21 Şubat 2012 Salı

İnternet Kullanıcılarının Yarısı Facebook'ta

Hayatımıza girmesiyle birlikte internet ve sosyal alışkanlıklarımızı doğrudan etkileyen Facebook, kırılması güç rekorlara da imza atmaya devam ediyor. Google da DoubleClick hizmetinden aldığı verileri yayınlayarak bu durumu bir kere daha doğrulamış oldu.

Bilindiği üzere Facebook'un en son açıklanan üye sayısı 845 milyondu. Ancak Google'ın açıklamasına göre Facebook'un tekil ziyaretçi sayısı 950 milyonu geçmiş durumda. Bu sayı da tüm internet kullanıcılarının yüzde 50.6'lık bir kısmına tekabül ediyor.

Google'dan sonra dünyanın en popüler ikinci sitesi olan Facebook'u 880 milyon tekil ziyaretçi ile YouTube izliyor. Üçüncü sırada ise 600 milyon tekil ziyaretçi ile Yahoo bulunuyor.

Gelen istatistiklere göre Facebook, bir ayda 920 milyar sayfa gösterimi yaparken 32 milyar ziyaret alıyor. Kullanıcıların ortalama 23 dakika geçirdiği Facebook'a kullanıcılar ayda ortalama 30 kere tekrar ziyaret ediyor.

:: Facebook sizce ne kadar daha büyüyecek?

Yazan: Erdem Yaşar
SDN - ShiftDelete.Net

Editörlüğe 2007 yılında PCWorld dergisinde oyun incelemeleri yazarak başlayan Erdem, ilerleyen yıllarda odak noktasını mobil cihazlara ve sosyal medyaya çevirdi. İnternet olmadan yaşayamayanlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder