1 Şubat 2012 Çarşamba

FBI, MegaUpload’un Skype Konuşmalarını Dinledi!

Megaupload’un kapatılmasını tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Öyle ki benzeri dalgaların sürebileceği endişesi gönüllü kapatmalara bile neden oldu. Kapatma sonrasında birçok isim hakkında yakalama kararı çıkarıldı, dahası şirketin tüm mal varlıklarına el konuldu.
Bu olayların ardından FBI’ın gerçekleştirdiği operasyona dair ilginç iddialar ortaya atılamaya başladı. Bunlardan biri de FBI tarafından MegaUpload’un Skype üzerinden yapılan yazışmaları izlediği yönündeydi. FBI tarafından bu bilgi doğrulandı ancak işin kafa karıştıran kısmı biraz daha farklı.
Bilindiği gibi Skype 30 günlük yazılı görüşme kayıtlarını veritabanında saklıyor. 30 günden daha eski kayıtlara ise ulaşılamaz diye biliyoruz. FBI ise geçmişe dönük olarak 5 yıllık görüşmelerin incelendiğini belirtmiş. Bu durum gizlilik sözleşmesine aykırı. Bu nedenle tahminler FBI’ın görüşme kayıtlarına doğrudan MegaUpload’ın bilgisayarlarından ulaştığı üzerinde yoğunlaşıyor. Elbette ki bu iyi niyetli bir yaklaşım. Şu anda Microsoft’un elinde bulunan Skype içinse bu durum kara bir leke olarak duruyor.
Kaynak: www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder