19 Şubat 2012 Pazar

Sosyal Medyanın Eğitim Alanındaki Rolü Ne?

Artık internet denildiğinde birçok kişinin aklına Facebook, Twitter başta olmak üzere sosyal ağlar geliyor. Kolay iletişimin yanısıra gündemi de takip edebilmeyi sağlayan servisler, ek olarak arkadaş çevrenizle paylaşımlarda bulunmanıza imkan vererek adeta sanal sosyalliğin kapısını aralıyor.

Üstelik hedef kitleyle direkt iletişime geçme şansı yaratan platformlar bu sayede birçok işletmenin de dikkatini çekmeyi başardı. Ülkemizde de markaların aktif olarak kullandığı sosyal ağların bir sonraki durağı ise eğitim alanı oldu.

Özellikle yurtdışındaki üniversitelere sıçrayan sosyal medya kullanımı Türkiye'de de giredek yaygınlaşıyor. Peki sosyal ağlar, üniversite ve öğrenci arasında nasıl bir bağ kuruyor ve ne derece etkili merak ediyor musunuz? Öyleyse gelin verilerle birlikte inceleyelim.

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder