23 Şubat 2012 Perşembe

Qualcomm Telefon Üreticilerinin İlacı Olacak

Qualcomm, Ericsson ile birlikte bir LTE mobil ağından WCDMA ağına Single Radio Voice Call Continuity (SRVCC) kullanan ilk sesli aramanın başarıyla tamamlandığını duyurdu.  
Voice-over-LTE (VoLTE) desteği için önemli bir teknoloji olan SRVCC, tüketicilerin VoLTE araması sırasında LTE ağ kapsama alanının dışına çıkmaları durumunda bir WCDMA ağına sorunsuzca geçiş yaparak hizmetin devamlılığını sağlayan, 3GPP esasına dayalı bir özellik.  İletişim teknolojilerinde bir mihenk taşı olarak gösterilen bu gelişme 23 Aralık 2011 tarihinde Ericsson ağını kullanan ve Qualcomm’un Snapdragon™ S4 MSM8960 3G/LTE çok modlu işlemcisi ile donatılmış telefon ile gerçekleştirildi. Yapılan aramanın bir gösterimi 27 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Barselona’da yapılacak Mobile World Congress etkinliğindeki Qualcomm standında gerçekleştirilecek.
SRVCC, devre anahtarlamalı yedekleme teknolojisinin (CSFB) akıllı telefonlarda 2011 itibarıyla başlamasının ardından 4G LTE ses yol haritasının bir sonraki mantıklı adımını oluşturuyor. CSFB, kullanıcıların telefonda bir arama yapma ya da yanıtlama ihtiyacı duyduklarında LTE veri bağlantısında 3G bağlantısına hızlı geçiş yapılmasını sağlayan  tekli bir telsize olanak tanıyor.
SRVCC desteği benzer şekilde bir LTE ağından 3G ağına sorunsuz sesli arama teslimi sağlayan tekli telsize imkân veriyor. Bunlardan ayrı olarak SRVCC ve CSFB hem LTE hem de 3G ağ bağlantılarının tekli bir yongada desteklenmelerini sağlıyor ve böylece akıllı telefonların ayrı olarak LTE ve 3G telsiz ve modem kullanma gereksinimlerini ortadan kaldırıyor. Söz konusu gelişme OEM’lerin daha düşük güç tüketen, bileşen maliyeti daha düşük olan ve daha küçük boyutta telefonlar tasarlayabilmelerini sağlıyor.
3G ağların LTE ağları ile birlikte konuşlandırılacağı düşünüldüğünde SRVCC ve CSFB, VoLTE teknolojisinin ticari açıdan kullanılmaya başlandığında tüketicilerin LTE çok modlu telefonlar kullanarak sorunsuz bir sesli arama deneyimi yaşayabilmeleri için temel teşkil edeceği kesin. Qualcomm, sektörde lider CSFB ve SRVCC teknolojileri ile LTE ağındaki kullanıcılarına en iyi ses performansını sunmaya kendisini adamış bulunuyor.
>>Konu hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.
Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder