24 Şubat 2012 Cuma

ARM İçin Windows 8 ve Office 15 Duyuruldu

Son kullanıcıları ilgilendiren temel iki işlemci mimarisi bulunuyor. Bunlardan biri ARM biri de X86. ARM işlemciler daha az güç tüketimi ve ufak boyutları ile ön plana çıkıyorlar. AMD, Intel ve VIA'nın geliştirdiği X86 işlemcileri ise daha güçlü ama daha çok güç tüketiyorlar.

Kısaca özetlemek gerekirse mobil pazarda ARM daha avantajlı ve mobil pazar gittikçe büyüyor.

ARM tarafını görmezden gelerek Android ile iOS'un yükselişini izlemek istemeyen Microsoft, Windows 8 için hem ARM hem de X86 versiyonunu hazırladı.

Windows 8'in ARM versiyonu Metro arayüzü ile dikkat çekiyor. Tanıtım videosundan oldukça hızlı çalıştığı gözlenen Windows 8'in yanında Microsoft, Office 15'i de tanıttı.

Metro arayüzünün genel tasarım felsefesine sahip olan Office 15, kullanıcılara daha fazla beyaz alan bırakıp, daha az satır ve sütun ile gözünüzü daha az yoruyor. Ayrıca etraftaki simge kalabalığının kaldırıldığı yeni Office sürümünde, kullanıcılar belgelerine daha fazla konsantre olabilecekler.

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

0 yorum:

Yorum Gönder