22 Şubat 2012 Çarşamba

Motorola'dan Büyük Hata

Ülkemizde satışı yapılamayan Refurbished yani bozulan ürünlerin tamir edilerek tekrar satılması işlemi, bazı kazalara sebebiyet verebiliyor.

Mobil dünyanın devlerinden Motorola'da bu hatayı yapanlardan oldu. Hem de öyle bir hata ki, uzun bir süre dillerden düşmeyecek lezzette.

Motorola'nın Android Honeycomb'a referans olan tableti Xoom'un, Refurbished ürünlerindeki eski bilgiler silinmeden satışa sunuldu. 

Yani sizin tabletiniz bozuluyor. İçerisindeki tüm bilgilerle beraber Motorola'ya yolluyorsunuz. Onlar size yeni tablet yolluyorlar ve bu bozulan tableti onarıp, satışa çıkarıyorlar. İşte satışa çıkarılırken, verilerin silinmesi unutulmuş.

Yüzlerce kullanıcının mail adresleri, özel resimleri, videoları Refurbished Xoom alanların eline geçmiş oldu.

Motorola'dan yapılan açıklamaya göre, ufak sayıda bir tabletin bu durumdan etkilendiğini ve şirketin eski tablet müşterilerine 2 yıllık kimlik koruma servisi hediye edeceklerini açıkladı. Refurbished tablet alan kullanıcılara ise, cihazlarının hafızasını sıfırlayıp, 100 dolar değerinde American Express hediye kartı sağlayacaklarını açıkladı.

:: Bu kadar ufak ama sonucunun büyük olacağı bir hata nasıl yapılır?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net 

Overclock ve donanım tutkunu, bilgisayarını sınırlarını zorlayarak kullanan tam bir teknoloji hastası. Ayrıca çok sıkı bir Android sever.

0 yorum:

Yorum Gönder