28 Şubat 2012 Salı

Messages Uygulaması Beta Olarak Kalacak

Başlık biraz üstü kapalı oldu, o yüzden hemen başlığı açıklamak gerek. Apple'ın, Mountain Lion'ın duyurusuyla birlikte beta versiyonunu yayınladığı Messages uygulaması, şu an Mac OS X Lion sahipleri tarafından indirilik kullanılabiliyor. Fakat Apple, Lion sahiplerini düşünüyor gibi gözükse de aslında bu ağıza bal çalmaktan ibaret bir hareket. Çünkü Messages'ın beta süresi dolduktan sonra tam sürümü Lion sahiplerine sunulmayacak.

Bu durumda hemen kafalara soru işareti geliyor. Eğer bir uygulamanın betası bir işletim sisteminde çalışıyorsa neden tam sürümü de o işletim sistemi için yayınlanmıyor. Burada mevzu edilen firma Apple olunca da akla ilk cevap pazarlama stratejisi geliyor. 

Mountain Lion bu yazın sonlarına doğru piyasaya çıktıktan sonra Lion'da yüklü olan Messages Beta uygulamasında "Beta'ya katıldığınız için teşekkür ederiz, beta programı sona erdi. Uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorsanız Mac App Store'a girip Mountain Lion'ı indirin" şeklinde bir yazı belirecek.

:: Sizce Apple'ın bu hareketi doğru mu?

Yazan: Yusuf Canpolat
SDN - ShiftDelete.Net 

Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur.

0 yorum:

Yorum Gönder