28 Şubat 2012 Salı

Teknoloji Danışmanlık Merkezi Kuruluyor

İstanbul Kalkınma Ajansı ve Türk Telekom’un verdiği destekle hayata geçecek olan Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi ile sektör çalışanlarının bilgi seviyesinin yükseltilerek niteliklerinin artırılması, ara eleman kalitesinin yükselmesi sonucu istihdam olanaklarının genişletilmesi ve sektörün bölgesel ve ulusal rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Dün İstanbul'da düzenlenen ve aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve BTK Başkanı Tayfun Acarer'in de bulunduğu katılımcılarla bulunduğu bir basın toplantısı ile başlayan proje kapsamındaki merkez temmuz ayında kapılarını açacak.

Toplantıa konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer, gelişen teknoloji sayesinde 'gece alim yatan sabaha cahil kalkabiliyor' dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise teknolojide ara eleman ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek, merkezin bu ihtiyacı karşılayacağının altını çizdi.

Neler Yapılacak?

Proje kapsamındaki merkez Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Fakültesi Davutpaşa Kampüsü’nde kurulacak. Merkezde üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Fakülteleri ile Meslek Teknik Yüksek Okulu öğrencilerinin en güncel telekomünikasyon teknolojileri konusunda ek eğitim alabilmeleri hedefleniyor.

Ayrıca sektör kuruluşlarının istihdam ettikleri elemanların da merkezde eğitilmesi amaçlanıyor. Merkezden telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar, üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Fakültelerinde eğitim alan öğrenciler, ilgili konularda çalışanlar, Meslek ve Teknik Liselerin ilgili bölüm öğrencileri, TÜTED ve diğer Telekomünikasyon Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri yararlanabilecek. Telekomünikasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitimler Türk Telekom Akademi tarafından verilecek.

:: Teknolojiye yapılan yatırımları yeterli buluyor musunuz?

Yazan: Özgür Çetin
SDN - ShiftDelete.Net 

Yaklaşık 10 yıldır teknoloji ve internet sektörüne yazılarıyla katkıda bulunan Özgür Çetin, mobil cihazlara ve dijital fotoğraf dünyasına özel bir ilgi duymaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder