21 Şubat 2012 Salı

Anonymous FBI ve İngiliz Polisini Hack'ledi

Dünya genelinde çeşitli ülkelerdeki resmi kurum ve kuruluşlara yaptıkları hack saldırılarıyla bir anda ünlenen Anonim, ele geçirdiği birçok gizli belgeyi internet ortamında yayınlamıştı. Her ne kadar grubun bazı kolları çökertilse de hack haberleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak FBI ve İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard'a saldırı düzenleyen ekip, iki kurum arasında -17 Ocak'ta- gerçekleştirilen video konferansın kayıtlarına ulaştı.

Başta Anonymous ve diğer benzeri grupların yakından takip edilip, çeşitli tutuklamaların yapılması gerektiğinin konuşulduğu görüntüler hacker'lar tarafından ele geçirildi.

Olay hakkında FBI açıklama yapmazken İngiltere hükümeti soruşturma başlattı. Anonymous ise Twitter'a "FBI, bir süredir iç yazışmalarını nasıl okuduğumuzu merak ediyordur." şeklinde mesaj yazdı.

:: Anonim'in genel tutumu ve hack saldırıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Cihan PEHLİVAN
SDN - ShiftDelete.Net 

'Teknoloji tutkusu dinmek bilmeyen öğrenci' olarak tanınan yazarımız, sosyal medya ve internet gündemini adeta bir gölge gibi takip ediyor. Ek olarak çeşitli yazılım ve servis incelemeleriyle SDN okurlarına faydalı ipuçları veriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder