20 Şubat 2012 Pazartesi

AMD Yol Haritasını Açıkladı!

AMD düşük güç tüketimi sağlayan yeni teknolojilere ve bulut teknolojilerin hızlı adaptasyonunu sağlayacak çözümlere odaklandığını açıkladı. 

AMD geçtiğimiz hafta düzenlediği Financial Analyst Day 2012 etkinliğinde önümüzdeki dönem faaliyetlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Şirket, rakiplerinden farklılaştığı en yeni teknolojilere dair yeni gelişmelere değindi. AMD’nin x86 Teknolojisi ve grafik teknolojisi inovasyonları ilgili uzun geçmişine dayalı yeni “çok yönlü” stratejisi açıklandı.

Yeni strateji kapsamında AMD, piyasaya sürüm süresini hızlandırmak, sürdürülebilir işletim sağlamak ve müşteri ihtiyaçlarını birebir karşılayan çözümlerinin gelişimine imkan tanımak için tasarlanmış yonga üzeri sistem (SoC) merkezli bir yol haritası ediniyor. SoC tasarım metodolojisini ise şöyle açıklıyor: Soc tasarım metodolojisi, işlemci tasarımına birimsel bir yaklaşım getiriyor. Kolayca tekrar kullanılabiliyor. IP özellikli mikroişlemci tasarımını geliştirdiği ve bir dizi üründen tasarım bloklarını kullanma imkanı sunduğu için de oldukça büyük avantajlar sunuyor.

AMD’nin Yeni Yol Haritası Müşteri İhtiyaçlarına Odaklanıyor

AMD, Financial Analyst Day 2012’de 2012 ve 2013’te çıkarmayı planladığı CPU ve APU ürünleri için belirlediği yol haritasındaki güncellemeleri duyurdu. Güncellemelerin,  düşük güç teknolojileri, gelişen pazarlara ve buluta odaklı süper ince dizüstü bilgisayarlar, tablet ve all-in-one’lar, masaüstü bilgisayarlar ve sunucuların da bulunduğu kilit müşteri öncelikleri göz önüne alınarak yapıldığı açıklandı.

AMD’nin güncellenmiş ürün yol haritası, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için ikinci kuşak genel (“Trinity”) ve düşük güç (Brazos 2.0”) APU’lar; tabletler için özel olarak hazırlanmış bir APU olan “Hondo”; 2012 ve 2013’teki “Piledriver”’ı yeni CPU çekirdekleri ve bunların halefi, “Steamroller”’ın yanı sıra AMD’nin popüler “Bobcat” çekirdeğinin halefi olan “Jaguar”’ı içeriyor. 2012’de AMD, 4 yeni AMD Opteron işlemcisini tanıtmayı planlıyor.

Gelecek Nesil Mimarisi Yazılım Geliştirmeyi Standardize Edecek ve Kolaylaştıracak

AMD ayrıca, düşük güçte belleğe yüksek bant aralığında giriş sağlarken, yazılım uzmanlarının CPU’daki skaler işlemle Grafik İşlem Birimi (GPU)’daki paralel işlemi birleştirerek APU’yu kolayca programlamalarına olanak sağlayan Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) ile ilgili ek bilgiler verdi. Verilen bilgiler kapsamında AMD’nin HSA’nın bir sektör standardı olabilmesi için çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

Yeni Şirket Yapısı Faaliyetlere Hız Kazandırdı

Kasım 2011’de yeniden yapılandırma planını duyurmasıyla birlikte, AMD liderlik takımını Mark Papermaster’ı Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Yönetici, Rajan Naik’i Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Stratejilerden Sorumlu Yönetici ve Lisa Su’yu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Ticaret Birimleri Genel Müdürü olarak şirkete katarak lider takımını güçlendirdi. Bu yöneticiler devamlı ve güvenilebilir yürütmenin AMD’nin ayırt edici özelliği olmasını garantilemeye yardım edecekler.

>> AMD’nin yol haritası hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın.


Kaynak: http://www.scroll.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder