22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows Phone 8'de Windows 8 Çekirdeği

Geçtiğimiz günlerde sizler için Windows Phone 8 ile ilgili bilgileri toparladığımız bir rehberi yayına sokmuştuk. O rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Windows 8'in ilk açık betasının çıkmak üzere olduğu dönemde, Windows Phone 8 ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Windows Phone yöneticisi Joe Belfiore'nin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Windows 8 ile Windows Phone 8'in aynı çekirdek yapısına sahip olacağını belirten Belfiore, çekirdek ve arayüz dışında uygulamalar da benzer olacak. Aynı platformu kullanacağı için Windows 8 için yazılacak uygulamalar, Windows Phone 8'e de kolay adapte olacak. Windows Phone için yazılan uygulamaları da çalıştıracak olan Windows Phone 8'in, geniş bir uygulama yelpazesine ulaşması bekleniyor.

Ayrıca Windows Phone 8'de, grafik teknolojileri ve güvenlikte de Windows 8 alıntıları olacağı iddia ediliyor. Windows Phone 8'de Directx alt yapısının olması bekleniyor.

:: Windows Phone 8, iOS ve Android'e ciddi rakip olabilir mi?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

0 yorum:

Yorum Gönder