtdışında yaşayan taraftarlar için Lig TV’deki Spor Toto Super Lig heyecanını HD kalitede dünyanın her yerinde yaşamaya olanak sağlıyor. En keyifli derbiler, her hafta 9 canlı maç yayını, ilk olarak 2012’de oynanacak Play-Off heyecanı, tartışmalı pozisyonlar ve maç sonrası yorumlar TV’lere taşınıyor. Böylece DigiturkWebTv üyeleri aileleriyle oturma odalarının konforunda maç keyfini doyasıya yaşayabiliyor. DigiturkWebTv’nin yeni IP kutu için oluşturduğu üstün “Smooth Streaming” yayın teknolojisi ve Airties’ın bu altyapı üzerine inşa ettiği etkili donanım sayesinde maçın en heyecanlı yerinde donma ve kesilme gibi bir risk de bulunmuyor.

Bir alıcıdan çok daha fazlası

IP kutu, görüntü kalitesini internet bağlantısının hızına göre dinamik olarak değiştirerek maksimum kalitedeki yayını televizyon ekranına ulaştırıyor.  Ürün, bir IPTV alıcısı olmanın yanı sıra sahip olduğu özelliklerle TV izleme alışkanlıklarına bambaşka bir boyut kazandırıyor. Yeni IP kutu “Tekrar İzle” özelliği ile DigiturkWebTv’nin sunduğu tekrar-izle servisine ulaşma imkanı sunuyor. Medya Center özelliği ile kullanıcıların kendi arşivlerinde; harici bir diskte bulunan fotoğraflar, müzik dosyaları ve videolar tv’de görüntülenebiliyor. Youtube ve Internet Radyo gibi online servisleri ile yeni IP kutu, TV içeriklerinin dışında da dev bir medya ve eğlence dünyasını içinde barındırıyor.

>> Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder