28 Şubat 2012 Salı

Kodak'a Son Darbe Apple'dan

Bir dönem fotoğraf makinası denildiğinde ilk akla gelen isim olan ve teknoloji dünyasının köklü firmalarından Kodak, bir hayli sıkıntılı günler geçiriyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda iflas koruma başvurusu yapan şirket, şimdi bir de patent davası ile karşı karşıya.

 

"Patent davası" denildiğinde ilk akla gelen firma olan Apple, tarihinin en zor dönemindeki Kodak'a son darbeyi indirmeye niyetli gibi görünüyor. Kodak'ın yazıcı, kamera ve fotoğraf çerçevelerinde kendisine ait olan patentleri kullandığını iddia eden Apple, bu davayı kazanabilirse Kodak'ın ürünlerinin satışını durdurabilecek.

Patent davaları ile sık sık gündeme gelen Apple, bu yönüyle birçok kişinin de tepkisini çekmişti. Bu sefer iflasın eşiğindeki Kodak'a son darbeyi indirmek için yaptığı bu hamle de tahminimizce teknoloji severler tarafından pek de hoş karşılanmayacaktır.

:: Kodak'ın içinde bulunduğu durumla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder